Мнение за Drag F5 2012

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за Drag F5 2012

Мнениеот РамBiker » Пон Фев 18, 2013 9:40 pm

Здравейте насочил съм се към това колело и исках да попитам висок съм 187-8 см и тежа 70 килограма ако може да споделите нещо повече за рамката колелото ще се кара XC а ще го катеря и по Витоша (не чак толкова корави пътеки но все пак DH) като шока с времето може и да се смени стига да мога да сложа нещо по хубаво без да и развалям геометрията.Наскоро звъннах в магазин на веломания и една служителка ми сподели че в началото или средата на Март ще излиза нов модел Drag като цената му ще почва от 600 до 1000 говорим за мекица малко ми мяза на евтин проект тоест шока ще е от 10 лева пластмасови курбели и тем подобни :D и както и да е Благодаря предварително за вашите отговори

А ето го и колелото:http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=233

Послепис:Насочил съм се към Pro поради затънали финанси поне се надявам да го намалят пролетта и да действам :D
ДААА,тази вилка е 180мм ход или повече. Тя е предназначена за ДХ и Фрийрайд. Можеш СПОКОЙНО да си я караш на Боровец или на Пампорово. Обаче ако си с рамка Нукпрууф я сменяй,понеже ХЦР-а цепи САМО тези рамки.
РамBiker

Рейтинг: 1158

Re: Мнение за Drag F5 2012

Мнениеот kobso1245 » Пон Фев 18, 2013 10:51 pm

В началото на март излизат и на Крос цените на моделите(доколкото разбрах), та ако не държиш непременно мекица, можеш да ги погледнеш.
Иначе по отношение на колелото-слаба вилка, монтажът е доста нисък клас, за ХЦ може и да става, но за нещо повече....
Така де, в ценовият клас, който си дал, е и ZX серията, където има доста добри окомплектовки, но пак стига да не държиш да е мекица.
Това е от мен, успех с избора.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот gosh6o » Вто Фев 19, 2013 10:13 pm

И драга после ако му се счупи нещо няма да ти уважат гаранцията.. Аз бих изчакал кросовете. Хубави започнаха да ги правят. Път и мека рамка там за 600лв... До колкото разбрах говориш за цяло колело. По-добре твърдак на cross!
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот gosh6o » Сря Фев 20, 2013 12:16 pm

Който е дал минуса да се обоснове. Ако мисли, че ще садна ако иска още 100 да ми даде! Фирмата си е адси некоректна към гранциите си! Настоявам за обосновка!!!
Аватар
gosh6o

Мнениеот did » Сря Фев 20, 2013 1:28 pm

gosh6o написа:Който е дал минуса да се обоснове. Ако мисли, че ще садна ако иска още 100 да ми даде! Фирмата си е адси некоректна към гранциите си! Настоявам за обосновка!!!

Настоявай пред фирмата бе! Не е тук мястото да ръсиш неграмотни простотии и да обвиняваш български производители, само защото ти не знаеш значението на думата "гаранция".

Спри се с това "компетентно писане" по всички теми, че скоро няма да можеш да пишеш.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот gosh6o » Сря Фев 20, 2013 1:45 pm

did написа:
gosh6o написа:Който е дал минуса да се обоснове. Ако мисли, че ще садна ако иска още 100 да ми даде! Фирмата си е адси некоректна към гранциите си! Настоявам за обосновка!!!

Настоявай пред фирмата бе! Не е тук мястото да ръсиш неграмотни простотии и да обвиняваш български производители, само защото ти не знаеш значението на думата "гаранция".

Спри се с това "компетентно писане" по всички теми, че скоро няма да можеш да пишеш.

И кои са тия неграмотни мой писания?! Дори и да не знам значението на думата гаранция това не оправдава факта, че аз им звънях всеки ден, за да ги подсетя и уж колегата се щял да погледне. Уж щяха да ми се обадят, но се наложи след 3 дена да ги търся аз. Аз от тази случка съм казал, че ще я клеветя винаги тази фирма. Не съм споменавам другите български производители. НЕ ми пука, че някой си е взел драг, или работи за тях, или е всезнайко като теб и ми дава минуси за писанията ми! И ти се спри с това спамещо писане и не помагане на всеки твой пост. От всичките ти мнения едно 70% за пълен offtopic, заяждане и слагане на картинки с буквички! И сега ми сложи пак минус, защото си мислиш, че ще садна и ще млъкна!
Аватар
gosh6o

Мнениеот did » Сря Фев 20, 2013 2:04 pm

Садай!

И си махни тия простотии от подписа, защото е против правилата на форума.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Чет Фев 21, 2013 2:10 pm

gosh6o, съветвам те да се успокоиш и да погледнеш обективно на нещата. Никой производител на велосипеди, нито дори такъв на капли, не би уважил подобна гаранционна претенция, освен по някакво изключение.
Всеизвестен факт е, че гаранцията обикновено не покрива дори разхлабване на спиците от каране (което често е нормално явление, особено при по-евтини велосипеди), какво остава пък за подбиване на каплата от удар, което очевидно е станало във вашия случай. За такова подбиване производителят няма как да отговаря, тъй като най-често то е причинено от злоупотреба с продукта, некадърност, лош късмет или други такива неща, които нямат нищо общо с дефект или лоша изработка на продукта.
Ако вие сте очаквали тая капла да издържа директно приземяване в ръб на бордюр, пък тя не го е издържала, значи проучването ви е било лошо и не сте избрали подходящ продукт. Държа да подчертая обаче, че има случаи, в които и най-здравата капла не би издържала.
така че за твое добро, за да не се излагаш, е добре да спреш с тая твоя кампания, защото за всеки, който поне малко разбира от велосипеди, тя дискредитира само теб.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти