cross traction g30 избор на рамка и компоненти

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

cross traction g30 избор на рамка и компоненти

Мнениеот kras4eto » Сря Фев 27, 2013 2:44 pm

здравейте
след няколко дена мисля да си взимам cross traction g30 http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... cross-2012
и мисля да си го ъпдейтна малко
работата е там,че искам да ми стане поне 11кг
в cross по каталог го дават 12кг и 600гр
първоначално имах намерения направя да си сглобя едно колело но цената скача прекалено нагоре
Затова реших да си взема кроса и да му продам рамката и някой от компонентите,за момента съм решил като го закупя да му продам рамката цената е 180лв,ако има желаещи да ми пишат на лично
Та въпроса ми е следния,ако може да предложите някоя лека рамка с тегло до 1.6кг,цената да е до 600лв,ще се ползва за градско каране и за планината
Аз първоначално бях решил да си взимам рамка RAM XC1 която тежи 1.3кг и би била перфектна за градско каране,но прочетох много лоши мнения за нея из форумите,че можела да се счупи,усука и тем подобни
Също така и вилката съм решил да сменя със тази http://ridespot.net/productdetails.php?productID=10956
очаквам мнения и отговори за вилката и рамката ,и дали според вас вилката е удачна за тези стилове каране
също така ако може да предложите и гуми до 450гр за бр размери до 2.10
kras4eto

Рейтинг: 1198

Re: cross traction g30 избор на рамка и компоненти

Мнениеот kaliopo » Сря Фев 27, 2013 3:28 pm

1 Защо задаваш въпрос за велосипед с такова тегло и приложение в АМ раздела на форума?
2 Предвид сумата, която си отделил за рамка, аз не се сещам за алтернатива на ХС1. Има по-знаещи от мен, може да измислят нещо, но при подобно тегло на рамката и здравината ще е подобна.
3 Както и да го смятам, накрая ще вложиш над 2500лв. Това ако успееш да продадеш старите рамка и вилка на нормална цена. Също късметът да се окаже, че всичко друго е съвместимо с новите рамка и вилка и няма нужда от разходи за още части. Така след месец по сервизите ще имаш велосипед около 11,3кг, ако от Крос не са си спестили някой грам в рекламата на новия продукт (което е нормално). Ако разполагам с подобна сума, бих си купил нещо като това. Балансиран велосипед 11кг. Той е само пример, сигурно има и по-добри оферти. Потърси, ще си спестиш проблеми.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот radeviq » Сря Фев 27, 2013 4:45 pm

Всичко звучи много сложно и скъпо. Ако кажеш колко ти е бюджета 100% може да си намериш ново колело, което да отговаря на изискванията ти без да се налага да разглабяш, сменяш, продаваш и тн. Ето още едно предложение 999 евро, 11,20 тегло.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот irgnet » Пет Мар 01, 2013 9:26 am

А защо Traction G30?
Cross Grip 130 е малко по-скъп модел, но рамката му е около 1,6кг и като цяло компонентите са малко по-добри.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот uBaH » Пет Мар 01, 2013 9:40 am

До автора на темата - позволявам си да ти дам съвет, като човек който вече е извървял тоя път:
1. Или си събери повечко пари и купи по-висок клас велосипед
2. Или (ако ти се кара сега и не ти се чака) вземи най-доброто което можеш да си позволиш с наличните средства и си го карай докато не разбереш какво и защо искаш да смениш.

Започнах, преди няколко години със Scott Voltage YZ за 489 лв. 14+ кила без педалите. Без да съм карал кой знае колко, започнах да сменям части, ей така за спорта, докато накрая не остана само рамката. Разбира се, това не ме спря и не след дълго замина и тя. Парите спрях да ги броя, след като минаха 2 хилки (в които не влизаха ония 489 дадени за скота). Сега съм горд притежател на 11,1 кг твърдак със 140 мм ход, XT монтаж и т.н. и почти никакво време да му се радвам.

Та в тоя ред на мисли - помисли си добре, какво искаш :agree:
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за крос-кънтри