Ram FR или Scott Voltage FR

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ram FR или Scott Voltage FR

Мнениеот LightYagami » Вто Мар 05, 2013 10:33 pm

Здравейте,
искам да ви попитам според вас коя от двете горепосочени рамки е по добра и защо?
Не съм тръгнал да ги копувам просто събирам информация.
Мерси предварително !
Офф... к'во си се намардзочил, е са 'ше те рокшоксна ..... :D :D :D
Аватар
LightYagami

Рейтинг: 1200

Re: Ram FR или Scott Voltage FR

Мнениеот gogosim » Сря Мар 06, 2013 10:03 pm

Само ще ги кажа че рам нов няма да намериш защото не ги внасят.
gogosim

Рейтинг: 1154

Мнениеот GoingDownTheHill » Сря Мар 06, 2013 11:02 pm

gogosim написа:Само ще ги кажа че рам нов няма да намериш защото не ги внасят.

Да, но може да си купи СПР Нинджа.... то е същото :dontknow:
Аватар
GoingDownTheHill

Рейтинг: 988

Мнениеот legacyGX » Пет Мар 08, 2013 6:26 pm

Според мен Скота е по-добър. Един мой приятел има и е наистина добра рамка. И рама съм го карал, но не останах особено очарован. А и скота може би е с 240мм шок, докато рама е с 216мм или 222мм. Единственият минус на скота е, че може би е на 10ос отзад,зависи с какви дропаути е. Рама мисля, че е на 12ос. Аз бих избрал Скота :beer:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Рейтинг: 1164

Мнениеот GoingDownTheHill » Пет Мар 08, 2013 6:55 pm

legacyGX написа:Според мен Скота е по-добър. Един мой приятел има и е наистина добра рамка. И рама съм го карал, но не останах особено очарован. А и скота може би е с 240мм шок, докато рама е с 216мм или 222мм. Единственият минус на скота е, че може би е на 10ос отзад,зависи с какви дропаути е. Рама мисля, че е на 12ос. Аз бих избрал Скота :beer:

Зависи. Това с шока не е огромно предимство, защото с такъв голям шок ще ти трябва двукоронна вилка, а човека може да няма! :eyebrow:
Аватар
GoingDownTheHill

Мнениеот komara00 » Пет Мар 08, 2013 7:10 pm

Един го кара с Domain 180mm и си е добре. Е с двукоронна ще е по-добре разбира се. :agree:
komara00

Рейтинг: 1198

Мнениеот GoingDownTheHill » Пет Мар 08, 2013 9:01 pm

komara00 написа:Един го кара с Domain 180mm и си е добре. Е с двукоронна ще е по-добре разбира се. :agree:

Средното му идва малко ниско, но пак движи :agree:
Аватар
GoingDownTheHill

Мнениеот darlik_95 » Съб Мар 09, 2013 11:43 am

:offtopic: Леле, мале :V: Защо не прочетохте по едно ревю на Voltage - а преди да изръсите всички тези глупости..

Бих ти препоръчал Scott - a , поради следните предимства:
1) Регулируема геометрия
2) Имаш избор м/у 135мм проходна ос или QR в зависимост от Dropout - ите.
3) С двукоронна вилка, шок 240мм и 190мм ход на задницата, челният ъгъл е 65', а височината на средното 348мм., според спецификациите в сайта.
Аз бих избрал Voltige-a, казвам го като настоящ собственик на Ram FR .
GoingDownTheHill написа:Средното му идва малко ниско, но пак движи :agree:

Сподели ако обичаш какво е предимството на високото средно, ако има такова... :evil:
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот GoingDownTheHill » Съб Мар 09, 2013 11:00 pm

darlik_95 написа::offtopic: Леле, мале :V: Защо не прочетохте по едно ревю на Voltage - а преди да изръсите всички тези глупости..

Бих ти препоръчал Scott - a , поради следните предимства:
1) Регулируема геометрия
2) Имаш избор м/у 135мм проходна ос или QR в зависимост от Dropout - ите.
3) С двукоронна вилка, шок 240мм и 190мм ход на задницата, челният ъгъл е 65', а височината на средното 348мм., според спецификациите в сайта.
Аз бих избрал Voltige-a, казвам го като настоящ собственик на Ram FR .
GoingDownTheHill написа:Средното му идва малко ниско, но пак движи :agree:

Сподели ако обичаш какво е предимството на високото средно, ако има такова... :evil:

Просто имах предвид , че не можеш да го караш с вилка 80 мм ... :peace: Да , но също така и скота е по- скъп. Колко е цената на рамката , че нещо не я намирам никъде? :dontknow:
Аватар
GoingDownTheHill

Мнениеот darlik_95 » Нед Мар 10, 2013 9:33 am

3100лв. с шок Fox DHX RC2, новичка от store.bg .
Аватар
darlik_95

Мнениеот GoingDownTheHill » Нед Мар 10, 2013 12:32 pm

darlik_95 написа:3100лв. с шок Fox DHX RC2, новичка от store.bg .

За жалост цялата ми сглобка с ФР струва толкова :bawling: :bawling:
Аватар
GoingDownTheHill

Мнениеот Night-Power » Чет Мар 14, 2013 9:51 pm

Колко глупости прочетох тук не е истина момчета, вие знаете ли вобще какво говорите.Какво викате волтейджа трябва да се кара с двукорнна вилка?Аз пък си милех ,че фрийрайд колелата се карат с еднокорнни вилки ,защото фр10 последно го гледах с fox van r .3200 трябва да си много глупав , за да дадеш за тази рамка или просто да си луд фен на марката скот има далеч по удачни вариянти за фр колело от волтейджа в този ценови клас примерно giant faith по-лек и с по добро окачване и мисля ,че е по-евтин .Отностно фр-а за начална рамка става за по-натам става леко куца казвам го от личен опит :)
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот darlik_95 » Чет Мар 14, 2013 10:04 pm

Night-Power написа:Колко глупости прочетох тук не е истина момчета, вие знаете ли вобще какво говорите.Какво викате волтейджа трябва да се кара с двукорнна вилка?Аз пък си милех ,че фрийрайд колелата се карат с еднокорнни вилки ,защото фр10 последно го гледах с fox van r .3200 трябва да си много глупав , за да дадеш за тази рамка или просто да си луд фен на марката скот има далеч по удачни вариянти за фр колело от волтейджа в този ценови клас примерно giant faith по-лек и с по добро окачване и мисля ,че е по-евтин .Отностно фр-а за начална рамка става за по-натам става леко куца казвам го от личен опит :)

Чети: http://www.pinkbike.com/news/scott-volt ... ested.html
Аватар
darlik_95

Мнениеот Night-Power » Чет Мар 14, 2013 10:48 pm

darlik_95 написа:
Night-Power написа:Колко глупости прочетох тук не е истина момчета, вие знаете ли вобще какво говорите.Какво викате волтейджа трябва да се кара с двукорнна вилка?Аз пък си милех ,че фрийрайд колелата се карат с еднокорнни вилки ,защото фр10 последно го гледах с fox van r .3200 трябва да си много глупав , за да дадеш за тази рамка или просто да си луд фен на марката скот има далеч по удачни вариянти за фр колело от волтейджа в този ценови клас примерно giant faith по-лек и с по добро окачване и мисля ,че е по-евтин .Отностно фр-а за начална рамка става за по-натам става леко куца казвам го от личен опит :)

:offtopic: Ти малоумен ли си тва е тест на цяло колело не на рамка ;)
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот errtime2010 » Чет Мар 14, 2013 11:20 pm

Night-Power написа:
darlik_95 написа:

:offtopic: Ти малоумен ли си тва е тест на цяло колело не на рамка ;)

А как тогава се тества рамка,ако не с каране??? Ако си си направил труда да прочетеш статията,която колегата е постнал,в нея е казано достатъчно за представянето на рамката а и не само.
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот microlab » Пон Мар 18, 2013 3:08 pm

Аз бих избрал Скота, трябва да кажеш с каква вилка ще се кара... защото от това има голямо значение... да ти кажа тия скотове, приятели са ми казвали, дори аз съм виждал как Скот ФР 20 12 ос отзад задницата му луфти като лудааа, там от лагерите... врътнеш един whip не го върнеш и колелото излиза от пътя, а и ако го вземеш ново трябва да си уникално тъп... повече от 800-900 лв за тая рамка говорим ФР 20 или 30... при това пълно снаръжение... та взимай каквото ти е на сърце, но аз бих ти казал + за Скота
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд