Scott, Trek или ... RAM?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott, Trek или ... RAM?

Мнениеот Cupertino » Нед Мар 10, 2013 11:17 am

Здравейте!

От доста време съм изоставил едно от моите любими занимания, а именно карането на колело. Дали на планина, дали в парк, дали в града, обичам тръпката от карането.
Сега обаче искам да възобновя моя "полезен навик" (който е също и добър кардио тренажор) и за целта ще трябва да се сдобия с нов байк. Имам един стар Drag F5, но прекалено обичам карането, за да продължа хобито си с него. Искам да се сдобия с *нова* машина, отговаряща на моите нужди. Ще споделя какви са те, но само искам да се "изповядам", че естетически преди аз много харесвах колела с пълно окачване и голям ход, възприели, че нямам "апетит" към downhill-a. Просто ми изглеждаха естетически много приятно такива колела, но в крайна сметка за някой, като мен, който на нуждите повече би му отговорило някой XC вариант, пълното окачване само ще е ненужно тегло.
Мисля, че правилно ще се ориентирам този път, избирайки "29er" твърдак. Определено ще искам да пробвам на място избора си, но нещото, което ме притеснява е следното: Бих искал да разгледам няколко модела на Scott, Trek и може би Santa Cruz, но не знам дали тези западни марки тук се предлагат, а дори и да ги има, дали ще са с грубо завишени цени? Преди време, като разглеждах байк центъра в Младост си спомням, че имаше добри Скот-ове, но цените бяха фантастични. Доста по-високи от MSRP-то ако не се лъжа. Вярно е, че това беше преди доста време и сега може да е различно и за това питам дали някой знае. Аз съм наясно, че Scott и другите качествени марки по принцип са си скъпи, но тук в БГ някой път цените се завишават поради други причини.
Та освен дали ще е възможно да разгледам доволна гама от Scott и Трек, искам да попитам дали
Каква ще е разликата във визията, качеството и удоволствието от каране между добро колело от Scott и RAM да речем?
Нямам представ, затова питам, надявайки се някой по-разбиращ да бъде така добър и да се изкаже :) :agree:

Благодаря ви!
Cupertino

Рейтинг: 1200

Re: Scott, Trek или ... RAM?

Мнениеот exiteyes » Нед Мар 10, 2013 11:38 am

Разбирам, че имаш голям мерак да покараш пак колело(което по думите ти се разбира, че и преди си го правил по-задълбочено)
Ще ти хвърля още един произведител Canyon, за да разгледаш. Имат наистина хубави колела и сглобки, а цените на които ги продават поне на мен ми се струват, че не са от най-завишените. Доставката е скъпичка но идват бързо.
Питал си каква е разликата от това да караш един готов велосипед на Scott/RAM/SantaCruz. По принцип колелата разполагат с всичко и е въпрос на вкус кое ще ти хареса повече в малките детайли. Ако даваш цифра за цяло ново колело и по специално, когато е 29er гледаш геометрията на рамката. После започваш да се взираш в окомплектовката, а ако сумата за колелото е добра би трябвало и класа на компоненти да е среден към високия.
Въпрос на вкус ще е това дали ще искаш задвижване Sram/Shimano, инчове, цвят на рамката и т.н
Това е само повърхностно мнение, ако ти се рови можеш да видиш други двоумения за покупка на велосипеди във форума. :agree:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Назад към Продукти за крос-кънтри