ROCK SHOX Sekor RL Solo Air Vs DPC

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

ROCK SHOX Sekor RL Solo Air Vs DPC

Мнениеот TrayanNinov » Чет Мар 14, 2013 7:26 pm

Моето колело има нужда от нова вилка и съм се насочил към един от тези двете: http://www.bikeradar.com/mtb/gear/categ ... l-12-46064 и http://www.bikeradar.com/mtb/gear/categ ... r-12-46133 Обаче не знам коя да бъде. Няма да пиша моето мнение за да чуя вашето.
Аватар
TrayanNinov

Рейтинг: 1300

Re: ROCK SHOX Sekor RL Solo Air Vs DPC

Мнениеот dunconstreet » Чет Мар 14, 2013 7:46 pm

Сам трябва да прецениш дали би имал нужда и полза от настройката за смяна на хода, т.е. дали караш и надолу, и нагоре. Това обаче не е единствената разлика между двете вилки. Тази с настройката на хода е Coil, т.е. с метална пружина, а другата- Air, т.е. с въздух. Това води и до разлика в теглото- въздушната е с около 300 гр. по- лека.
Sektor- ът е много добър избор, предвид високото качество и ниската цена.
Аз лично се спрях именно на тази вилка, но днес сглобих колелото и успях да покарам съвсем малко преди да завали, затова и не мога обстойно да опиша работата й.
Ето линк към другия модел, който в момента е намален във варианта на 15 мм ос.
dunconstreet

Рейтинг: 1209

Мнениеот TrayanNinov » Чет Мар 14, 2013 9:31 pm

Добре, а като изключим настройките, коя технологи работи по добре....по твое наблюдение
Аватар
TrayanNinov

Мнениеот dunconstreet » Чет Мар 14, 2013 9:38 pm

За Enduro/ АМ/ Trail каране според мен въздушната вилка е по- добрият вариант. :agree:
dunconstreet

Мнениеот nick7120 » Чет Мар 14, 2013 9:55 pm

И аз мисля че въздушната е по-добрият избор при АМ :agree: :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот TrayanNinov » Пет Мар 15, 2013 7:27 pm

Даже доста бързо ме навихте и вече я поръчах. Даже и линка влезе в употреба
dunconstreet написа:Сам трябва да прецениш дали би имал нужда и полза от настройката за смяна на хода, т.е. дали караш и надолу, и нагоре. Това обаче не е единствената разлика между двете вилки. Тази с настройката на хода е Coil, т.е. с метална пружина, а другата- Air, т.е. с въздух. Това води и до разлика в теглото- въздушната е с около 300 гр. по- лека.
Sektor- ът е много добър избор, предвид високото качество и ниската цена.
Аз лично се спрях именно на тази вилка, но днес сглобих колелото и успях да покарам съвсем малко преди да завали, затова и не мога обстойно да опиша работата й.
Ето линк към другия модел, който в момента е намален във варианта на 15 мм ос.

Е сега ми е още по интересно какво ще кажеш за твоята вилка, макар че и аз ще я пробвам след ....... а твоята след колко време доиде ?
Аватар
TrayanNinov

Мнениеот nick7120 » Пет Мар 15, 2013 8:10 pm

Ако не е тайна на каква рамка ще я слагаш? :dontknow:
Аватар
nick7120

Мнениеот TrayanNinov » Пет Мар 15, 2013 8:15 pm

на Drag F6. Миля че става ?
Аватар
TrayanNinov

Мнениеот bio » Пет Мар 15, 2013 9:00 pm

еваларка ... бе момчета (и главно ти nick7120). я сега си отгорете сами на въпроса колко air и колко coil вилки сте карали, че така смело се изказахте ... ?
инак DPC и на мен не ми допада.
честито на печелившите собственици на ROCK SHOX Sekor RL Solo Air и приятно каране !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот dunconstreet » Пет Мар 15, 2013 9:23 pm

Мисля, че има доста теми, в които са се обсъждали предимства и недостатъци както на въздушни, така и на вилки с метална пружина. В горните си мнения просто изказах мнението си, че въздушен модел от 2013 г. е по- подходящ за непрофесионална употреба в стиловете на този подфорум от аналога с метална пружина. Това ми е първата въздушна вилка и се надявам да не се окаже проблемна, в противен случай бих се променил мнението по въпроса.
Относно времето за доставка- около седмица, ако имаш късмет по- малко.
dunconstreet

Мнениеот PtD » Пет Мар 15, 2013 10:20 pm

dunconstreet написа:В горните си мнения просто изказах мнението си, че въздушен модел от 2013 г. е по- подходящ за непрофесионална употреба в стиловете на този подфорум от аналога с метална пружина.

A може ли да дадеш и аргументи, или просто си хвърлял ези-тура?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот nick7120 » Пет Мар 15, 2013 11:50 pm

bio написа:еваларка ... бе момчета (и главно ти nick7120). я сега си отгорете сами на въпроса колко air и колко coil вилки сте карали, че така смело се изказахте ... ?
инак DPC и на мен не ми допада.
честито на печелившите собственици на ROCK SHOX Sekor RL Solo Air и приятно каране !!!

Карал съм на моето колело една coil и сега карам с въздушна вилка а иначе съм карал на един приятел fox 34 talas няколко пъти един домейн с пружини и един revelation dual air и определено повече ми харесва работата на въздушните вилки.Не претендирам че разбирам много или че има имам голям опит с различни вилки просто изказвам мнението си :agree: :beer:
Аватар
nick7120

Мнениеот dunconstreet » Съб Мар 16, 2013 4:52 pm

За себе си избрах тази вилка, защото ми допада идеята за прецизна и бърза настройка на твърдостта и сравнително ниското тегло. Имал съм в предвид коментарите за надежността на тези модели или по- скоро ненадежността им, но съм преценил, че с лежерния си стил на каране в нормални метеорологични условия няма да имам проблеми (дано да е така, иначе, пак казвам, ще си променя мнението).
Предишната ми вилка беше с метална пружина и беше некапризна за сервизиране, това може би няма да е така при новата.
Относно особеностите в самата работа на двата вида вилки, тези с метална пружина може би са по- приятни за каране, но реших, че ще се примиря с това в името на по- ниското тегло и лесната промяна на твърдостта.
dunconstreet

Назад към All Mountain/Ендуро продукти