Cross велосипеди

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Cross велосипеди

Мнениеот Parijski » Вто Мар 05, 2013 10:04 am

Тръгнал съм да си купувам велосипед на CROSS:
Grip 924
Grip 124
GRX 8
Toва са вариантите, които са ми в бюджета. Сега отивам да ги видя в магазина на Крос, да си избера размер рамка, утре ще го купувам. Та кой бихте ми препоръчали? Ще се ползва доста в планината, но и по прав път ще се кара (със други гуми разбира се). По-голямата ми дилема е 26" или 29"?
Parijski

Рейтинг: 1200

Re: Cross велосипеди

Мнениеот unsigner » Вто Мар 05, 2013 10:58 am

29" ако си по-висок, или си представяш сравнително кротко/мързеливо каране, и не планираш да му сменяш части.

26" ако си по-нисък, смяташ да го караш по-живо/технично, и си купуваш база за ъпгрейди - части за 26" и избора, и цените са доста по-добри.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Antares » Вто Мар 05, 2013 11:53 am

Т'ва за ръста са общо взето глупости. Аз съм 187 сантиметра висок и не смятам, че се нуждая от 29". Според мен лично тия 29-ки са основно маркетингови трик.

Лично аз бих заложил на 26", най-малкото защото ще е по-лесно да се намират компоненти за тях.

Гледам, че GRX-а е със Shimano спирачки, за мен това е плюс. Сегашните Тектра не знам как са, но аз имам счупено ухо, щото човека зад мен беше с тектро спирачки...

Като цяло ми се струват еднотипни, със сходен монтаж, части. Иди в магазина, виж качи се и което ти хареса повече...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот krach » Вто Мар 05, 2013 2:55 pm

Аз съм с GRX с тектро и съм много доволен.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот Parijski » Вто Мар 05, 2013 7:27 pm

Еми качих се на 924-ката и ми хареса повече, това купих. В първите 2-3 минути ми беше мнооого странна позицията - доста по-висока е, ама след това забравих. Толкова впечатления за едно кръгче по асфалта. Утре ще види кал. :D
Темата може да смята за приключена, ако държите може да се изтрие. Като посъбера снимков материал ще си пусна тема със снимки където си трябва.
Parijski

Рейтинг: 1200

Мнениеот gabata » Пет Мар 15, 2013 7:57 am

Antares написа:Т'ва за ръста са общо взето глупости. Аз съм 187 сантиметра висок и не смятам, че се нуждая от 29". Според мен лично тия 29-ки са основно маркетингови трик.

Лично аз бих заложил на 26", най-малкото защото ще е по-лесно да се намират компоненти за тях.

Гледам, че GRX-а е със Shimano спирачки, за мен това е плюс. Сегашните Тектра не знам как са, но аз имам счупено ухо, щото човека зад мен беше с тектро спирачки...

Като цяло ми се струват еднотипни, със сходен монтаж, части. Иди в магазина, виж качи се и което ти хареса повече...

Колега аз сам с Грип 124 с Тектро монтаж испира доста добре купих го преди 1 месец и като цяло колелото е много добро , не го очаквах от Кросс . Относно 29" на Грип серията много е добра ама на мен ми е голяма че сам касак :)
Ram AM One 2013 !
Аватар
gabata

Рейтинг: 1138

Мнениеот KrK » Пет Мар 15, 2013 2:20 pm

Antares написа:

Логиката ти е железна да знаеш :D
KrK

Рейтинг: 1300

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти