Rock Shox Domain тече ПОМОЩ

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Rock Shox Domain тече ПОМОЩ

Мнениеот steal_legend » Пон Мар 18, 2013 3:05 pm

Вилката ми тече от страната на рибаунда. Имам предвид от мястото на което е врътката за регулиране на рибаунда. В други сайтове четох, че тече от нещо наречено Crush Washers, но не разбрах кое точно е то. :dontknow: Ако някой помогне ще му бъда много, много благодарен. :beer: . Ако някой има предположение, че не е от този Crush Washer, нека каже от къде тече. Благодаря ви много! :beer:

Едит. Вилката е Domain 302.
steal_legend

Рейтинг: 1235

Re: Rock Shox Domain тече ПОМОЩ

Мнениеот Fresh » Вто Мар 19, 2013 3:23 pm

И моя беше така отдоло на болта има една лека дупка отстрани измери го и си земи о-пръстен и сложи вртката след като се напълни тя до едно положение ще спре да тече поне при мен така стана. :beer:
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот Svetoslav Ivelinov » Вто Мар 19, 2013 4:13 pm

Това е маслото което се сипва в ботушите при профилактика за смазването им (35-40мл) , Да чукна на дърво моят домейн никога не е текъл от там , но си мисля , че това става ако липсва врътката за ребаунда .
Svetoslav Ivelinov

Рейтинг: 1185

Мнениеот Fresh » Вто Мар 19, 2013 5:21 pm

Svetoslav Ivelinov написа:Това е маслото което се сипва в ботушите при профилактика за смазването им (35-40мл) , Да чукна на дърво моят домейн никога не е текъл от там , но си мисля , че това става ако липсва врътката за ребаунда .

Не това е маслото от вътре кадето е рибаунда шиша е кух и през него минава маслото там кадето се пъха врътката затова тече ;) . :beer:
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот bdz43r » Вто Мар 19, 2013 5:41 pm

И двете може да са, но нито едно не трябва да тече. Ако е това от шиша - лошо. Той е капсулован и О-пръстенът вътре е недостъпен.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот exiteyes » Сря Мар 20, 2013 7:22 pm

И какво стана в крайна сметка от какво се оказа, че тече и защо? Мисля че отдолу в ботушите се сипваха 15ml на домейн и 20 на тотем има ли възможност, ако си сипал повече да тече, макар че аз не го вярвам. Търсиш уплътнения за болтовете.. или пък знам ли :dontknow:
Тия дни отварях един Domain и сипах точно по предписание 200мл компресия по 15мл отдолу, всичко изглеждаше наред макар и болтовете да бяха лееекинко спекли. Макар и да я няма тая врътка за рибаунда не би трябвало да тече тъй като онази, която аз правих е с работещ рибаунд и беше дори гноясала/прахлясала/ръждясала.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот steal_legend » Сря Мар 20, 2013 8:02 pm

Ами тече от вътрешността на шиша. :dontknow: Сложих едно гумено уплътнение и намаля, но пак сълзи.
steal_legend

Рейтинг: 1235

Назад към Веломеханик