Marzocchi 66- драскотини по анодизация

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Marzocchi 66- драскотини по анодизация

Мнениеот roling_68 » Нед Дек 30, 2012 9:10 pm

Имам въпросната вилка Marzocchi 66 .
Заради едно невнимателно подпиране на колелото анодизацията ми на вилката се надраска частично.
Изкам да поясня , че самите стеншъни са без драскотини , а само анодизацията се е избелила на места.
Знам , че ако имам драскотини по стеншъните вилката може да започне да изхвърля масло и да се налагат чести профилактики.
Изкам да ви попитам дали е възможно да почне да изхвърля масло заради тези драскотини по анодизацията ?
Става въпрос за малки драскотинки , но някак си ме притесняват.
Също така да ви попитам могат ли да оправят тези драскотини в някой сервиз , защото ме дразни като го гледам.
Благодаря за вниманието !
roling_68

Рейтинг: 1125

Re: Marzocchi 66- драскотини по анодизация

Мнениеот spirov92 » Пон Дек 31, 2012 4:57 pm

Не съм чувал за адекватен метод за запълване на драскотини. Ако стърчи материал около надраното, може да го загладиш с фина шкурка. Но щом са дребни, едва ли ще имаш проблеми. ;)
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот andycu » Пон Дек 31, 2012 5:02 pm

Далеч не съм разбирач в тази област, но поне накратко да ти отговоря на въпросите мога.
Ако не изхвърлят масло, нищо не трябва да те притеснява. Доколкото знам само по-големи деруги(дълбоки смисъл) предизвикват изхвърляне на масло, действат като канали и масло излиза, въпреки уплътненията на вилката. Аз също имам доста точки и драскотини по моето зочи, никакъв проблем не съм имал.
Също доколкото знам, анодизация не се възстановява, поне не частично.
Така че не му мисли много и си карай с кеф.
Поздрави! :beer:
П.С: очаквай и други "по-експертни" мнения.
ПС2: изпревариха ме :D
Ambition is for people without a plan.
Продавам: Dartmoor Hornet Боен твърдак http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=166845
Аватар
andycu

Рейтинг: 1300

Мнениеот Just crazy » Сря Яну 02, 2013 6:11 pm

Едно време се бях навил да възтановявам едно старо Маниту, но така и не открих някой в България да прави подобни покрития, говорих с много хора от мотокрос средите но честно казано пробвали са подобни интервенции, но не се навиваха да ми подновят анодизацията, и така и така си карах след като минах драскотината с най-финната водна шкурка която открих. Виж за изхвърляне на масло не мога да ти помогна, понеже под моят надраскан стеншън нямаше маслена баня, а затворен патрон с компресия. :D
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот Jumpup » Пон Мар 18, 2013 11:11 am

Да не отварям нова тема ще пиша тук. Аз стабилно надрах левият стешън на моята 66 вчера, но за сега не съм видял да излиза масло. Изшкурено е мястото с фина шкурка както казват хората над мен. Интересува ме дали може ``улеят`` да се запълни с някакъв метал или друга субстанция? :rofl: Яд ме е че ненаправих снимка преди шкурката. По късно днес ще прикача една след изшкуряването да прецените сами ``демиджа`` и да дадете акъл. Благодаря предварително. :beer:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот PtD » Пон Мар 18, 2013 12:57 pm

Jumpup написа:Интересува ме дали може ``улеят`` да се запълни с някакъв метал или друга субстанция?

Aко е плитък - умряла работа - ти го запълваш, а той след 2-3 карания е пак отворен. Ако е по-дълбок, по-бива.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Пон Мар 18, 2013 4:40 pm

Да допълня PtD: по-дълбок обикновено значи ако може да влиза вода/кал през семеринга или сълзи масло. За избелена анодизация едва ли си струва каквото и да е.

Ако все пак решите да се занимавате, това е добра отправна точка:
Изображение
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик