Избор на моторен трион...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Избор на моторен трион...

Мнениеот Raider-krr » Пон Мар 18, 2013 9:01 pm

Щом може теми за печки ,що да не може и за бензинови триони. :offtopic:
А сега към въпроса ,трябва ми резачка за село ,един път седмично да я паля за 15-20минути.
http://тримери.naedro.eu/benzinovi_rezachki_vito.html
Копирайте линка за да го отворите и го поставете в линията горе ,защото има и кирилица в линка и не го зачита ,като линк...
Спрях се на тази ,китайска общо взето гледам има части в сайта ,изработката е горе долу добра ,какво мислите? :dontknow:
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Re: Избор на моторен трион...

Мнениеот Yavkata » Вто Мар 19, 2013 10:01 am

Не знам до колко темата ти е сериозна, като имам пред вид една друга дискусия, но лично за мен варианта е: http://www.storum.eu/Husqvarna-236
По -добре нещо доказано, а не да си късаш нервите с китайската ефтинийка. По-миналата година и аз се чудех, и в крайна сметка се спрях на модела който съм пуснал и не съжалявам. Като цифрички при китайската машинка нещата може и да изглеждат по-добре, но пък не се знае колко ще изкара. От друга гледна точка, ако ще я оставяш на селото, а живееш и работиш в града, взимай ефтинджоса, че ако нещо има кражби да не те е яд.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот kaliopo » Вто Мар 19, 2013 10:38 am

Гледам, че се насочваш към твърде евтин инсрумент.Сигурно си ограничен финансово или те е страх да не изчезне, както често става с нещата оставени на село. В такъв случай ти препочъчвам електртически трион. Иска по-малко поддръжка. Не е претенциозен към условията за съхранение и на подобна цена можеш да вземеш нещо, което ще работи няколко години. Само трябва да съобразиш и нуждата от дълъг кабел. Ако нямаш такъв, той може да струва почти колкото триона.
Ако държиш да е бензинов по-горе ти е даден много приятен линк към качествен инструмент. Има марки като oleo mac, които предлагат поносим компромис между цена и качество и подлежат на ъпгрейд :D . Насочи се към нещо подобно. Това, което гледаш, е макет на трион и е добре да стоиш далеч от него.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот actavis » Вто Мар 19, 2013 3:21 pm

Доста се почудих преди да почна да пиша, поради същата причина, която е споменал Yavkata(не знам дали изразяваш недоволство от нещо или просто търсиш внимание, размишлявам пишейки, така че не си прави труда да ми отговаряш.), но после видях, че от доста време си търсиш подходящ трион.Едва ли ще кажа нещо толкова различно от това, което са казали колегите, но ще се опитам да бъда поне малко полезен.

Причината да си заема с тази дръзка задача е, че живея в регион където "галещият" слуха шум от резачки е ежедневие през 7-8 месеца от годината.Познавам доста хора, които направиха маса пари от "контролируемото" изсичане на дървета, за което най вероятно трябва да "благодарим" на горското стопанство и техните служители, който взимат такива големи заплати, че е "трудно" да бъдат подкупени.Ще се опитам да бъда обективен и да разгранича професионалното от любителското (до колкото разбрах ти имаш нужда от нещо подобно),но едва ли ще се справя, защото за машини като тази, която си споменал мнението ми е сходно с това:"мекица за ДЪН ХИЛ, ако може до 350 лв.) Та по същество...
С голямо убеждение мога да заявя, че с подобна китайска резачка евтиното ще ти излезе скъпо!По добре е да се насочиш, както вече казаха, към нещо доказало се от опит мога да кажа, че за мен това означава HUSQVARNA или STIHL(определено не са само те, но са най масово разпространени, което ти докарва голям избор) цените определено не са толкова привлекателни, но някой от тези резачки могат спокойно да те надживеят...
Тук има каталог с цените на някой от трионитеhttp://www.onlinemashini.bg/brand/husqvarna/185-reza4ki-za-darva/2, няма да споменавам за какви характеристики говорим, щом търсиш отдавна явно си наясно със сравнението на резачките. Това, което ти е дал колегата като вариант е страхотно предложение за тази цена, но все пак с 100 лева отгоре избора става още по-голям.(Пак говорим за пари, но в крайна сметка ти ще решиш какво да си купиш с оглед на това какво и колко искаш да ползваш, и как ще го съхраняваш.)
Също така всички резачки можеш да разгледаш в официалния им сайт.(Не съм ползвал HUSQVARNA, но определено залагат на мощността, което се компенсира с малко по-високо тегло.)
Да кажа малко и за STIHL направи ми впечатление това любителско трионче от начален класhttp://top-instrumenti.eu/product/Trioni/Stihl/Trion-verijen-benzinov-Stihl-MS-170-D.html Отново ще спомена, че в официалния сайт има каталога на всички резачки "за дома и градината". Има варианти за лизингови плащания и т.н, надявам се наистина да се ориентираш към нещо по качествено та дори за 15-20 минути... Няма какво да пиша за тези две марки определено са се доказали.Да не забравя да спомена, че могат да се намерят хубави резачки втора ръка (определено са нужни познания при избора), не знам къде живееш, но и в интернет има оферти, а и някои фирми, които се занимават с това също обновяват машините си, а старите вървят на добра цена... за електрическа са ти споменали може да разгледаш и да прецениш от какво точно имаш нужда.Ами наистина ти желая успех при избора! :beer:

П.С Толкова писане да кажа, че китайската не струва :crazy:
Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо.
/Сократ/
Аватар
actavis

Рейтинг: 1300

Назад към Други