Доста се почудих преди да почна да пиша, поради същата причина, която е споменал
Yavkata(не знам дали изразяваш недоволство от нещо или просто търсиш внимание, размишлявам пишейки, така че не си прави труда да ми отговаряш.), но после видях, че от доста време си търсиш подходящ трион.Едва ли ще кажа нещо толкова различно от това, което са казали колегите, но ще се опитам да бъда поне малко полезен.
Причината да си заема с тази дръзка задача е, че живея в регион където "галещият" слуха шум от резачки е ежедневие през 7-8 месеца от годината.Познавам доста хора, които направиха маса пари от "контролируемото" изсичане на дървета, за което най вероятно трябва да "благодарим" на горското стопанство и техните служители, който взимат такива големи заплати, че е "трудно" да бъдат подкупени.Ще се опитам да бъда обективен и да разгранича професионалното от любителското (до колкото разбрах ти имаш нужда от нещо подобно),но едва ли ще се справя, защото за машини като тази, която си споменал мнението ми е сходно с това:"мекица за ДЪН ХИЛ, ако може до 350 лв.) Та по същество...
С голямо убеждение мога да заявя, че с подобна китайска резачка евтиното ще ти излезе скъпо!По добре е да се насочиш, както вече казаха, към нещо доказало се от опит мога да кажа, че за мен това означава HUSQVARNA или STIHL(определено не са само те, но са най масово разпространени, което ти докарва голям избор) цените определено не са толкова привлекателни, но някой от тези резачки могат спокойно да те надживеят...
Тук има каталог с цените на някой от трионите
http://www.onlinemashini.bg/brand/husqvarna/185-reza4ki-za-darva/2, няма да споменавам за какви характеристики говорим, щом търсиш отдавна явно си наясно със сравнението на резачките. Това, което ти е дал колегата като вариант е страхотно предложение за тази цена, но все пак с 100 лева отгоре избора става още по-голям.(Пак говорим за пари, но в крайна сметка ти ще решиш какво да си купиш с оглед на това какво и колко искаш да ползваш, и как ще го съхраняваш.)
Също така всички резачки можеш да разгледаш в официалния им сайт.(Не съм ползвал HUSQVARNA, но определено залагат на мощността, което се компенсира с малко по-високо тегло.)
Да кажа малко и за STIHL направи ми впечатление това любителско трионче от начален клас
http://top-instrumenti.eu/product/Trioni/Stihl/Trion-verijen-benzinov-Stihl-MS-170-D.html Отново ще спомена, че в официалния сайт има каталога на всички резачки "за дома и градината". Има варианти за лизингови плащания и т.н, надявам се наистина да се ориентираш към нещо по качествено та дори за 15-20 минути... Няма какво да пиша за тези две марки определено са се доказали.Да не забравя да спомена, че могат да се намерят хубави резачки втора ръка (определено са нужни познания при избора), не знам къде живееш, но и в интернет има оферти, а и някои фирми, които се занимават с това също обновяват машините си, а старите вървят на добра цена... за електрическа са ти споменали може да разгледаш и да прецениш от какво точно имаш нужда.Ами наистина ти желая успех при избора!
П.С Толкова писане да кажа, че китайската не струва