Личното ми мнение за тази вече не чак толкова нова тенденция...т.е. 29ър е, че собственикът на подобен байк се ограничава при избор на части (вилка, капли, гуми). Тази "новост", за която се говори от няколко години, очевидно не може да се наложи стабилно на МТБ пазара. Усилията остават и ще останат насочени основно към 26тиците. Нека по-компетентните изложат мнението си, тъй като не съм се качвал на 29ър, въпреки, че съм 195 см/97 кг, но не смятам и да го правя...наречете ме предубеден

Предвид финансовото ми състояние и желанието ми за по-добър велосипед доста често залагам на употребявани компоненти, а такива за 29ъри се срещат рядко...да не казвам, че почти никога и ако тази "нова тенденция" продължава със същия темп ситуацията може да не се промени...изобщо. Като примери за подобни маркетингови трикове от големи производители са минидисковете на Sony, които се мъчиха няколко години и разбраха, че са потрошили маса пари и време за нищо, също така и Nokiа, които, тотално изостанаха, в желанието си да направят оупън сорс операционна система - маемо, където резултата също беше повече от негативен. Въпреки че за 29ърите е рано да се правят обобщения имаме налични първоначалните негативни показатели. Пак ще подчертая, че това е лично мнение, което не задължава никого, нека по-запознатите дадат по-конструктивно такова