Рамка cross Parallax

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Рамка cross Parallax

Мнениеот breaker » Пет Мар 22, 2013 6:42 pm

Здравейте, съфоромници! Вчета си купих цяло колело cross parallax с тия части (http://www.sportdelivery.com/en/product ... -2-DB/12-- цената не е същата), защото беше на намаление и реших да си направя хц/ леко ам колелце, след като си продадох машината. :V: И така да ви питам- Рамката здрава ли е, тоест ще издържи ли на бъдещо надграждане на вилка до 130 мм и на моя стил на каране- ще го използвам за катерене, скоростни спускания по пътеки, където ще има препятствия като корени, камъни, дропчета но не големи? Мисля, че и темата ще помогне за бъдещи купувачи, които се интересуват от модела. Също шините crosser x6 стават ли за този тип каране?-

Без да исках обърках раздела, ако може да се премести в Крос кънтри!
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Re: Рамка cross Parallax

Мнениеот dannybabbev » Пет Мар 22, 2013 7:00 pm

Еми да ще издържи обаче ако ще караш по пътеки ти препоръчвам да си земеш Drag Ram или нещо такова а не Cross или Sprint
Онези CLIMBER-и с 200мм-ви вилки,чийто силует мяза на чопър,предното им колело се показва зад ъгъла,20 секунди преди карача,а той обикновено е по-нисък от вилката си...
dannybabbev

Рейтинг: 1096

Мнениеот exiteyes » Пет Мар 22, 2013 7:13 pm

Виждал съм такава рамка и съм карал. Удобна е, не е недомислено и става горе-долу. Извинявай ама си объркал темата на която пишеш - за спускане и фрийрайд. Колелото става за бъдещ ъпгрейд, дано размера в инчове ти пасва, за да нямаш проблеми.

П.П > бившото ти колеле не е баш китка, защото курбелите, които се клатушкат на няма и 1км в момента, задната главина, която е на умиране и някои други детайли, които гледам в момента не ми харесват.. ама хич. :agree:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот microlab » Пет Мар 22, 2013 7:15 pm

П.П > бившото ти колеле не е баш китка, защото курбелите, които се клатушкат на няма и 1км в момента, задната главина, която е на умиране и някои други детайли, които гледам в момента не ми харесват.. ама хич. :agree:[/quote]

Вярно е, доста си го мъчил това колело, а най-педалското е(с извинения), че пишеш на обявата за колелото отлично състояние, курбела ще го загубим някой път... задната капла върви на 90 градуса....с какъв акъл ги продаваш тия колела не те знам :dontknow:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот breaker » Пет Мар 22, 2013 8:03 pm

Искам да спомена, че старото колело наистина не е мъчено, всичко, което съм казал е истина-даже нямаше и драскотини. Курбелите се затягат, проблемът е в болтовете, защото в комплекта нямаше и взех стари, които са явно със захабена резба. Откъм здравина нямат проблеми и са си буквално нови. Сменете ги и проблеми няма да имате или поне ги затягайте. С главината и задната капла съм нямал абсолютно никакви проблеми, не знам какво сте правили.
Аватар
breaker

Рейтинг: 1127

Мнениеот Mortis » Нед Мар 24, 2013 12:35 am

Пич и аз го видях това колело...мен не ме притеснява много това, просто наистина курбелите са хубави, имам предвид, че като се затегнат не луфтят или не създават каквито и да било проблеми, но след 1-2 дни каране се развъртат... с нови болтове не знам дали ще стане, просто трябваше да предупредиш за тия мизерии :)
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти