petar2202 написа:Здравейте, отдавна чета из форума, но за първи път пиша, така че съм, горе долу, запознат с нещата. Та на въпроса, аз съм 186см 97кг 90см-крак, писах в един калкулатор и ми изкара 20,5" за планински и 24" за градски велосипед.
Имам проблеми с кръста от няколко години, друсането върху твърдака определено се отразява негативно, освен ако не ползваш техниките от планинското, но пак си е мъчение...
Кача ли се на мекицата, прераждам се ! Доброто окачване, правилната геометрия и усилие са от ключово значение, поне за мен
unsigner написа:Аз от доста време работя прав
PtD написа:unsigner написа:Аз от доста време работя прав
A разширени вени на краката, ала-бала?
unsigner написа:Аз от доста време работя прав - две масички от Икеа по десет лева на бюрото, мониторите и клавиатурата отгоре. Това драстично намали проблемите с кръста. Другото е сваляне на килограми и качване на мускули...
dob111 написа: Ако си прав, но се движиш - това гони разширените вени.
taurus13 написа:Хората които прекарват много време седнали, трябва да имат удобен стол и по възможност да сменят позициията и да се раздвижват от време на време, пък извън работно време да ходят нещо да спортуват, щото опита е показал, че се сдобиват с повече болежки от такива като мен дето бачкат физ. труд. Освен кръста, вените и хемороидите, седенето води и до невралгии, плексити, главоболие и пр. Това да си IT спец. е тежка физическа професия да знаете.
taurus13 написа:Понеже си имам и някой начални форми на разширени вени на единия крак
unsigner написа:taurus13 написа:Понеже си имам и някой начални форми на разширени вени на единия крак
Как изглеждат началните форми на разширени вени? Болят ли, или само се открояват?
Виждал/чувал съм само доста напредналите форми при по-възрастни роднини. Та като добър хипохондрик почнах да се чудя, дали и аз нямам
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 401 госта