Всички за един при покупка на старо!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Всички за един при покупка на старо!

Мнениеот emoonthemove » Чет Мар 28, 2013 12:23 pm

Момчета и момичета,

Ето за какво става въпрос. Тази вечер аз и приятелката ми имаме уговорка със собственичката на този велосипед:

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search

На пръв поглед изглежда добра сделка. Не е изключено обаче (макар че пише, че почти не е каран, а е "държан в топла и суха стая" :lol: ) редица технически несъвършенства да ми убягнат — техническата ми кадърност е на посредствено ниво.

Затова, дайте, моля ви, експертен акъл къде и как да го гледаме, друсаме, стискаме и прочее, за да не си тръгнем с нещо, което не си заслужава парите.

Лека.
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Re: Всички за един при покупка на старо!

Мнениеот Yavkata » Чет Мар 28, 2013 1:12 pm

Според мен, гледайки в какво състояние е като външен вид, трудно ще му се намерят забележки. Наличието на подпирачка, ми говори за това къде е каран. Ако няма проблем със спирачките, вилката ,като работа и настройки, и движението си превключва плавно , без прескачене, го взимайте. Носи си тулче , за да провериш дали няма хлабави болтове. Успех.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот edinmilion » Чет Мар 28, 2013 5:44 pm

Наистина изглежда добре, цената също (макар че бърз рисърч показа, цена за ново 750 евро), дано и на размер и пасне!
Може да прегледаш и колелата, вдигаш предното, завърташ и допираш леко и внимателно шината от страни, да провериш дали бие. Ако при теста забележиш гумата да бие, не се притеснявай швалбетата така се раждат. Същото и за задното колело, тъкмо с това ще тестваш и спирачките ако нещо стържат - или е крив диска или запират накладките (като гледам е с elixir, та ако запират накладките не е проблем, има много оплаквания в нета от това, което пък не е съществен проблем, стига да не обр. внимание).
Извади и колчето на седалката изцяло да прегледаш, така и така ще настройвате височината.
А това на вилката ако са прахо-предпазители, също помоли да махнат и огледай под тях какво е положението на повърхността ;)

Успех!

п.п. и се присъединявам към Явката - носете тулче да премахнете подпиралката :D
edinmilion

Мнениеот emoonthemove » Чет Мар 28, 2013 11:03 pm

Жоро, Явка, благодаря ви! Твърде късно видях твоите съвети, Жоре, иначе са много добри. Направо ти се чудя - откъде ги знаеш всичките тези работи? ;) Открих описанието на компонентите в Интернет. Колелото е това — http://www.schlierseer-radhaus.de/cube/ ... %20wls.htm .

Въртях, суках, дърпах и щраках, докато бяхме на място. Всичко изглежда наред, колелото наистина е страхотно запазено. 19 инча е. Спирачките не са Еликсир, но са доста мощни (не съм ги юрнал надолу по някой върл баир, но направих едно кръгче и не са по-зле от бившите ми Еликсир 5... на равно). Не е ужасно леко... Може би около 14 килограма. Има си и дистанционно за вилката, ниц ;)

Е, обзаведохме се с едно колелце, то ще ни бъде "дамското-градско" :D

Помествам една снимка за спомен от набега и за благодарност за съветите :)

ПП. Когато попитахме хората колко искат за него, макар да знаехме цената - 500 евро (до която пишеше VB, което означава "по договаряне"), те ни отговориха в смисъл на, едва ли не, "колкото дадете" :D Бутнахме им 450 евро и двете страни бяхме повече от доволни.
Прикачени файлове
bike.jpg
bike.jpg (405.85 KiB) Прегледано 229 пъти
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот boriss13 » Пет Мар 29, 2013 5:08 pm

Хе хе хе, айде честито! :beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Назад към Други