Почват (или си признават) да ни следят

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Почват (или си признават) да ни следят

Мнениеот halcor » Сря Окт 12, 2005 9:32 am

На печелившите - ЧЕСТИТО!

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=789927
Аватар
halcor

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Окт 12, 2005 11:01 am

Има интересна аналогия между свободното носене на оръжие и свободната комуникация - когато е забранено да се носи оръжие, нормалните хора не носят, а престъпниците носят. Когато ти следят разговорите, ще разбират за какво говорят нормалните хора, а престъпниците могат да използват всякакви методи за криптиране, условни знаци и какво ли не.

Т.е. и при оръжието и при комуникациите нормалните хора духат супата, а престъпниците ги боли фара...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Сря Окт 12, 2005 11:05 am

PtD, аналогията е дори още по-голяма. Ами то оръжието си е вид средство за комуникация, само дето носителят на информацията е различен - оловно парче, а процентът усвояемост на посленията от реципиентите е значително по-голям, отколкото при конвенционалните думи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Сря Окт 12, 2005 11:18 am

[quote="PtD"]
а престъпниците могат да използват всякакви методи за криптиране, условни знаци и какво ли не.
[/quote]

Което води до най-любимия момент, когато криптирането се криминализира в съзнанието на хората и за леля Пенка всеки, който си криптира комуникацията значи крие нещо лошо. Когато хората повярват в това, тогава наистина ще стане страшно. А от години активно ни обработват за "отворено общество", пробутват ни "отворени религии", промиват ни с легенди за спасители и герои, за да поискаме да сме като тях (докато гледаме телевизия като тийнеджъри) - честни и добри до овчедушие. Всичко все с тая цел - да повярваме, че който държи на идентичността си и на неприкосновеността на комуникацията си е ЛОШ човек и ЗАСЛУЖАВА да е в затвора.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Окт 12, 2005 11:22 am

[quote="bikerider"]

Което води до най-любимия момент, когато криптирането се криминализира [/quote]

ми тогава минаваме на невербална комуникация. PtD вече даде една идея.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Blackdog » Сря Окт 12, 2005 11:35 am

Крайно време е да започнем да изкарваме пари от безумието на БГ политиците ...
There's a lady who's sure ...
Blackdog

Рейтинг: 1200

Мнениеот lacho_m » Сря Окт 12, 2005 2:10 pm

За да не ви следят, може да протестирате [url=http://www.dataretentionisnosolution.com/index.php?lang=bg]тук[/url]
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот halcor » Сря Окт 12, 2005 2:24 pm

Лъчо, тая петиция я подписвахме преди, имаше тема по въпроса и щях нея да повдигам, ама нейде назад е отишла и затова пуснах нова. Е, който е пропуснал може сега да пробва.

Аз искам да попитам нещо: не ви ли се струа леко подозрително как изведнъж пуснаха фрий-тата, щото "нямало ефект от забраната", ей така просто, когато в тая държава е практика да всеки да си гледа гъза и да отчита дейност пък хората кучета ги яли? Нещо като събиране на IP-та, сортирани по гб инфо в низходящ ред и пращане на качулки по определени адреси да тършуват да ви намирисва? Щото на мен - да. Никви фрий-та, само торенти :)
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Сря Окт 12, 2005 2:59 pm

[quote="lacho_m"]

За да не ви следят, може да протестирате [url=http://www.dataretentionisnosolution.com/index.php?lang=bg]тук[/url]
[/quote]

Няма такова логическо следствие. От второто изобщо не следва първото, дори следва обратното на първото.
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Сря Окт 12, 2005 3:54 pm

[URL="http://img386.imageshack.us/my.php?image=google20043yp.jpg"][img]http://img386.imageshack.us/img386/8494/google20043yp.th.jpg[/img][/URL]
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот lacho_m » Сря Окт 12, 2005 4:01 pm

[quote="bikerider"]

[quote="lacho_m"]

[/quote]

Няма такова логическо следствие. От второто изобщо не следва първото, дори следва обратното на първото.
[/quote]

Логика при мен няма, това ясно. Инак видях темата, половин час по късно получих и петицията (наистина странно, прекалено добре нагласено ;)) и реших да я публикувам, не знаех, че вече е е била дускутирана в публичното пространство :I

Абе с две думи, важното е че работим за мишките :bigeyes: но това си е offtopic, така че не обръщайте внимание :beer:

EDIT: Брех и това с Google го получих днес, не станаха ли прекалено много съвпаденията? :uhh:
Аватар
lacho_m

Мнениеот velco » Сря Окт 12, 2005 6:46 pm

[quote="lacho_m"]
EDIT: Брех и това с Google го получих днес, не станаха ли прекалено много съвпаденията? :uhh:
[/quote]

Абе, remove, remove, аз повечето такива ги получавам по два-три различни канала, през интервал от 1-2 часа ... :D
velco

Мнениеот lacho_m » Чет Окт 13, 2005 11:51 am

[quote="velco"]

Абе, remove, remove...
[/quote]

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
lacho_m

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Окт 19, 2005 11:32 am

Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот lacho_m » Сря Окт 19, 2005 11:53 am

[quote="NovemberCharlie"]

http://www.dnes.bg/article.php?cat=4&id=14664
[/quote]

Така... човек да п:censored:ъдне, и секунди по късно 12 американеца изследват какво е ял на обяд.

Да са ни живи и здрави и скоро "да не ги настигаме" :bigeyes:
Аватар
lacho_m

Мнениеот halcor » Сря Окт 19, 2005 12:58 pm

А, това е старо. Те едно време и печатните машини са били идентифицируеми по някои нарочни невидими дефекти на буквите. Това борбата за информация и всякакви начини за придобиването й и опазването й датират от мноооого време.
Аватар
halcor

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 19, 2005 3:18 pm

[quote]печатните машини са ...идентифицируеми по някои нарочни невидими дефекти на буквите...[/quote]

Принципно вярно, но:

[list][*] не [b]нарочни[/b], а [b]присъщи[/b] на технологията на производство [*] в повечето случаи добре [b]видими[/b] и с невъоръжено око [/list]
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот hlebarka » Сря Окт 19, 2005 9:24 pm

Поздравявам притеснените с "радини вълнения", въпреки че не знам за какво се разказва, ама звучи подходящо.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот batsandro » Сря Окт 19, 2005 11:05 pm

абе пи40ве квосе притеснявате бе,говорете си глупости колкото си си искате си бе,:Dквоти пука и без това постоянно ни подслу6ат и следят,аз например си гармя с пи6това когато ми е кефффффф и си ми е регистриран,ама гармя "хайду6ката за кефффффффффф,боли ме фара на седалката,те не могат да съберат нелагалното оръжие,а аз го имам за самоотбрана,аз моо си говоря за квот си изкам нека да доот в ка6ти дапроверят за дрога и други работи и да ме подслу6ват колкото си искат.АЗ МОГА ДА СИ ГОВОРЯ КВОТО МИ Е КЕФ
"Да запомните туй от мен - жена и дъжд да не ви отказват от планината!”
Аватар
batsandro

Рейтинг: 1275

Мнениеот bikerider » Чет Окт 20, 2005 10:41 am

@batSandro: и сам воинът е пак воин
ама е сам ;)

Edit: и нещата далеч не опират до говоренето...
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Сря Дек 14, 2005 9:54 pm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4527840.stm

Ha ne4e/\uB|||uTe - 4ecTuTo !
velco

Мнениеот 21 » Сря Дек 14, 2005 10:32 pm

'върху даннните ще има строг контрол',не ми се вярвя,ама хич даже...:(!:
21

Рейтинг: 1210

Мнениеот bikerider » Чет Дек 15, 2005 12:37 pm

[quote="21"]

'върху даннните ще има строг контрол',не ми се вярвя,ама хич даже...:(!:
[/quote]

те пък едни неманипулируеми данни...
за кво им е контрол - гръмне бомбичка, я да видим статистиката, кой е най-подозрителен - ей онова момче с раницата нещо е говорило с Бразилия, я да му спретнем в базата едно missed call-че към gsm-a на бомбата и хоп ей го нашия терорист, я ела тука бе.... ааа и ще бягаш, я вземи два куршума в главата, а ние ще се хвалим с убития терорист... :puke:
Аватар
bikerider

Мнениеот heep » Чет Дек 15, 2005 1:28 pm

daide da govorim realno - 6te trqbva da izmiskim nqkakvi speciqlni kodove za narkoticite, az predlagam:

- marixuana - bilka sme6ni4e

mm za drugite ne sam mislil
pomagaite
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот halcor » Чет Дек 15, 2005 5:15 pm

Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Чет Дек 15, 2005 6:16 pm

Благодаря ти за чудесната статия - описва супер готино защо мисля това, което мисля и защо мисля, че всичко е насочено към следене на хората, а не против тероризма.

Между другото, относно анализа на говор - съвсем не е ужасно сложна задача и съвсем не е сложно да се отсеят различните тонове, тоналности и индивидуални особености на говорещия. Точно в момента чета статия за самоорганизиращи се невронни мрежи на Кохонен и то точно приложението им за разпознаване на образи. Смея да твърдя, че такава мрежа ако е достатъчно добре обучена (елементарна задача) би се справила лесно и то в реално време с анализа на говор. Друг е въпроса с ресурсите за следене на един милион разговора едновременно.
Фирмата, в която работя е световен лидер в производството на анти-спам софтуер и едното от решенията е именно на база изкуствен интелект (повече подробности и да искам не мога да дам). Така че варианта със маскирането като спам не върви.

Ти и velco много ясно го казахте в началото на темата - тия които искат да се крият, ще се крият и то ефективно. Според мен спасението е всички да се научим да се крием - да видим дали може всички едновременно да сме престъпници и терористи.

@PtD:
Ама нали сме научени по лесния път и да консумираме без да се замисляме... :banghead:

Edit2: the shroud of the Dark Side has fallen...
Аватар
bikerider

Мнениеот hlebarka » Чет Дек 15, 2005 7:13 pm

[quote="bikerider"]
Според мен спасението е всички да се научим да се крием - да видим дали може всички едновременно да сме престъпници и терористи.
[/quote]

Бах , спасение от какво? и какво да крием, къде да се крием?

Всички? Е, че от кога "всички" са толкова важни, следени сигурно са единици или отделни групи, потенциално опасни, ама "всички". Бай Хуй на село и той ще се крие. Загубили сте си ума с това следене, конспирации и корпорации:drool:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Чет Дек 15, 2005 7:53 pm

Абе то и онова бразилско момче дето го застреляха полицаите в Лондон си е мислел, че никой не се интересува от него...

Спасение от мръсниците, които ще си вършат престъпления и ще си покриват трафика, а тези които не могат да си го покриват, ще обират лаврите за чужди престъпления. Прецеденти колкото щеш, дори в момента.

Твърде лесно е да говориш за загубен ум, параноя и подобни, когато теглим локуми за корпорации. А когато говорим за факти? Ти можеш ли ей така отговорно да заявиш, че технологиите са неманипулируеми и еднозначно да определиш кой е терорист по трафик между разни IP-та?
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Чет Дек 15, 2005 11:53 pm

[quote="bikerider"]
Между другото, относно анализа на говор - съвсем не е ужасно сложна задача и съвсем не е сложно да се отсеят различните тонове, тоналности и индивидуални особености на говорещия.
[/quote]

Между другото, ние (демек в отдела) преди няколко години правихме такъв софтуер за разпознаване на говорещия (демек на човека, не к'во казва) за задокеанска фирма, свързана с определен вид грабливи птици. :pimp:
velco

Мнениеот shaggy86 » Пет Дек 16, 2005 1:21 pm

мамка му много на зле ни е тръгнала цивилизацията......
не мога да разбера защо всеки ден се прави нещо което ни затуднява живота, с цел да ни го улесни?
защо ако влезна в анг гоогле и напиша бомб ще ме посети спец отряда от тренирани убийци на държавата ^който пазят реда^
Кой ред и на кой е изгодно да бъде така?
При мен всички нормални немци псуват еврото и си искат марката и при въпроса защо тогава търпите положението такова и защо сте се сменили валутата ми се отговаря или Кайне Анунг или политиците така казаха,
дано след 30 /40 години не се промие и съзнанието на нашия народ и дано не влезнем в ЕС.
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Следваща

Назад към Други