Спирачката спря да спира ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спирачката спря да спира ?

Мнениеот Mortis » Пон Апр 01, 2013 4:36 pm

Здравейте, днес както си карахме, спрях за известно време оставих колелото легнало и като се качих спирачката не спираше като преди, не знам какво може да е станало, преди малко я обезвъздуших (само дръпнах въздуха отгоре при лостчето, имаше 2-3 балончета) и изчистих ротора и накладките, отидох да покарам, пак не спираше, може би малко повече започна да спира ама не е като преди, какво може да е станало? Спирачката е avid elixir R 2011 :dontknow:
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Re: Спирачката спря да спира ?

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 01, 2013 4:48 pm

А накладките как са като дебелина?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот uCkPeH » Пон Апр 01, 2013 4:51 pm

Преди няколко дена си обърнах колелото с гумите нагоре за около 20 минути да го измия основно и като го вдигнах лостчетата стигат почти до ръкохватките за да спрат. Явно е някакъв минус на хидравликите. Представа си нямам как да го оправя :banghead:
Аватар
uCkPeH

Рейтинг: 1240

Мнениеот Svetoslav Ivelinov » Пон Апр 01, 2013 5:04 pm

uCkPeH написа:Преди няколко дена си обърнах колелото с гумите нагоре за около 20 минути да го измия основно и като го вдигнах лостчетата стигат почти до ръкохватките за да спрат. Явно е някакъв минус на хидравликите. Представа си нямам как да го оправя :banghead:

Това се получава ако нямаш достатъчно спирачна течност в системата . Аз имам същият проблем на Juicy-то ми.
Svetoslav Ivelinov

Рейтинг: 1185

Мнениеот Mortis » Пон Апр 01, 2013 7:46 pm

Ozzie написа:А накладките как са като дебелина?

На едно 80-90 процента... тоест да почти нови, ротора няма никакъв ръб или каквото и да било износване просто :dontknow: тя спирачката пак спира... ама не кове както преди :nono:

uCkPeH написа:Преди няколко дена си обърнах колелото с гумите нагоре за около 20 минути да го измия основно и като го вдигнах лостчетата стигат почти до ръкохватките за да спрат. Явно е някакъв минус на хидравликите. Представа си нямам как да го оправя :banghead:

Пич, това как ми помага? :dontknow:
Аватар
Mortis

Мнениеот outfaced » Пон Апр 01, 2013 8:27 pm

Просто имаш въздух в системата и то доста. Като го обърнеш флуида пада долу, въздуха отива горе - в буталата. После като натиснеш - няма никой.
:deal:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mortis » Пон Апр 01, 2013 8:41 pm

outfaced написа:

Просто имаш въздух в системата и то доста. Като го обърнеш флуида пада долу, въздуха отива горе - в буталата. После като натиснеш - няма никой.
:deal:

Тази цялата работа ми е пределно ясна как става, но аз днес само вкарах горния блийд кит и само изсмуках въздуха... но цяло обезвъздушаване не съм правил.... и не знам изобщо да правя ли или да я пращам на Jester да я прави Марто :D
Аватар
Mortis

Мнениеот hipokratov » Вто Апр 02, 2013 3:13 pm

Отдели половин час и си обезвъздуши спирачката като хората, така само отгоре няма как да стане, просто не е възможно да създадеш такъв вакум че да издърпаш въздуха от калипера.
Аватар
hipokratov

Рейтинг: 1180

Мнениеот Insight » Вто Апр 02, 2013 3:22 pm

Добре бе Мортис, да беше казал какво се крие под "не ловят":
а) лостчето пропада по-ниско от преди.
б) лостчето си "втвърдява" на същото място, обаче усилието върху него не дава предишния ефект.

... при "б" всякакви разговори за обезвъздушаване са излишни и темата е накладки и дискове.
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот Mortis » Вто Апр 02, 2013 8:04 pm

Insight написа:Добре бе Мортис, да беше казал какво се крие под "не ловят":
а) лостчето пропада по-ниско от преди.
б) лостчето си "втвърдява" на същото място, обаче усилието върху него не дава предишния ефект.

... при "б" всякакви разговори за обезвъздушаване са излишни и темата е накладки и дискове.

Вчера обезвъздуших спирачката напълно, днес я карах пак не спираше, спряхме да ядем и като тръгнах спираше х2 пъти повече.... не знам какво се случва... ама ако покарам още и пак ще си спира както преди :evil: , а с нови накладки е ....карани 2 пъти, неразработени ама са мити след това .... така че дано да си възвърне силата, та относно до Insight а) лостчето си пропада където си пропадаше ; б) втвърдява се където трябва и не дава същия ефект да....или има още едно нещо може да има проблем с буталото...но ще я карам и ще започне да спира.. ама май е отговор в) тая спирачка е луда :crazy:
Аватар
Mortis

Мнениеот bdz43r » Вто Апр 02, 2013 10:33 pm

Не е луда, ами май си я поомазал при миенето и както накладките не са били разработени, съвсем са престанали да спират.
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот Mortis » Сря Апр 03, 2013 1:29 am

Ако е от накладките, тя спирачката ще започне да спира, след като се покара малко повече, дано да е от това :D но не си спомням да съм я допирал до масло или каквато и да била мазна течност.. :dontknow:
Аватар
Mortis

Назад към Веломеханик