Shimano Deore или Clarks Skeletal

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Shimano Deore или Clarks Skeletal

Мнениеот MTB_MANIAC » Чет Мар 28, 2013 4:07 pm

Здравейте,чудя се коя от двете спирачки да избера. За сега съм се спрял на Shimano Deore(http://screambikes.eu/bg/spirachki-disk ... -2012.html),но само задна или Clarks Skeletal (http://bikesport.bg/bg/products/1914-%D ... %BA%D0%B8_) предна и задна. За втория вариант четох и позитивни, и отрицателни мнения и затова искам да разбера някой карал ли е с този вид спирачки,дали са добри или не стават? Можете да ми предложите и други варианти за около 200 лева. Благодаря предварително!
MTB_MANIAC

Рейтинг: 1200

Re: Shimano Deore или Clarks Skeletal

Мнениеот 5roff » Чет Мар 28, 2013 5:37 pm

До добре една, ама като хората...
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Mortis » Чет Мар 28, 2013 5:40 pm

Еликсир 5.... има прайсмач в райдспот прочети малко и си вземи евтина и добра спирачка :agree:
Аватар
Mortis

Рейтинг: 1010

Мнениеот mover » Чет Мар 28, 2013 5:46 pm

От есента до сега поне 3 пъти пускам този линк http://www.bike-components.de/products/ ... M596-.html
Спирачките са екстра за ХС/АМ. Лично аз и колегата bio сме от 5-6мес. с тях - и двамата сме много доволни.
Цената е 83 EUR + 10 EUR доставка.
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот radeviq » Чет Мар 28, 2013 5:59 pm

mover написа:От есента до сега поне 3 пъти пускам този линк http://www.bike-components.de/products/ ... M596-.html
Спирачките са екстра за ХС/АМ. Лично аз и колегата bio сме от 5-6мес. с тях - и двамата сме много доволни.
Цената е 83 EUR + 10 EUR доставка.

Също карам такива, но от сравнително по-скоро. Спирачките са много приятни и спират доволно. За 260лв. (с доставката) можеш от посочения сайт да си вземеш комплект предна и задна (с включени ротори), като мисля, че с тях ще ти е доста по-добре, отколкото с Кларкса ...
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот nick7120 » Чет Мар 28, 2013 6:25 pm

Карам shimano deore като предна от 3 месеца и до сега съм много доволен.Със всеки изминал ден се убеждавам че спирачката е отлична за парите си, модулацията също е отлична, а спирачната сила е на ниво с един пръст ме вдига тежа 75 кг и съм с 180мм ротор.Спирачката е перфектен избор за агресивно xc и Am.Преди карах с Elixir 5 но изобщо не бях доволен от модулацията която имаше и не ми харесваше как работи и след 5 месеца каране и то основно градско се прецака,а беше нова не знам защо всички токова ги хвалят тези Elixiri (това е лично мое мнение).Вземи shimano deore няма да сбъркаш :agree:.Успех в избора на спирачки. :beer:
Аватар
nick7120

Рейтинг: 1238

Мнениеот petkoto_e1 » Чет Мар 28, 2013 10:24 pm

Виж моделите и на Quad ето линк: http://velos-bg.com/index.php?cPath=36_ ... cpg1kgrcg5
:beer:
petkoto_e1

Рейтинг: 1180

Мнениеот Diimmoo » Чет Мар 28, 2013 10:42 pm

+1 за Shimano Deore BR-M596 ! - и аз мисля да си взема такива или SLX.

http://www.bikeradar.com/mtb/fitness/ar ... 4345/#null
-тук можеш да погледнеш Deoretо спрямо другите, a Clarks Skeletal липсват...

:beer:
Where the trails ends...
Аватар
Diimmoo

Рейтинг: 1220

Мнениеот MTB_MANIAC » Съб Мар 30, 2013 8:44 am

Тогава ще взема Shimano-то,но не знам дали да е предна,или задна,защото едната ми спирачка ще остане механична за около месец-два,докато събера пари за друга. Аз мисля,че ще бъде по-добре да е предна,защото след това може да си взема Avid Elixir-задна.
MTB_MANIAC

Мнениеот XaCkBuTukC » Съб Мар 30, 2013 11:51 am

nick7120 написа:Карам shimano deore като предна от 3 месеца и до сега съм много доволен.Със всеки изминал ден се убеждавам че спирачката е отлична за парите си, модулацията също е отлична, а спирачната сила е на ниво с един пръст ме вдига тежа 75 кг и съм с 180мм ротор.Спирачката е перфектен избор за агресивно xc и Am.Преди карах с Elixir 5 но изобщо не бях доволен от модулацията която имаше и не ми харесваше как работи и след 5 месеца каране и то основно градско се прецака,а беше нова не знам защо всички токова ги хвалят тези Elixiri (това е лично мое мнение).Вземи shimano deore няма да сбъркаш :agree:.Успех в избора на спирачки. :beer:

и аз карам само че с Elexir 3 :D и аз съм недоволен ама ме вдигат с един пръст (след безкрайни настройки и трае около месец) и съм 85 кг :D

и аз съм с 2 ръце за шиманото :) несъм чул никой да се е оплакал дори от по ниския клас хидравлики на оферта си е линка от bike-compononets :) само дето имаше и 20 евро доставка (може и по малко поръчвал съм преди година)
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот Neth » Пон Апр 01, 2013 8:00 pm

Аз карам скелетали от около 3-4 месеца, които са ми и 1-те дискови за момента, така че не мога да дам сравнение. Спирачките работят добре, но имах малко проблеми със задните накладки - беше сравнително трудно да регулирам диска така, че да не трие в тях докато карам(също така се беше опитал и механик да го регулира, неуспешно). В момента не трие, но трябваше да изчакам 2-3 седмици да изпили накладките. Лостчетата на спирачките също се отхлабват сравнително често(не знам дали е от модела или аз съм агресор :Д )
Learn as if you will live forever,Live as if you will die tommorow.
Аватар
Neth

Рейтинг: 1440

Мнениеот MTB_MANIAC » Чет Апр 04, 2013 8:23 pm

Купих си Shimano Deore и нови команди и днес ги монтирах. Излезна ми около 200 лева,надявам се да е добра спирачката. Утре ще ходя да я пробвам на Княжево. :beer: Благодаря на всички за съветите,които ми дадохте!
MTB_MANIAC

Мнениеот Demetrii » Пон Апр 29, 2013 10:34 am

Не знам дали си успял да вземеш нова спирачка, но ако искаш да спираш не взимай Skeletal-a. Tочно този модел не го препоръчвам и на враговете си.
Взех си колелото с такива, но бързо ги смених. Карам с някакво Деоре на старо, което в пъти по-добро.
Demetrii

Рейтинг: 1305

Мнениеот SectorOMEGA » Сря Май 01, 2013 11:51 am

Аз една седмица съм с Shimano Deore M596. Мога да кажа смело че тази спирачка найстина спира. Съотношението цена качество е уникално. Доста добра модулация и доста удбно лостче. Миналия сезон карах със скелетал и на места щях да се убия от тъпи спирачки. Така че според мен смело взимай деорето
SectorOMEGA

Рейтинг: 1218

Назад към All Mountain/Ендуро продукти