Смяна на спирачки

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Смяна на спирачки

Мнениеот dafigg » Пон Апр 01, 2013 9:25 am

Привет,

най-после желаното от мен колело дойде на промоция, а именно Cross Grip 127. Единственото нещо което ме притеснява са спирачките. Доста съм чел и горе долу половината коментари за тях са отрицателни, а другата половина положителни. Бих искал да си взема колелото и да не ми се налага да се занимавам разни проблеми още от началото. Затова ви питам какви спирачки Shimano да сложа, който да се еквивалентни на Elixir 1 като цена и сила на спиране?
Аватар
dafigg

Рейтинг: 1202

Re: Смяна на спирачки

Мнениеот irgnet » Пон Апр 01, 2013 9:54 am

Ами аз съм от миналата година с този модел и само веднъж ми изпуснаха и се наложи да се обезвъздушават, но за това си бях изцяло аз виновен.
Като спирачна сила са си много добре, имайки в предвид че съм около 100 кг.

Не бързай да ги сменяваш, пробвай ги, покарай с тях и си прецени дали те устройват.
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот xcrider » Пон Апр 01, 2013 2:07 pm

Като спирачна сила може и да са добре, но съм карал този модел няколко дена и мога да ти кажа, че чувството на лостчето е много неприятно. Като захапе накладките, можеш да го натиснеш още малко и лостчето стига до гриповете. Още повече, че четох в сайта за проблемите, които е имал Admin със скъсано уплътнение и т.н. Аз лично карам Shimano хидравлики от близо 2 години и съм много доволен като чувство на лостчето и спиране.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот dafigg » Пон Апр 01, 2013 9:34 pm

xcrider написа:Като спирачна сила може и да са добре, но съм карал този модел няколко дена и мога да ти кажа, че чувството на лостчето е много неприятно. Като захапе накладките, можеш да го натиснеш още малко и лостчето стига до гриповете. Още повече, че четох в сайта за проблемите, които е имал Admin със скъсано уплътнение и т.н. Аз лично карам Shimano хидравлики от близо 2 години и съм много доволен като чувство на лостчето и спиране.

Каръл съм като на Пешо колата и наистина харчи много. Не знаеш с 20лв. дали ще стигнеш или не. От както съм на дизел, 20 кинта са ми поваче от достатъчни.

Все едно това каза. +1 към постовете. Поне да беше казал кой модел ползваш или да беше дал някакъв примерен модел към който да се насоча.
Аватар
dafigg

Мнениеот xcrider » Пон Апр 01, 2013 9:43 pm

Ниският клас хидравлики на шимано са аналогични, от какъв зор да ти казвам точен модел, това какъв ще избереш си е твоя работа.
Но щом толкова те грее за него - M445 карам.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот dafigg » Пон Апр 01, 2013 10:53 pm

Ми от какъв зор, от какъв зор.... ми не знам. Сигорно затова съм пуснал цяла тема..... Ако може някой админ да изтрие темата, че да изтриеме на господина 2та поста, които се чудя от какъв зор ги написа...
Аватар
dafigg

Мнениеот vasil884 » Сря Апр 03, 2013 11:58 am

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=67246 Ето едно предложение ако не си доволен от Avid- а
Lapierre Raid 329
Аватар
vasil884

Рейтинг: 1190

Мнениеот KUM4o » Сря Апр 03, 2013 1:11 pm

За около 100-110лв можеш да си вземеш спирачка на Quad. Аз карам предна Quad deuce FR малко по-скъпа е 150, вече 2000км имам с нея и нито е лапнала въздух нито има проблем със спирачна сила. По-евтиния вариант е rapide, като устройство е същия, но няма радиаторите за охлаждане. Имаш настройка на отдалечеността на лоста и разстоянието на накладките от диска. Има много резервни части за тях и са много евтини.
Аватар
KUM4o

Рейтинг: 1304

Мнениеот dafigg » Сря Апр 03, 2013 3:58 pm

Взех въпросния крос от фирмения магазин, но като питах дали може да се смени спирачката ми казаха, че в момента нямат такава практика. В крайна сметка го взех така с Elixir-а. Направих едно малко кръкче в околността и изглежда ОК. Да се пооправи времето малко и ще я изпробвам както си трябва дали спира добре. Евентуално може да отида да сервиза и да ги помоля да я обезвъздушат един път.
Аватар
dafigg

Назад към Продукти за крос-кънтри