Банален казус с мобилен оператор

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Банален казус с мобилен оператор

Мнениеот zafirovp » Вто Апр 09, 2013 12:24 am

Здравейте,
от две години съм абонат на Виваком. Никога не съм имал проблеми, ползвам почти всичките им услуги и плащам навреме. Наскоро ми изтече срока на договора. Веднага се започна с обажданията по телефона за сключване на договор от разстояние. Приех абонаментен план и на 02.04.2013 ми пристигнаха договорите с куриер. Имаше три договора с три моб. телефона подарък. Подписах договорите, но куриера на се усети и взе неподписан договор пък ми остави телефона. Реших, че няма да е проблем и реших след няколко дни ако се усетят да го подпиша отново. Един ден след това получих 2ри договор за сим карта за която вече бях подписал договор с различен абонаментен план. :| Взех, че го подписах и куриера остави още един мобилен телефон като подарък. И се започна...
Обадих се на оператор да видя какво става. Обясниха ми, че е станала грешка и трябва да върна един от телефоните, за моя сметка. Отказах, понеже грешката не е моя. След това ми казаха, че ще влезе в сила тарифния план от втория договор (този на 03.04).
Днес реших да се възползвам от правото си да се откажа от всички договори в 7 дневен срок (днес беше 6тия ден от подписването) обаче от Виваком ми обясниха, че щели те да определят дали мога да се откажа от договора. :?:
Въпросите са ми?
Как трябва да процедирам от тук на татък, за да мога да се откажа от договора? Звънял съм над 10 пъти с мобла за отказване на 6тия ден от договора.
Имат ли право да ми откажат?
Какво правя с мобилния телефон, за който не съм подписал договор, но куриера остави по погрешка в нас?
Какво правя с 2рия догвор от 03.04? Задължен ли съм да връщам и този мобилен телефон, при положение, че имам подписан договор за него?

Моля за помощ и съвет какво да правя. Ако ми анулират договорите веднага ще върна и 4те мобилни апарата за моя сметка, но ако откажат какво да правя?

Знам, че е малко вероятно да намеря професионално мнение точно тук, но искам вашето мнение какво ще направите на мое място.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Банален казус с мобилен оператор

Мнениеот did » Вто Апр 09, 2013 6:01 am

zafirovp написа:Един ден след това получих 2ри договор за сим карта за която вече бях подписал договор с различен абонаментен план. :| Взех, че го подписах и куриера остави още един мобилен телефон като подарък.

Ти си бил голям тарикат бе :D
Обади се в Комисията за Защита на Тарикатите.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот taurus13 » Вто Апр 09, 2013 8:13 am

Отказването от договор в 7 дневен срок е възможно само и единствено, ако си чекнал една скрита някъде в средата на договора клауза, че не желаеш той да влиза веднага в сила. В противен случай той влиза в сила на мига. Работата както винаги е еврейска. Когато подписвам договор с мобилен оператор чета, питам, гледам и накрая когато подпиша у мен остава едно чувство, че все пак са ме прекарали някак, но още не знам как и ще го разбера при първата си месечна фактура. :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 09, 2013 3:52 pm

did написа:Обади се в Комисията за Защита на Тарикатите.

Въпросната комисия няма някакви сериозни механизми за въздействие върху мобилните оператори, трябва да се търси комисията по съобщенията.
Иначе прекратяването на договор с "Виваком" си е ходене по мъките.

P.S. На въпросните не им ли бяха забранили да сключват договори по телефона?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Вто Апр 09, 2013 4:00 pm

ozzie писател, ozzie не читател :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 09, 2013 5:36 pm

Това като цяло не отричам, но ако откажат да му вземат апаратите, на драго сърце бих го отървал от един от тях. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Други