Коя рамка ще е най-подходяща за мен?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Коя рамка ще е най-подходяща за мен?

Мнениеот sonscp » Сря Дек 26, 2012 2:29 am

Здравейте! От доста време се чудя за каква рамка да събирам пари след време.
За мен мога да кажа само че съм висок 190+см. , около 85-90 кила. :(
Двоумя се мeжду:

1.Ram HT1 ( казват че много се цепела на челото, а аз съм тежичък..)

2.Ram HT2 ( казват същото като за HT1..)

3. Drag Тhe Bomb ( За нея нищо не знам, но като гледам събира що-годе голям шок, пък и ще е добре да взема мека рамка, и не е много скъпа.. :dontknow: )

4. От време на време карам Drag C1- то на приятел, много ми е удобно и се чудя дали да не се насоча към C1. Малко ще е странно 190см. човек върху толкова ниска рамка, но аз ще я използвам предимно за леко спускане с виражи и малки скокове и почти няма да сядам на седалката. Пък и когато вдигна седалката на неговото C1, не усещам да ми е малко, не се замарям и не си притискам корема.

Eто го въпросното C1: http://sonscp.snimka.bg/sports/snimki.656302.27569059
Рамката е 16,5

Новата рамка ( която е да е) ще е с частите от това колело: http://imageshack.us/photo/my-images/837/pc200254.jpg/

Бюджет: около 100лв. но зависи от много работи!

Моля дайте своето мнение по въпроса! :beer:
Аватар
sonscp

Рейтинг: 1434

Re: Коя рамка ще е най-подходяща за мен?

Мнениеот yanevch0 » Сря Дек 26, 2012 3:48 pm

Ако искаш мека рамка взимай бомбата, но да знаеш че ако тръгнеш да караш яко след време ще ти се наложи да я смениш, иначе като за начало е идеална. Имам приятел дето я блъска бече 2-ра година и абсолютно нищо и няма. Супер удобна е доста съм го карал това колело със един хубав шок ще е супер. А иначе ако не ти се дават пари за шок си вземи RAM не съм я карал но съм чувал добри мнения за нея и общо взето за тия пари по-хубаво няма да намериш. Обаче поне за бомбата знаеш, че шанса да се сцепи на челото е малък. Твой са парите ти си решаваш поствай снимки да видим :beer:
Аватар
yanevch0

Рейтинг: 1200

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Сря Дек 26, 2012 5:06 pm

Никакви бомби ! :D
От евтини меки рамки няма смисъл, обсъждано е безброй пъти...

От изброените репоръчвам HT2 или С1 :beer:
HT2-ката не я сравнявай с HT1, имат разлика в геометрията, подсилките и кретеноустойчивостта.
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот yanevch0 » Сря Дек 26, 2012 6:51 pm

Това което каза е вярно хубава мека рамка няма. Но за тези пари... иначе или C1 или HT1 взимай което повече ти хареса.
Аватар
yanevch0

Мнениеот sonscp » Сря Дек 26, 2012 8:53 pm

На мен лично по ми харесва C1 защото след смяната на вилка ще мога да премина към лек FR, а и днес чух от приятел доста негативен коментар за рамките The Bomb :D . Зависи и кое ще ми е по- удобно. Мисля бъдещата вилка да е с 130мм. ход което ще е идеално за C1.

Благодаря за мненията, очаквам и други мнения защото колкото повече, толкова по- добре. Когато и да видите темата, не се притеснявайте да пишете защото ще купувам рамката най-рано лятото..

Поздрави!
Аватар
sonscp

Мнениеот ATX » Сря Дек 26, 2012 9:11 pm

Аз бих ти препоръчам RAM HT.two доста е здрава и е с много добра геометира и за твоя ръст е супер :) но като и C1-то ти е одобно и също е много здрав :) Което ти си избереш :agree:
Аватар
ATX

Рейтинг: 1181

Мнениеот Admin » Чет Дек 27, 2012 1:03 pm

С твоите килограми те съветвам изобщо да не мислиш за евтини рамки със задно окачване. Само ядове ще имаш.
С такъв бджет само за твърдак можеш да мислиш, а с оглед на това, че ще го караш надолу, само С-1 остава като вариант. Другите две са си ХС рамки. При С-1 задължително вземи по-дългия размер и пак не очаквай да въртиш с нея нагоре при ръст 190 см.
Иначе идеалното би било някой Cr-Mo твърдак, ама цените им са около 300-400 лв.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот sonscp » Пон Мар 25, 2013 6:39 pm

И победителят е --------> Ram HT2
Взех една 17 инча, днес я пробвах на изкачване и е добре, като се стопли времето ще я пробвам и на спускане по черно. :eyebrow:

Благодаря на всички, които ми помогнаха с избора! :beer:
Аватар
sonscp

Мнениеот marsa » Пон Мар 25, 2013 6:54 pm

Интересно кое е добре на изкачване, след като при тоя размер ще ти трябва поне половин метър колец за седалката, а при подобна конфигурация ще я цепнеш пред седалковата тръба. Може би си много як и катериш само прав.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот uCkPeH » Вто Мар 26, 2013 10:13 am

Защо 17" ? Аз съм 182 висок и съм с 19" която ми е дори малко малка. Ако ти се наложи да караш на малко по дълъг път луд ще станеш с тази ниската седалка. А за изкачване да не говорим. Вземи си практична рамка, която да ти върши работа и в други условия освен спускане.
Аватар
uCkPeH

Рейтинг: 1240

Мнениеот sonscp » Вто Мар 26, 2013 10:35 am

uCkPeH написа:Защо 17" ? Аз съм 182 висок и съм с 19" която ми е дори малко малка. Ако ти се наложи да караш на малко по дълъг път луд ще станеш с тази ниската седалка. А за изкачване да не говорим. Вземи си практична рамка, която да ти върши работа и в други условия освен спускане.

Исках да кажа че е по-добра за изкачване от старата ми рамка и от С1. Вдигнал съм колчето и е горе-долу на една линия със лапата. Старата ми рамка беше 21 инча и беше удобна, но при изкачване имах доста трудности, не знам защо..
Взех я 17-ка защото е 2-ра ръка, нямаше как да избирам размери.. Даже очаквах нещо по-лошо да се получи но стана добре.
Наистина не ми е точна на размер, но ако бях продължил със старата рамка нямаше да стигна далеч, а с НТ2-ката мога да сложа поне по- свясна вилка. Също така стана доста добре откъм цветове, черно-бяла рамка със черно-бели капли, сини спейсари със синя скоба..

Я да сложа една снимка, грозна е но колкото да го видите до мен.

Изображение
Аватар
sonscp

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 26, 2013 11:39 am

При този ти ръст и ако караш нагоре (пък и по равно) с толкова вдигната седалка (като на снимката), очаквай твърде скоро проблеми с коленете.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот sonscp » Вто Мар 26, 2013 2:50 pm

Ozzie написа:При този ти ръст и ако караш нагоре (пък и по равно) с толкова вдигната седалка (като на снимката), очаквай твърде скоро проблеми с коленете.

А какво трябва да направя за да ми е добре,ако сменя лапата с по- дълга и тръпна седалката малко по-назад ще помогне ли?
Не мисля скоро да сменям рамка защото видях каква мъка е да се намери рамка едновременно здрава и на приемлива цена.
Проблеми с коленете и сега си имам, щракат, пукат, защото когато купих аполона го карах само със свалена седалка, и се осетих чак на втората година.. :crazy: :D
Аватар
sonscp

Мнениеот darki » Вто Мар 26, 2013 4:27 pm

sonscp написа:
Ozzie написа:При този ти ръст и ако караш нагоре (пък и по равно) с толкова вдигната седалка (като на снимката), очаквай твърде скоро проблеми с коленете.

А какво трябва да направя за да ми е добре,ако сменя лапата с по- дълга и тръпна седалката малко по-назад ще помогне ли?

Не. Проблема е във височината на седалката. Може да прочетете тази статия http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=561
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот sosko » Съб Апр 06, 2013 9:17 pm

Използвам темата за да ви попитам дали старата рамка на колегата(Аполона демек)
е много зле като рамка понеже имам байк със същата, но компонентите му са среден и висок
клас. Идеята ми е има ли смисъл да я сменям и евентуално някакви препоръки(карам предимно ХС).
Дали бих усетли разлика ако взема друга рамка същия размер?
Аватар
sosko

Мнениеот rock » Нед Апр 07, 2013 12:23 am

Аз съм 1.70 и карам HT2 с размер 17, който е S при модела. При това колчето ми е вдигнато на 20 см. Не си рискувай здравето, а това че ще е смешно отстрани не е толкова важно. Ето за пригледност :

http://prikachi.com/images.php?images/655/6098655m.jpg
Аватар
rock

Рейтинг: 1303

Мнениеот magnumz » Сря Апр 10, 2013 8:25 pm

rock написа:Аз съм 1.70 и карам HT2 с размер 17, който е S при модела. При това колчето ми е вдигнато на 20 см. Не си рискувай здравето, а това че ще е смешно отстрани не е толкова важно. Ето за пригледност :

http://prikachi.com/images.php?images/655/6098655m.jpg

да не би да си от Разград?
ТЪРСЯ ВРЪТКА ЗА XCM ЗА LOCKOUTa. СТАВА ВЪПРОС ЗА МЕХАНИЧЕН ЛОКАУТ
Аватар
magnumz

Рейтинг: 1135

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти