tenesy написа:BIKERPRO написа:BIKERPRO написа:купих си преди около 3 дни avid elixir 5 но ми прави впечатление че накладките опират в прав ротор,просто така са се свили буталата ,че опира леко и на двете накладки.Имам приятел с 2 такива спирачки , и неговите опират , при всички еликсир 5-ци ли е така ?
Ехоооо еликсирите...
Най често така се получава когато в системата има въздух. Балончетата въздух играят ролята на пружина понеже газовете имат свойството да променят обема си при високо налягане за разлика от течностите.
Та според мен, имаш някое друго балонче с въздух, което държи винаги държи под налягане системата което е достатъчно да ти държи накладките затворени и да опират.
Също признак за въздух в системата е ако лостчето няма осезаемо"дъно" а се чуства като "гумено" и пружинира.
Спирачката е блиндвана преди седмица,лостчето може да се стисне към 0.2 -0.3 мм след като е почнала да спира (иначе си спира чудесно) На приятел са блиндвани също скоро при същия майстор за когото се говори че е най-добър в тази област в града и също така са доста близко накладките до ротора и при 2-та му elixir-a

, колелото си
.