puleto написа:В темата няма нищо лошо ама аз все си мисля, че диетата е за шампиони и състезатели.
puleto написа:Понеже мен не ме влекат рекордите, не спазвам диета и си ям всичко наред.
puleto написа:И според мен всякаква диета, веганство и вегетариянство водят до сериозни вглъбявания и психически отклонения с времето.
Alpina написа:Какво е диетаpuleto написа:В темата няма нищо лошо ама аз все си мисля, че диетата е за шампиони и състезатели.
puleto, за мен (а май и не само) диета е всеки начин на хранене, който някой следва - дали ще е във вид на това да се угоява с разни гадости, за да постигне душевен кеф или да води здравосволен начин на живот, за да достигне не само душевен, но и физически такъв или да кажем някаква строга такава - само за последния вид - в това няма нищо лошо и не е необходимо да е само заради постигане на по-добри спортни резултати.
Защо се спазва диетаpuleto написа:Понеже мен не ме влекат рекордите, не спазвам диета и си ям всичко наред.
Не е задължително някой да желае да постига рекорди, било то спортни или други, просто защото взема предвид какво яде и в какви количества. Всеки човешки организъм в уникален и това да "ям всичко и наред" може да е доста бърз и безотговорен начин да сложиш край на живота си. Всъщност да казваш "ям всичко и наред, но не ям еди какво си" е ужасно смешно - всъщност сам си противоречиш в почти последователни изречения.
До какво НЕ води следването на диета
Както и да е - писанията са ми в следвтив от следната глупост:puleto написа:И според мен всякаква диета, веганство и вегетариянство водят до сериозни вглъбявания и психически отклонения с времето.
Няма нищо такова - само и единствено диетите, които включват в себе си пиенето на вода могат да доведат до такива сериозни вглъбявания и психически отклонения с времето.
Това е доказано и не може да се отрече. Всъщност тя дори води до смърт - рано или късно.
Какви са моите възгледи
Личното ми мнение е това, че човек трябва да се научи да слуша тялото си. То много добре може да насочи човек какво и кога трябва да яде,
За мен спазването на диети, които не са съобразени едновременно с желаните цели и индивидуалните особености на всеки един отделен човек са много вредни и за това отричам общите такива.
Минал съм както през чистото чревоудодничество, така и през следване на няколко различни диети и стигнах до извода по-горе.
А ако те е гнус да ядеш определени храни, заради съдържанието в тях и разни, спекулации, митове и легенди - по-добре не търси информация за това кое от какво е направено.
Как се храните??
THEZOGGO написа:В магданоза има голямо количество витами Ц, който е много важен за организма.
BobbeR написа:Точно четях едно интервю със Стив Пийт
MB UK: What's your favourite food to have before a ride?
SP: Fish and chips... I'm English, mate.
did написа:По-лесно е да изядеш 1 килограм плодове, в които концентрацията на това или онова е по-ниска, но пък стават за ядене в съответните количества
taurus13 написа:Всъщност странното е, че тръгна ли да се натоварвам, ям 3 пъти по-малко отколкото като си седя в София край компютъра.
puleto написа:Може би точно в тази тема с препоръки е по- добре всеки който препоръчва диети или Недиети да казва на колко е години, ръст и т. н. Колегата споменава по- горе че от 91 кг. ще става 74 колкото трябвало, ама на мен това нищо не ми говори.
THEZOGGO написа: Нещата са много просто но ние си ги правим сложни.
zImage написа:Зеленчуците категорично съдържат повече полезни вещества спрямо теглото си, спрямо калориите си и спрямо фруктозата си.
THEZOGGO написа:puleto написа:Може би точно в тази тема с препоръки е по- добре всеки който препоръчва диети или Недиети да казва на колко е години, ръст и т. н. Колегата споменава по- горе че от 91 кг. ще става 74 колкото трябвало, ама на мен това нищо не ми говори.
180 см. януари месец 2013 бях 91 кг, в момента съм 85. /26 години {вървя към 27]/
Гоня тегло от 74 кг. А го гоня, тъй като когато бях 74 кг., съм бил в най-добра физическа форма, в която включвам сила и издръжливост.
autosvet написа:Защото тези 74кг. са идеалното тегло за теб според всички медицински таблици/графики които аз съм виждал.
PtD написа:autosvet написа:Защото тези 74кг. са идеалното тегло за теб според всички медицински таблици/графики които аз съм виждал.
Тези графики и таблици включват ли теглото на мускулната маса?Понеже ми се струва, че повечкото мускули няма как да са безтегловни...
zImage написа:Например смята се, че при изразходването на над 3000-4000 ккал на седмица, спортуването престава да е здравословно и дори става вредно. Ако име интерес ще приложа материали + по-подробно разискване на материята.
zImage написа:съотношение тегло/височина в диапазона 0.37 до 0.42.
autosvet написа:Не разбирам какво имаш предвид под безтегловни мускули? Графиките и таблиците са за обща маса на здрав възрастен човек който има нормално количество мускули, кокали, мазнини, мозък и кожа. Не говорим нито за спортисти нито за атрофирали дебелаци, а за хора които водят нормален начин на живот, каквито са повечето от нас(във форума) т.е. спортуват си за кеф и здраве и ядат тиквеник за Коледа.
X_NRG написа:Stanev, много точно. Имаш +.![]()
Ключът е в правилното хранене.Ето 2 много хубави статии от един мой приятел:
http://mashinata.com/?p=813
http://mashinata.com/?p=878
X_NRG написа:Stanev, много точно. Имаш +.![]()
Ключът е в правилното хранене.Ето 2 много хубави статии от един мой приятел:
http://mashinata.com/?p=813
http://mashinata.com/?p=878
Няма нито едно проучване, което да доказва, че протеинът в големи дози има какъвто и е да е негативен ефект върху човек, иначе казано ако сте клинично здрави- яжте смело!
PtD написа:autosvet написа:Не разбирам какво имаш предвид под безтегловни мускули? Графиките и таблиците са за обща маса на здрав възрастен човек който има нормално количество мускули, кокали, мазнини, мозък и кожа. Не говорим нито за спортисти нито за атрофирали дебелаци, а за хора които водят нормален начин на живот, каквито са повечето от нас(във форума) т.е. спортуват си за кеф и здраве и ядат тиквеник за Коледа.
Става дума за това, че количеството мускули в индивида е различно, дори и при еднакъв ръст. Може при еднакво количество мазнини да тежиш +10 кг отгоре на тази "идеална" формула. В тази връзка на ръст 180см 74 килца ми се виждат изключително малко. (Да не говорим за разликите в костната структура, откъдето също могат да дойдат немалки разлики).
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта