Избор на броня

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на броня

Мнениеот MTB_MANIAC » Чет Апр 18, 2013 8:07 pm

Здравейте,решил съм да си купя броня (ризница). Бюджетът ми е около 150 лева. За сега съм се спрял на Dragomir Armadillo (http://screambikes.eu/bg/protektor-za-c ... -2011.html),но искам да знам дали тази броня е добра,ще може ли да ме предпази при по-сериозно падане и т.н. Също така,можете да ми предложите нещо по-добро за тези пари. Благодаря предварително!
MTB_MANIAC

Рейтинг: 1200

Re: Избор на броня

Мнениеот hrisko » Чет Апр 18, 2013 8:45 pm

аз мисля , че тази броня е много добра за парите си и ще ти свърши много добра работа . Бих ти препоръчал някоя броня на 661 , защото цялата протекция на тази марка е невероятна , това просто е марка доказала се по световни състезания и през годините , но не можах да намеря никаква броня на 661 за твоя бюджет всичко върви около 200 лв. ... така че съвета ми е да поразгледаш из сайтовете за някое намаление на хубава броня на 661 . Но ако си решил да купуваш броня до 150 лв. този модел на драгомир е добър избор ! :agree:
П.С. не купувай екипировка втора ръка :nono: :nono: ... с това шега не бива ... купи си я нова да ти е мирна главата !
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот ninjea » Чет Апр 18, 2013 10:00 pm

Моля те изобщо не го слушай тоя hrisko, че не знае кво говори и надали е карал с такава боня.

1во, 661 имат много различни модели. Ниския им клас са боклуци, високя клас по-става, ама не са в никакъв случай най-добрите в каквото и да било.

2ро, погледни все пак какво се предлага втора ръка. Специално за бронята какво ти пука ако е било падано с нея. Това не е каска, че да има скрити пукнатини. За 150лв можеш да си вземеш 661 evo броня в добро състояние и ще е по-добър вариант от това, което ти си посочил.

3то, не съм карал с точно такава брония, може и да става за нещо, ама задължитело ходи и мери.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот hrisko » Пет Апр 19, 2013 10:08 am

аз пък не съм съгласен , че няма никакво значение дали е нова или втора ръка ... ама това си е лично мое мнение :)
hrisko

Мнениеот kambone » Пет Апр 19, 2013 1:32 pm

Армадилио-то е супер, аз съм с такава.
Като цяло е много добра броня и много комфортна.
Влизането и излизането от нея обаче е друг въпрос :) Моята успях да я скъсам на единия ръкав, от дърпане да я съблека.
Но за парите си по-добро няма на пазара.
И едно от малките неща, които са много важни да са ти нови е екипировката! За да е била винаги твоя и знаеш, че няма нищо скрито.
Това може да ти спаси живота един ден.
Аватар
kambone

Рейтинг: 1243

Мнениеот hrisko » Пет Апр 19, 2013 2:56 pm

kambone написа:И едно от малките неща, които са много важни да са ти нови е екипировката! За да е била винаги твоя и знаеш, че няма нищо скрито.
Това може да ти спаси живота един ден.

точно това се опитвам и аз да обясня , понеже kambone сам каза , че неговата се е скъсала при събличането , а ако я купуваш втора ръка няма как да го видиш това нещо ( освен ако не си от същия град , за да я видиш ) , а и съм сигурен че никой то България няма да тръгне да ти казва какви проблеми има въпросното нещо което ти продава и просто купуваш я , разбираш че е дефектна ( било то фабрично или в следстие на много каране и много падания ) и само си си дал парите на вятъра !
hrisko

Мнениеот ninjea » Пет Апр 19, 2013 5:16 pm

Затова, като ти го пратат по еконт си искаш да е с опция да се види преди да се плати. Ако има нещо скъсано или развалено, за което не ти е казано го пращаш обратно. А това не е каска, че да има скрито покрито. Или ще е скъсано или щчупено и се вижда, или само ще мирише зле.
Аватар
ninjea

Рейтинг: 1246

Мнениеот MTB_MANIAC » Съб Апр 20, 2013 8:03 am

Аз винаги съм си купувал чисто нова екипировка,защото от магазина дават гаранция и знам,че не скъсана от карания. Така че би било добре да ми покажете и някои други брони,ако има за тази цена и да ми обясните предимствата и недостатъците. :beer:
MTB_MANIAC

Рейтинг: 1200

Мнениеот ianislav » Нед Апр 21, 2013 8:45 pm

Аз от няколко месеца имам Dragomir Armadillo и съм много доволен от нея. Първоначално като си я купиш леко ме убиваше, но после като отпусна спрях да я усещам. :D
Аватар
ianislav

Рейтинг: 1194

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд