от jokata » Съб Яну 03, 2004 9:12 pm
1. За ZOOM да кажат тези, които са ги карали и все още карат. Аз не съм, а и не възнамерявам. След като дори и сайт си нямат...
2. Rock Shox e марката.
Важно е кой ти я продава тая вилка, още по-важно е какви ти ги е наговорил за нея... Не знаех почти нищо за този модел, (т.е. само съм го чувал) но ето какво намерих:
"[b]Rock Shox RS1.[/b]
[i]"Yep, RockShox One. The first product. The fork that launched a new industry -- bicycle suspension. 1989. World Championship proven. Air and oil technology. Come on' everybody, there's a new day dawnin'![/i]"
Ако това е вярно и вилката е толкова стар модел, по-добре изобщо и не си помисляй за нея, независимо че е Rock Shox. И ако е "poveche ot 4 godini polzvana" (а ти не можеш да си сигурен в това, освен ако не познаваш човека, който ти я продава/предлага) едва ли е без луфтове, поне аз така смятам. Не знам за к'ви пари става дума, но се ориентирай към нещо не толкова архаично, ако нямаш достатъчно за нова.
[b][color=red]edit.[/color][/b]
Eто снимка на Rock Shox RS1. Не е кой-знае каква но е по-добре от нищо(снимката де). Попаднах на нея случайно, докато разглеждах друго:
[img]http://www.mountainbikes.net/carbon/trek8900.jpg[/img]
Байка е Trek 9800. Ето какво пише:
[b]Highlights:[/b] [i]Original Rock Shox RS1 fork, Carbon bonded to Aluminum lugs and rear triangle, One of Trek's first carbon bikes & the predecessor to OCLV, Early Scram XRay shifters.[/i]
Гледайки снимката (и вилката), си мисля че тя (без значение дали е стара или чисто нова) просто... абе някак си, не е за колелото ти.
Не знам дали разбираш, какво искам да ти кажа...
Аз знам, че нищо не знам...
Човек без идея е като риба без велосипед.