Кaкви курбели дa използвaм???

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Кaкви курбели дa използвaм???

Мнениеот Velislav Donov » Пон Апр 22, 2013 7:28 am

Здрaвейте, колеги! Сглобявaм едно RAM-че ht1, но не съм нaясно зa видa курбели, които дa използaм, зa дa сa съвместими със средно Truvativ Powerspline. Проектa е нискобюджетен и едвa ли ще могa дa отделя много пaри зa тоя компонент... Aко можете дa помогнете, блaгодaря!
Velislav Donov

Рейтинг: 1220

Re: Кaкви курбели дa използвaм???

Мнениеот kilikandzer » Пон Апр 22, 2013 8:52 am

Такива, които са със захват на шлици (octalink).
Аватар
kilikandzer

Рейтинг: 1180

Мнениеот uBaH » Пон Апр 22, 2013 8:59 am

kilikandzer написа:Такива, които са със захват на шлици (octalink).

kilikandzer, глупости пишеш и съвсем ще объркаш човека :nono:

Едно е Power Spline, второ (че и трето, защото има два вида) е octalink и четвърто е ISIS.

Изображение

Power Spline си е стандарт на Truvativ и се използва от някои от техните курбели. Например моделите Blaze, Five D и Sram S800.

@Velislav Donov - ако търсиш наистина бюджетно решение и нямаш средства за някой от горепосочените модели, по-добре се ориентирай към курбели на квадрат и съответното средно за тях. Разбира се, остава и варианта да намериш нещо втора ръка от Форума. Излизат оферти, специално за Blaze и Five D от време на време ;)
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот kilikandzer » Пон Апр 22, 2013 12:02 pm

uBaH написа:kilikandzer, глупости пишеш и съвсем ще объркаш човека :nono:

Вярно, че в случая съм сбъркал, но мисля че можеше и по-любезно да го изтъкнеш.
Аватар
kilikandzer

Рейтинг: 1180

Мнениеот PtD » Пон Апр 22, 2013 1:39 pm

kilikandzer написа:
uBaH написа:kilikandzer, глупости пишеш и съвсем ще объркаш човека :nono:

Вярно, че в случая съм сбъркал, но мисля че можеше и по-любезно да го изтъкнеш.

Tвоята грешка можеше да струва 50-100 лева на някого...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Velislav Donov » Вто Апр 23, 2013 9:12 am

Благодаря! Големият проблем е, че купих рамката втора ръка и предишния собственик ми каза, че е опитал да свали средното, но не се е получило, съответно и аз реших да не го напъвам, за да не прецакам рамката по някакъв начин. Ето средното- http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=21496 . Предходния собственик ми каза също така, че е карал с такива курбели - http://www.bikedelivery24.com/product/1 ... -flow.html . Вече около седмица търся някакво подобие, но без резултат. Като цяло си наврях главата в калта с този проект и май ще ми се наложи да поувелича първоначалния бюджет.
Velislav Donov

Мнениеот Brave » Вто Апр 23, 2013 12:09 pm

Не искам да ти се бъркам, но аз лично бих се опитал да сваля това средно. Първо, че търсенето на курбели по налично средно движение е малко като вица за онзи дето си носил копче при шивача, да му пришие балтон. Но по-важно е, че дори да е почти ново, това средно движение, все някога ще се предаде и ще трябва да се смени. Т.е. само отлагаш белята. Има и друго - според мен е много лошо да купуваш рамка с монтирано средно движение. Така нямаш представа какви глупости са правени по резбите на муфата за средното движение. Така че отново - сега покупката е прясна и ако свалиш средното и се окаже, че отдолу е леш, а причината за трудното отвиване е била, че чашките на средното са лепени с Локтайт, за да се замаже състоянието на резбите, ще имаш възможността да набиеш рамката в главата на продавача, докато след 1 или повече години, всичко ще е отдавна приключило и ще е трудно да му докажеш, че вината е у него.
Brave

Мнениеот Velislav Donov » Вто Апр 23, 2013 7:00 pm

@Brave, принципно си прaв, но aз купих рaмкaтa+средното+чaшки+ухо+скобa зa 25 левa и човекът ме предупреди, че ценaтa е тaкaвa, зaщото не е могъл дa отвие средното. Тaкa че едвa ли ще прaвя проблеми, зaщото знaех зa кaкво иде реч, a и не бях проверил зa цените нa подобен вид курбели... В крaхнa сметкa aко решa, че отивaм много нaгоре с пaрите, ще я продaм с чaстите, които нaкупих до моментa и ще си вземa някaкъв подобен цял твърдaк :D
Velislav Donov

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти