5 годишен Sprint Apolon vs чисто нов Drag ZX-1

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

5 годишен Sprint Apolon vs чисто нов Drag ZX-1

Мнениеот djenkov » Пон Апр 29, 2013 12:16 pm

Здравейте,
Предварително се извинявам, че съм абсолютно бос(въпреки че четох бая преди да правя тема).

Наскоро реших да заменя колата с колело и съм изправем пред 2 избора.
Единия е да взема чисто ново колело от нисък клас (мисля за zx-1 2013 е добър избор) а другия, 2ра ръка от малко по висок клас.

За колелото от 2ра ръка намерих тази обява http://prodavalnik.com/velosiped-sprint-apolon-i19587417. Малко се притесних от това колко много е употребявано колелото и дори като му се обадих човека ми каза, че колелото е на 4-5 години но с правилната подръжка това не е от голямо значение.

Та според вас кое е по-добър избор за 300-350 лева?
ZX1 2013 http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/8641-velosiped-drag-zx1-2012.htm или 4-5 годишен аполон.
Отворен съм и за други модели в този ценови диапазон.

Смятам да го карам главно градско, но от време на време ще искам да се разкарвам с приятели по планината.

Друг въпрос който имам е:
Висок съм 182/3см. между 65-70 кг. Спринта има 19" рамка и от това, което съм чел би трябвало да ми пасва, но ще намеря ли някаква разлика ако реша да си взема драг с 20" рамка (понеже след 18" скачат направо към 20")?

Извинявайте за изгубеното време.
djenkov

Рейтинг: 1200

Re: 5 годишен Sprint Apolon vs чисто нов Drag ZX-1

Мнениеот bb_king » Пон Апр 29, 2013 12:51 pm

Зарежи втората употреба- нямаш знания за да отсееш зърното от плявата.Тук се иска и много опит и късмет.Относно аполона от обявата мога да кажа,че е пълен боклук с най-нисък клас компоненти.Единствено рамката бива,но пък не се знае каква е била експлоатацията и като сложим умората на метала,която може да се прояви при натоварване в критични места,нещата не изглеждат розови.Вярно е и,че за този бюджет нямаш шанс за нещо сносно,което да не ти прави проблеми,но тук таме изкача по някоя промоция из магазините.В момента са намалени Ferrini R1 и R3.Минимума за нещо качествено е ferrini r3което е на промоция,всички други велосипеди в този диапазон са с най-нисък клас скоростна система,вилка боклук и задна главина на резба,несменяемо ухо за дераельора и още други подводни бомби.Така или иначе каквото и да избереш от евтините велосипеди ще сменяш почти всичко в скоро време и ще дадеш двойна сума пари за подмяна вместо отведнъж да си спестиш нерви и да си вземеш велосипед който не е карикатура,поради тези причини няма да се спирам да анализирам всичко на пазара,защото няма особен смисъл от ровичкане и търсене кой велосипед е по-малкия боклук.Така стоят нещата и всеки има право да си даде парите за каквото сметне за добре.Има една точна поговорка по темата- не питай старило-питай патило. :banghead:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот djenkov » Пон Апр 29, 2013 1:41 pm

Ами да, очаквах подобен тип отговор..Ще видя какво мога да направя за да си взема феринито, а иначе благодаря за бързият отговор.
djenkov

Мнениеот dimo1882 » Пон Апр 29, 2013 9:36 pm

Здравей :)Ето го и моето мнение по въпроса - Аполона определено не си заслужава парите 300 лв за колело на 5 години,което и като ново сигурно е струвало 350 ми е направо абсурдно ...Това дали ще сменяш ''всичко'' ,както се изказа колегата преди мен си зависи изцяло от теб ..Има си хора, които повече сменят , отколкото да карат ... Щом ти трябва за нормално градско каране и леки разходки - Драга е твоето колело - ново,алуминиево (по-леко) и приятно на външен вид ..Това,че е с твърда вилка, отколкото с евтина мека си е плюс също . Така, че взимай карай и му се радвай :) Успех!
Drag ZX 3
dimo1882

Рейтинг: 1205

Мнениеот djenkov » Пон Апр 29, 2013 11:29 pm

Мерси, определено ме отказахте от аполона. Тия дни ще разбера дали ще мога да си купя R3, ако ли не направо отивам към zx-1. Иначе ще го употребявам малко повече от нормата за градско каране. В смисъл такъв, че през свободното си време ще обикалям страната с него(миналата година имах предложение за Истанбул и обратно, но нямаше как). Когато имам повече капитал ще си взема някое шосеейно, но за момента мисля че феринито или драга ще ми свършат работа.
Отново благодарско.
djenkov

Мнениеот galio » Вто Апр 30, 2013 7:57 am

djenkov написа: Иначе ще го употребявам малко повече от нормата за градско каране. В смисъл такъв, че през свободното си време ще обикалям страната с него(миналата година имах предложение за Истанбул и обратно, но нямаше как).

давай смело, с моя минавам по 800-1000 км на месец лятото, по-малко зимата. на стоковия спирачките са кофти, може да ги смениш още при купуването, а задната главина е на резба и се разлуфтва (при мен на ок.4000 км само асфалт) и е желателно да я смениш с такава на шлици.
Аватар
galio

Рейтинг: 1340

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти