Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот star » Вто Апр 30, 2013 8:10 pm

Тая спирачка струва ли си стотинките... http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=87334
star

Рейтинг: 1121

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 8:31 pm

star написа:Тая спирачка струва ли си стотинките... http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=87334

Аз съм с такива на моето колело -> http://www.idealbikes.net/?section=1768 ... tail1494=1
Ако ги обезвъздушиш както трябва и не си обръщаш колелото с гумите нагоре (както аз така глупаво направих), не би трябвало да имаш проблеми.
Само ако можеш си сложи метални накладки и съответния диск, че моите дискове нагарят на 4 5 седмици и се налага да ги минавам с много финна метална водна шкурка (Р600).
danieldonev

Мнениеот c1rider » Вто Апр 30, 2013 8:40 pm

:offtopic:
c1rider

Рейтинг: 1151

Мнениеот star » Вто Апр 30, 2013 8:41 pm

danieldonev написа:
star написа:Тая спирачка струва ли си стотинките... http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=87334

Аз съм с такива на моето колело -> http://www.idealbikes.net/?section=1768 ... tail1494=1
Ако ги обезвъздушиш както трябва и не си обръщаш колелото с гумите нагоре (както аз така глупаво направих), не би трябвало да имаш проблеми.
Само ако можеш си сложи метални накладки и съответния диск, че моите дискове нагарят на 4 5 седмици и се налага да ги минавам с много финна метална водна шкурка (Р600).

Защо да я обезвъздушавам?
star

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 8:52 pm

star написа:
danieldonev написа:

Ако са 2-ра ръка ще е хубаво да си смениш маслото, защото не се знае предишният собственик как ги е поддържал. Ако са направо от линка - няма смисъл.
danieldonev

Мнениеот star » Вто Апр 30, 2013 8:54 pm

danieldonev написа:
star написа:
danieldonev написа:

Ако са 2-ра ръка ще е хубаво да си смениш маслото, защото не се знае предишният собственик как ги е поддържал. Ако са направо от линка - няма смисъл.

да направо от црц е спирачката, но май е без ротор и преходник...
star

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 8:56 pm

Някой може ли да ми обясни защо ми нагарят дисковете? Карам предимно градско с не много голямо усилие върху спирачките (shimano br m486 с органични накладки и 180/160 мм дискове);
danieldonev

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 8:58 pm

да направо от црц е спирачката, но май е без ротор и преходник...[/quote]
Помисли дали да не вложиш пари за метални накладки и дискове. Според мен си заслужава. Нека някой с повече опит с метални накладки/дискове да си изкаже мнението.
danieldonev

Мнениеот kobso1245 » Вто Апр 30, 2013 9:05 pm

danieldonev написа:Някой може ли да ми обясни защо ми нагарят дисковете? Карам предимно градско с не много голямо усилие върху спирачките (shimano br m486 с органични накладки и 180/160 мм дискове);

Как точно ти "нагарят" и по-точния въпрос-какво ти пречи това на спирането?? Смисъл нормално е да оставят някакви следи по дисковете, аз съм сменил сигурно вече 3 спирачки и при 3-те се получава това, но не влияе да спирането(даже помага де, нали там има някво напасване ала-бала).
А иначе принципно за градско са по-подходящи органичните накладки(щадят диска и спират по-добре студени, отколкото металните), вече за по-агресивно е хубаво или метални или полуметални.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 9:09 pm

kobso1245 написа:
danieldonev написа:Някой може ли да ми обясни защо ми нагарят дисковете? Карам предимно градско с не много голямо усилие върху спирачките (shimano br m486 с органични накладки и 180/160 мм дискове);

Как точно ти "нагарят" и по-точния въпрос-какво ти пречи това на спирането?? Смисъл нормално е да оставят някакви следи по дисковете, аз съм сменил сигурно вече 3 спирачки и при 3-те се получава това, но не влияе да спирането(даже помага де, нали там има някво напасване ала-бала).
А иначе принципно за градско са по-подходящи органичните накладки(щадят диска и спират по-добре студени, отколкото металните), вече за по-агресивно е хубаво или метални или полуметални.

"нагарят" - остава кафяво там кадето има контакт с диска. След като се получи този нагар просто престават да спират както трябва. Губи се спирачната сила и просто си намаляват и предната спирачка престава да ме "хвърля" така да се каже.
danieldonev

Мнениеот cokich » Вто Апр 30, 2013 9:26 pm

Какво масло да сложа на спирачка SHIMANO BR-M395W ?
cokich

Рейтинг: 1180

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 9:28 pm

cokich написа:Какво масло да сложа на спирачка SHIMANO BR-M395W ?

Минерално.
danieldonev

Мнениеот cokich » Вто Апр 30, 2013 10:02 pm

danieldonev написа:

Минерално.

Това ли е единствения вариант ? http://screambikes.eu/bg/smazki-i-pochi ... imano.html На колкото и места да погледна,единствено това ми излиза.
cokich

Мнениеот kobso1245 » Вто Апр 30, 2013 10:07 pm

cokich написа:
danieldonev написа:

Минерално.

Това ли е единствения вариант ? http://screambikes.eu/bg/smazki-i-pochi ... imano.html На колкото и места да погледна,единствено това ми излиза.

Има 1-2 теми във форума точно за заместители на това масло, доколкото знам май използваха някакво за Ситроен, защото това точно е безумно скъпо.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот danieldonev » Вто Апр 30, 2013 10:07 pm

cokich написа:
danieldonev написа:

Минерално.

Не е единственият но е препоръчителен. Чувал съм че ползват и масло от хидравлично окачване на ситроен май беше, но не съм запознат. Но трябва да знаеш, че това шишенце ще ти стигне, стига да не ги пълниш от нула(ако са празни демек : :D ).
danieldonev

Мнениеот cokich » Вто Апр 30, 2013 10:16 pm

danieldonev написа:
cokich написа:
danieldonev написа:

Минерално.

Не е единственият но е препоръчителен. Чувал съм че ползват и масло от хидравлично окачване на ситроен май беше, но не съм запознат. Но трябва да знаеш, че това шишенце ще ти стигне, стига да не ги пълниш от нула(ако са празни демек : :D ).

Благодаря за отговора.
cokich

Мнениеот iFkata » Вто Апр 30, 2013 11:25 pm

www.rosebikes.com работят с DHL нали ?
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот Горски » Сря Май 01, 2013 1:17 am

iFkata написа:http://www.rosebikes.com работят с DHL нали ?

Най-вероятно да, но не това бързото DHL, а нормалното немско такова. По-обемните поръчки по принцип се пращат с наземен транспорт (Може да е ДХЛ или друг, но си онема от 10 дни до седмица).

Поне така си мисля, като им гледам ценовата листа. Най-лесно е да им пратиш едно кратко запитване.

Най-евтино може би ще ти излезе, ако пратиш поръчката до посредническа фирма (виж габко.орг) за сравнително евтин, но доста бавен транспорт от Англия и Германия. Нормално пристига за около 10 дни до Татковината на цена около 3 лева на килограм.

Зависи обаче какво искаш/смяташ да купуваш от там :)

Поздрави и успех!

Алекс
Горски

Рейтинг: 1210

Мнениеот Pepipanev » Сря Май 01, 2013 7:05 am

Благодаря за отговора! :beer:
bio написа:
Pepipanev написа:Здравейте,
Интересувам се, дали може да ползвам този заден дерайльор Shimano XT RD-M773-10 SGS, с 9 скоростна касета 11-34 зъба и верига също за 9 скорости.
Благодаря Ви предварително!

НЕ !!!
Pepipanev

Рейтинг: 1213

Мнениеот hakama » Сря Май 01, 2013 9:38 am

След като съм избутал обявата си в Пазар - колко дни след това мога да я подновя с нова обява?
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот S7r33tBoY » Сря Май 01, 2013 11:37 am

Искам да попитам има ли от къде да се купят тапите за вилка "Sr suntour XCR" който са най-обикновени от старите модели на 3д модела излизат като FKE 052-03 ADJUSTER ASSY
S7r33tBoY

Рейтинг: 1195

Мнениеот iFkata » Сря Май 01, 2013 12:42 pm

Горски написа:
iFkata написа:http://www.rosebikes.com работят с DHL нали ?

Най-вероятно да, но не това бързото DHL, а нормалното немско такова. По-обемните поръчки по принцип се пращат с наземен транспорт (Може да е ДХЛ или друг, но си онема от 10 дни до седмица).

Поне така си мисля, като им гледам ценовата листа. Най-лесно е да им пратиш едно кратко запитване.

Най-евтино може би ще ти излезе, ако пратиш поръчката до посредническа фирма (виж габко.орг) за сравнително евтин, но доста бавен транспорт от Англия и Германия. Нормално пристига за около 10 дни до Татковината на цена около 3 лева на килограм.

Зависи обаче какво искаш/смяташ да купуваш от там :)

Поздрави и успех!

Алекс

Благодаря @Горски. Мисля да купувам 4 неща: касета,верига,команда и дерайльор. :agree:
Аватар
iFkata

Мнениеот uBaH » Сря Май 01, 2013 12:58 pm

Ифка, нещата идват по DHL. Немските пощи работят с тях, като представител за България. Та пратките си идват до адрес. Доставката е между 6 и 10 дни. Това информация от преди няколко месеца де - скоро не съм поръчвал от там.
Аватар
uBaH

Рейтинг: 2000

Мнениеот iFkata » Сря Май 01, 2013 3:21 pm

uBaH написа:Ифка, нещата идват по DHL. Немските пощи работят с тях, като представител за България. Та пратките си идват до адрес. Доставката е между 6 и 10 дни. Това информация от преди няколко месеца де - скоро не съм поръчвал от там.

Благодаря много ! :agree:
Аватар
iFkata

Мнениеот iFkata » Сря Май 01, 2013 5:29 pm

Ушите на Hornet 2012 са за IS или PM адаптор ?
Аватар
iFkata

Мнениеот VOLATGE » Сря Май 01, 2013 5:38 pm

IS.
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот Danni » Сря Май 01, 2013 11:03 pm

Здравейте. На скоро си купих волтаж фр 30 и се чудя дали да си сменя вилката от рокшокс 180 мм на рокшокс (двукоронна) BoXXer RC 200м. Има ли смисъл от смяната ако да, защо? (п.с. не разбирам много от даунхил, нов съм :8D: ) .
Danni

Рейтинг: 1200

Мнениеот dannybabbev » Чет Май 02, 2013 5:04 pm

Хора моля ви се кажете ми къде мога да направя профилактика на вилката през празниците(в драг не работят) например утре или други ден и да е в района около центъра (хладилника ,ндк, драгалевци) . Мерси предварително
Моля ви спешно е
Онези CLIMBER-и с 200мм-ви вилки,чийто силует мяза на чопър,предното им колело се показва зад ъгъла,20 секунди преди карача,а той обикновено е по-нисък от вилката си...
dannybabbev

Рейтинг: 1096

Мнениеот dannybabbev » Чет Май 02, 2013 5:07 pm

Danni написа:Здравейте. На скоро си купих волтаж фр 30 и се чудя дали да си сменя вилката от рокшокс 180 мм на рокшокс (двукоронна) BoXXer RC 200м. Има ли смисъл от смяната ако да, защо? (п.с. не разбирам много от даунхил, нов съм :8D: ) .

Разбира се боксера е жестока вилка за ДХ! Много по добра от този рокшокс (домеин предполагам). Препоръчвам ти да го направиш ,ще се чустваш много по-комфортно по пътеките. :beer:
Онези CLIMBER-и с 200мм-ви вилки,чийто силует мяза на чопър,предното им колело се показва зад ъгъла,20 секунди преди карача,а той обикновено е по-нисък от вилката си...
dannybabbev

Рейтинг: 1096

Мнениеот vvvaaal » Чет Май 02, 2013 10:49 pm

dannybabbev написа:Хора моля ви се кажете ми къде мога да направя профилактика на вилката през празниците(в драг не работят) например утре или други ден и да е в района около центъра (хладилника ,ндк, драгалевци) . Мерси предварително
Моля ви спешно е

Байкцентър мисля че работят утре до 5.
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум