Проблем с preload на SR duro dj-e

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с preload на SR duro dj-e

Мнениеот cokich » Пон Май 06, 2013 10:59 pm

Здравейте,отскоро карам горепосочената вилка (2ра ръка) и според мен е супер твърда,няма "саг" и ,мисля че прилоад-а и е развален.На където и да го въртя твърдостта е все една и съща.Също каквото и да правя повече от 50-60мм ход не може да направи.Вилката е сервизирана преди да я сложа.Има ли вариант да отрежа/сменя пружината?
cokich

Рейтинг: 1180

Re: Проблем с preload на SR duro dj-e

Мнениеот Brave » Вто Май 07, 2013 10:25 am

Възможно е да смениш пружините, но ако си лек (50-60 кг) можеш да премахнеш пружината от хидравликата. Разбира се, трябва да се долее и малко масло, защото без нея, нивото пада. Мисля, че bikerider беше писал за тази вилка преди доста време, че с подходящо подбрано ниво на маслото и извадена пружина от хидравличния патрон, се получава, че настройката на прелоуда на този крак започва да играе роля на регулация на компресията. Въобще ако не си с две леви ръце, отвори я, няма нищо особено сложно в нея. А, това че не се сгъва под 6-7 см, може да се дължи и на еластомера, който се намира в по-голямата пружина. За рязане на пружини - струва ми се излишно - вилката ще слезе надолу, но за сметка на хода си като цяло. Сигурен ли си, че сервизирането е направено с подходящи масло и грес?
Brave

Рейтинг: 2000

Re: Проблем с preload на SR duro dj-e

Мнениеот cokich » Вто Май 07, 2013 7:00 pm

Ами да около 60 кг съм и утре ако намеря време ще разглобя вилката да вида какво ще направа.Само да питам колко мл масло се налива,викам да го сменя така и така я отварям.
cokich

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик