Помощ при избор между Cross Euphoria G24 и Sprint GTS

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ при избор между Cross Euphoria G24 и Sprint GTS

Мнениеот filjo » Вто Апр 30, 2013 8:22 pm

Мараба пичове, от няколко месеца гледам и събирам информация за сносен байк до към МАКСИМУМ 700 кинта, като вчера окончателно се бях спрял на Cross Euphoria G24, Cross Grip 124 и Cross GRX7, днес обаче случайно влязох в сайта на Sprint, на които не съм кой знае колко фен и видях въпросният тазгодишен "бюджетен" байк, а именно Sprint GTS, та въпроса ми е да мина по-евтино със Спринта(който изглежда бая добре като стойка) или да си заложа на Cross Euphoria, който също е супер як според мене....и евентуално ако имате други предложения за тия пари да кажете.

П.С. Висок съм 185-7, тежа 75, търся XC тракало и т'ва е в общи линии

Благодаря предварително :)
filjo

Рейтинг: 1198

Re: Помощ при избор между Cross Euphoria G24 и Sprint GTS

Мнениеот bobino » Съб Май 04, 2013 8:04 am

Привет колега!В момента най-изгодно би било да се насочиш или към еуфория-та или към Спринта!Въпроса е дали ти се дават повече пари,в случая 180 кинта отгоре (еуфорията сега е 679 а спринта 499) Само ти можеш да си решиш,но за парите отгоре получаваш малко по-добра вилка със 120мм ход (100мм за спринта) дискови хидравлични спирачки,което само по себе си е достатъчно!Аз от няколко дни с голям кеф се движа вече с еуфория Г27 и колелото е просто прекрасно,незнам защо толкова храна изчетох за този размер,ама съм сигурен че който го подкара ще си промени мнението!!!Дано съм помогнал поздрави!
Each adventure begins with the words, I know a shortcut
Аватар
bobino

Рейтинг: 1270

Мнениеот unsigner » Съб Май 04, 2013 8:29 am

Храната за размера не е че е лош, а че е безсмислен и че е същото като другите размери. (Лошото ще дойде, като се опиташ да смениш вилка и не намериш.)
Това, че караш едно колело с тоя размер, което ти харесва в сравнение (предполагам) с нещо по-лошо, което си карал, не противоречи на храната.

(Аз карам отскоро Grip 927 и много му се радвам, и горещо го препоръчвам, но не съм сигурен, че усещам каквато и да е разлика от преди две години, когато последно съм карал 26". От няколко месеца гледам пазара и съм видял точно една 29" вилка да минава, и много, много 26".)

Та - Еуфорията е по-доброто колело от тия двете, категорично - и затова струва и повече.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот filjo » Съб Май 04, 2013 2:27 pm

Пичове по принцип съм фен на Cross, щото от няколко месеца чета и гледам за байк и по-добро за тия пари от Кросчетата нЕма.А са видях че Спринта се предлага само в един размер рамка(18"), а аз съм 185 някъде и тежа 75кг, така е тоя Спринт отпада.И вече колебанито ми е дали да дам повечко пара за Еуфорията, тъй като е мега яка или да дам около 450-500лв я за Cross Grip 124, я за Ferrini или нещо от тоя сорт.Като цяло съм пред супер дилема, ама ми се иска Еуфорийката да си взема един път и да не се занимавам повече.Аз си пазя нещата и ще карам по града и гората предимно, без агресивен АМ и гавра с колелото...та някой ако има по-добро предложение да пише и Евалата на колегите по-горе за тяхното мнение :)
filjo

Мнениеот screamBoy » Вто Май 07, 2013 12:46 pm

преди години като излезе Аполото на Спринт и беше перфектно колело, просто нямаше такова друго в България ... 2 години докато другите го настигнат ... а Спринт изкараха Ексел, което беше незнайно как още по-перфектно от Аполото, с едни специални форми за тръбите ... Аполото си остана супер здраво, смислено и читаво колело, но тъй като разликата с Ексела беше повече козметична и Ексела нямаше шанс, понеже много хора бяха доволни от Аполото и не смееха да се хвърлят на Ексел понеже е ново, Спринт ги разделиха и прекръстиха Аполо на Аполон и го направиха с по-евтини части, за да остане на това ниво другото колело - Ексел. Сигурно не сте чували за тоя модел на Спринт, докато Аполон се предлага и до днес.

Смисъла на разказа е, че днес видях тази Еуфория на живо и е много ок; напомня ми на Спринт Ексел ... сигурно ще има същата съдба - прекрасно колело за прекрасни пари но понеже е твърде прекрасно а производителите правят нещата куци, така че да си купи човек най-малко куцото нещо и после да посмени малко неща та тия прекрасните рядко се предлагат дълго.

Вече достатъчно дълго карам за да съм убеден до степен всеки път това ми гледище само да се потвърждава - най-добре е да се вземе това което те грабва ... дали ще е колело, храна в супера, мацка на купона или нещо друго е все тая ... просто има най-голяма разлика между това аз да се чуствам перфектно и спокоен и маса хепи и това да съм се водил по ума си и да съм избрал някви характеристики, но да ми е харесвало по-малко.

Идеята ми е, че Крос Еуфория е много ок. Нямам реална представа дали е по-здрава рамката, дали са по-хубави частите, нито дори дали ми е удобно. Просто ми харесва.

Сега е сезона на купуването и всички магазини са отворени: отиваш, виждаш и така. Това колело няма да живее само по снимки във фейсбука ми ще го караш, ако не се поогледате предварително може и после да не се гледате много ^___^

Видях и един доста подобен Драг,просто го видях и нищо друго не съм му гледал специално, при Нина точно до вратата. Но той още си нямаше ездач и не беше така зареден с настроение.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Nazaret » Вто Май 07, 2013 12:58 pm

Спринт Ексел-a дълго време се продаваше в Англия на цена 222 паунда радваше се на страхотно внимание от страна на англичаните и те правеха от него страхотни машини.подобна съдба "неоценено в -бг" имаше и спринта на cross.между другото и двата велосипеда се продавт се още в UK. Аполото,Спринтера и Ексела бяха велосипеди които просто бяха "изпреварили времето си " или както е казано в Библията "не си давайте бисерите на свинете"
Nazaret

Рейтинг: 1100

Мнениеот filjo » Вто Май 07, 2013 5:35 pm

Screamboy абсоютно си прав за тва с избора, са като се замисля и моята философия е такава.Аз от както я видях еуфорията в сайта на Кросс разбрах че това е моя байк, но първоначално мислях че няма шанс да дам толкова пари.....и сега за мене са много пари, но съм твърдо решен да си го купя. Мерси за мненията пичове...Ride for Life !
filjo

Назад към Продукти за крос-кънтри