Обща поддръжка на велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Обща поддръжка на велосипед

Мнениеот Amidala » Сря Май 08, 2013 5:32 pm

Здравейте,

Сега през почивните дни покарах доста. Резултатът е, че велосипедът е доста мръсен и тепърва трябва да го почистя. Въпросът ми е, можете ли да ме посъветвате, с какви препарати би следвало да го направя? Отделни елементи, изискват ли по-специално внимание при почивстването? Също така, какъв препарат трябва да си купя, за да смазвам веригата, през какъв интервал от време и т.н.? :)

Използвам момента да кажа, че успях да си взема багажник за теглич (този, който ми препоръча Админ-а) и решението (поне за момента) се оказа правилно. По магистралата карах с около 150 и не е имало проблем.
Amidala

Рейтинг: 1185

Re: Обща поддръжка на велосипед

Мнениеот sailman » Сря Май 08, 2013 6:13 pm

Не е, като да да няма информация по въпроса на едно "цък" разтояние, ама ааайде! ;)
Инак, аз лично мия велосипедите си с евтин автошампоан от Кауфланд (един син на цвят)
Веригата и прочее грязни, силно омазнени нещица - с "Meglio"
За смазване на верига напоследък ползвам това, а изобщо по точките за смазване - тънко масло, каквото имам под ръка в момента (в случая - тефлонова смазка Weldtite, може и в аерозолният и вариант)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум