Старо Стефаново в четвъртата седмица на май

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Старо Стефаново в четвъртата седмица на май

Мнениеот Admin » Пет Май 10, 2013 5:53 pm

Отново става дума за каране по схемата "Ловци на пътеки": хотелът осигурява безплатно нощувки със закуски за екип от 4 души и за престой с продължителност поне 4 дни (3 нощувки). Иначе казано, спането ни е безплатно, пътят си го делим между нас, с храната (извън закуските) всеки сам се оправя (обикновено оправянето е в механата на хотела :D ). Работата на екипа е да отиде на мястото и да кара колкото може повече, за да намерим колкото се може повече пътеки и маршрути, да направим снимки и т.н. Основната работа в тази насока (описването, снимките и т.н.) си е за мен, от другите хора се иска най-вече приятна компания, каране и позиране. Все пак трябва да се има предвид, че ще караме по повече от 2-3 часа на ден, или примерно два пъти дневно по 2-3 часа, а също и това, че ще трябва да караме и при лошо време, освен ако не е съвсем кошмарно и неприятно/опасно. След това моята работа продължава - описване и публикуване на маршрути, на пътепис и т.н. В тези статии хотелът-домакин получава специално рекламно каре, бива споменат в това си качество и т.н.

Дестинацията този път е с. Старо Стефаново, намиращо се близо до Ловеч и Троян. Хотелският комплекс е Дедовите къщи: http://www.retroholidays.net/index.html - тъй като съм минавал 2-3 пъти оттам, мога да ви уверя, че самият комплекс е страхотно, даже бих употребил клишето уникално място, а и стопаните му са много готини хора. Самото село е архитектурен резерват. Какво има край него - това ще трябва да открием. Като цяло се пригответе по-скоро за средно дълги и по-дълги карания, но предимно по черни пътища. Пък ако открием и пътеки, дваж по-добре ще е. :)

Датите все още не са фиксирани, но ще са 4 дни в периода между 21 и 26 май, т.е. вариантите са 21-24, 22-25 или 23-26. Аз съм готов да се съобразя с останалите хора, т.е. засега всеки от вариантите е добре за мен.

Засега има 2 или 3 свободни места, който пръв ги потвърди сигурно, той се врежда.
За транспорт - може с моята кола, може и с нечия друга (по-надеждна), ако се появи такава.

След като се запълнят местата, всеки друг желаещ е добре дошъл, но ще трябва сам да си осигури спане и транспорт. Ако има такива хора, мога да питам за някаква отстъпка от цената за нощувка в нашия хотел-домакин. Същото се отнася и за тези, които могат и искат да дойдат за по-малко дни - например само за два.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Старо Стефаново в четвъртата седмица на май

Мнениеот Admin » Пет Май 10, 2013 6:48 pm

И първата промяна вече факт - оказа се, че на 25 вечерта ще има важен купон, който не мога да пропусна, така че възможните периоди остават 21-24 или 22-25 май. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TheAnimal » Нед Май 12, 2013 6:24 pm

Ако е след празниците на 24-ти ще се включа. С други думи от 26-ти натам.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Yavkata » Нед Май 12, 2013 7:07 pm

Па евентуално да се включа, ако нямаш против.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот kibikoff » Нед Май 12, 2013 10:00 pm

потвърждавам за уникалността на мястото :agree:

от 21 до 24 съм свободен, на всичкото отгоре съм карал в района :-) и поназнайвам това-онова... :)
на 25 май имам среща на випуска, която няма как да пропусна
kibikoff

Мнениеот Admin » Пон Май 13, 2013 3:44 pm

Ехаа! Значи може и водач да си имаме. :D Жоро, ти в хотела ли ще спиш, или ще си приходящ предвид близостта до Севлиево?

Мира, не мога след празниците, съжалявам. :(
Явка, добре си дошъл! :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот kibikoff » Пон Май 13, 2013 3:53 pm

Старо Стефаново ми е на около 35км. Не ме бърка да идвам за каранията и да се прибирам.
в района обаче повече от 1-2 дена каране - аз не виждам, освен ако не ви се кара само по черни пътища.

ако ще има набези и по Балкана - х.Амбарица, х.Плевен, Беклемето и наоколо нещата ще придобият друг вид :-) :D :wavey:
kibikoff

Мнениеот Admin » Вто Май 14, 2013 4:08 pm

Приоритет са каранията в района, тъй като аз съм там на работа, вероятно ще има и един ден старопланинско каране (баш към Амбарица), а за някои от вас може и два дни, ако решим да се разделим на две.
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Вто Май 14, 2013 4:53 pm

Принципно си посвободих седмицата (за сметка на съботата и неделята) та сега очаквам да кажеш датите 21-24, щото на 25-ти сутринта ще трябва да съм на работа.
Ако по някаква причина отидем на 22-25-ти ще се наложи да отпадна.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Сря Май 15, 2013 11:30 am

Няма да отпадаш, как така ще отпадаш?!? 21-24 май, заковаваме ги.

Има още две места, толкова ли няма хора без работа? :D
Аватар
Admin

Мнениеот sailman » Сря Май 15, 2013 11:35 am

Admin написа:...толкова ли няма хора без работа? :D
Ърррр! :angfire:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот TheAnimal » Сря Май 15, 2013 11:38 am

Любомире, дразниш!!!
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот beauty » Пон Май 20, 2013 9:59 am

Двете места, ако са свободни да се присъединим? :):)
beauty

Рейтинг: 1355

Мнениеот Admin » Пон Май 20, 2013 10:57 am

Местата са заети, т.е. окомплектовахме екипа. Сега дано и времето да е с нас. :)
Аватар
Admin

Назад към Индивидуални карания