Съвет за заключващ механизъм

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за заключващ механизъм

Мнениеот JediAndrey » Вто Май 14, 2013 4:30 pm

Здравейте,

наскоро ми откраднаха доброто старо Drag Ontario, заключено със заключващ механизъм на Zefal, и то не евтин. Понеже ми го откраднаха от двора на СУ, видях частичен запис при охранителите как крадецът просто отключи колелото за 10-тина секунди и изчезна.

Купих си ново колело, но не искам да се повтаря същото, затова се обръщам към вас за съвет - какъв заключващ механизъм можете да ми препоръчате, който да е наистина надежден? Спрял съм се просто на верига и катинар, но това не е най-удобното нещо за пренасяне, дори на рамка.

Поздрави!
JediAndrey

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за заключващ механизъм

Мнениеот Smart » Вто Май 14, 2013 8:01 pm

JediAndrey написа:Здравейте,

наскоро ми откраднаха доброто старо Drag Ontario, заключено със заключващ механизъм на Zefal, и то не евтин. Понеже ми го откраднаха от двора на СУ, видях частичен запис при охранителите как крадецът просто отключи колелото за 10-тина секунди и изчезна.

Купих си ново колело, но не искам да се повтаря същото, затова се обръщам към вас за съвет - какъв заключващ механизъм можете да ми препоръчате, който да е наистина надежден? Спрял съм се просто на верига и катинар, но това не е най-удобното нещо за пренасяне, дори на рамка.

Поздрави!

Никакъв защитен механизъм не може да те предпази. Най-добре го заключвай за максимално кратко време и го дръж под око, за да не ти откраднат и новото колело.
ПРОДАВАМ КОЛЧЕ ЗА СЕДАЛКА COX
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=143332
Smart

Рейтинг: 1220

Re: Съвет за заключващ механизъм

Мнениеот hakama » Вто Май 14, 2013 11:38 pm

Закалена верига + качествен катинар. Друг вариант засега не се сещам.

Помисли и за някаква аларма или осигуровка.
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти