single speed na drag climber

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

single speed na drag climber

Мнениеот pesho » Вто Окт 25, 2005 10:56 pm

Хора имате ли някаква идея при предна плоча 32Т на какъв венец би паснала веригата на рамка Drag Climber. На мен сега ми е на 16Т но веригата е хлабава и прескача от време на време.
pesho

Рейтинг: 1200

Мнениеот Bodom » Вто Окт 25, 2005 11:53 pm

Защо просто не скъсиш веригата?
Междудругото - много малко информация си дал за това какво искаш да направиш и с какво разполагаш!
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот caviara » Сря Окт 26, 2005 9:47 am

Виждал съм сингълспид със оставен заден дерайльор за обтегач...
Защо трябва да е просто, като може да е сложно...
caviara

Рейтинг: 1700

Мнениеот Windstream » Сря Окт 26, 2005 10:39 am

Pesho, намери си стар шимански обтегач, блокирай го с двете винтчета, разпъни го напред (към курбелите) и прекарай веригата през него. Ако ползваш някоя от маниашки дебелите вериги може да се наложи вместо оригиналните осички на колелцата му да сложиш по-дълги 5мм болтове и да наредиш по 2-3 шайбички от всяка страна за да се раздалечат рамената и да не стърже веригата.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот caviara » Сря Окт 26, 2005 1:05 pm

[quote="Windstream"]

Pesho, намери си стар шимански обтегач, блокирай го с двете винтчета, разпъни го напред (към курбелите) и прекарай веригата през него. Ако ползваш някоя от маниашки дебелите вериги може да се наложи вместо оригиналните осички на колелцата му да сложиш по-дълги 5мм болтове и да наредиш по 2-3 шайбички от всяка страна за да се раздалечат рамената и да не стърже веригата.
[/quote]

Ето това имах предвид!
@Windstream
Евала за отговора!:beer:
Защо трябва да е просто, като може да е сложно...
caviara

Мнениеот pesho » Сря Окт 26, 2005 2:35 pm

Там е въпроса че не искам да си слагам обтегач(иначе го знам тоя номер)! А за веригата тя е скъсена ама на 16 венец отзад не може да се скъси повече. Пробвах и на 14 и 18, но и така не стана(т.е. на 18 стана ама веригата беше толкова обтегната че не можеше да се върти). Чувал съм че на стария Climber пасвало на венец със 17 зъба, но няма как да пробвам защото нямам такъв венец, пък и доколкото знам на новия Climber chainstay-а му е малко по малък.
pesho

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Сря Окт 26, 2005 2:37 pm

[quote="pesho"]

Там е въпроса че не искам да си слагам обтегач(иначе го знам тоя номер)! А за веригата тя е скъсена ама на 16 венец отзад не може да се скъси повече. Пробвах и на 14 и 18, но и така не стана(т.е. на 18 стана ама веригата беше толкова обтегната че не можеше да се върти. Чувал съм че на стария Climber пасвало на венец със 17 зъба, но няма как да пробвам защото нямам такъв венец, пък и доколкото знам на новия chainstay-а му е малко по малък.
[/quote]

тука боли, там сърби, така не искам, така не става, а така тате не дава...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Архив