speshno

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

speshno

Мнениеот axelmax » Нед Яну 04, 2004 8:39 pm

znachi vilka ZOOM dvukoronna 7sm. hod na 3 meseca ne e puskana ot Vitosha mnogo e zapazena ima ushi za disk i rogca za V-Brake(vilkata e bila na Cross Columbia ot tezi v METRO)Iskam i 25-30Lv.Moge i dase pomisli vurhu cenata! vs suntour m5000 karan 1 mesec koe da si vzema zooma e malko po eftin
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Yasen » Нед Яну 04, 2004 9:02 pm

Един глас за Сънтъра

[b][color=red]Scream Bikes[/color][/b]
http://screambikes.hit.bg или
http://screambikes.tobulgaria.info
Yasen

Рейтинг: 1235

Мнениеот screamBoy » Нед Яну 04, 2004 9:06 pm

сънтура
този зум изглежда страховито но е кашкавалче, докато сънтура ще си го виждаш какво е и няма да се силиш

[url=http://moszimo.hit.bg/][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Нед Яну 04, 2004 9:11 pm

Карам двукоронен ZOOM ....:D, но не бих го препоръчал ...

трети глас за Suntour :D

--------------------------------------------------------------------

[b][color=red]MOD[/color][/b] = [b][color=red]M[/color][/b]aster [b][color=red]O[/color][/b]f [b][color=red]D[/color][/b]isaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Yasen » Нед Яну 04, 2004 9:37 pm

Аз и от двете марки вилките съм ги правил трудни за рисуване, но Sutour-a оне издържа от пролетта до есента и ме учуди със здравината си.

[b][color=red]Scream Bikes[/color][/b]
http://screambikes.hit.bg или
http://screambikes.tobulgaria.info
Yasen

Рейтинг: 1235

Мнениеот Windstream » Нед Яну 04, 2004 11:48 pm

Ми аз досега добър Zoom не съм видял, може би само тоя на screamBoy и то с уговорки. Двукоронна вилка с 70мм ход няма смисъл, само ще ти тежи и ограничава радиуса на завиване. Ушите за диска едва ли ще ги ползваш, а ако пък решиш да ги пробваш само ще видиш как левия крак се усуква назад заради калпавите втулки. Освен това за тия пари ботушите 100% са стоманени т.е. още по-тежко става. С две думи вземай Suntour-a, с тоя Zoom само проблеми ще си създадеш (то и неслучайно му е такава цената ;)).

[b][color=red]Live to ride... and ride to feel alive![/color][/b] :8D:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот thefatcat » Нед Яну 04, 2004 11:59 pm

imam 1 takuf zoom na terasata, ne ti go preporu4vam golqmo durvo e. Daje go izkrivih (no ne mnogo) . :) moga da ti go prodam za 5lv. ako tolkova go iskash ama ne ti go preporu4vam:xx(:

UHA® DH team
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот MOD » Пон Яну 05, 2004 9:26 am

Така като стана на въпрос - моя ZOOM също е кривичък [:p], които го е виждал - знае ...[:p] Според мен краката са от кофти стомана ... щом с едно падане се изкриви ( ма верно си беше здраво падане :D:D)

С няколко думи - малък ход, тежък, ограничава те при завиване, и не на последно място - не много здрав:D

[b][color=red]MOD[/color][/b] = [b][color=red]M[/color][/b]aster [b][color=red]O[/color][/b]f [b][color=red]D[/color][/b]isaster :D:D:D

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот КапитанПланета » Пон Яну 05, 2004 9:57 am

Абе аз имам тук един Suntour XCR Magnesium модел 2002 дето само ми зима място. Ако искаш мога да ти го дам за 30 лв. Много е запазен, ход 75 мм, свален е от Giant Terrago. За V-brake и диск. Отделно на вилката нямам снимка, но може да го видиш как изглежда на кололото :
[img]http://www.gunev.com/bike/terrago/terrago.jpg[/img]

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот jokata » Пон Яну 05, 2004 11:18 am

[quote="КапитанПланета"]

Абе аз имам тук един Suntour XCR Magnesium модел 2002...
[/quote]

E да, ама XCR е oversize, нали ?
Защото, ми се струва, че axelmax май търси 1''-ова вилка. Понеже говори и за Suntour М5000. А пък тя се предлага само за нормал, ако не се лъжа. Другия вариант е да изпробва това, което Windstream казваше, че е направил (oversize вилка -&gt; 1'' рамка).
Не знам, axelmax да си каже как точно стоят работите... :)

P.S.
axelmax, защо не видиш дали няма да намериш и нов М5000 в момента във Веломания. Ако има, би трябвало да е под 50 лв. Ако не, тогава пробвай тази на Капитана - със сигурност е в по-добро състояние от другите за които говориш...

Аз знам, че нищо не знам...
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот КапитанПланета » Пон Яну 05, 2004 11:22 am

[quote="jokata"]
E да, ама XCR е oversize, нали ?
Защото, ми се струва, че axelmax май търси 1''-ова вилка.
[/quote]

Опаа, сори. Изпуснал съм го тоя момент.:xx(:

КапитанПланета

Мнениеот Windstream » Пон Яну 05, 2004 12:18 pm

Капитане, че ти имаш спирачка като моята!!! За диска говоря, Tektro Novela e нали? Аз имах един проблем, развиваше ми се болта с който се регулира дясната накладка, на теб случвало ли ти се е и ако да как реши проблема? Щото аз подлагам едни 0.2мм алуминиеви шайби между плочата за накладката и корпуса на спирачаката ама това изисква разглобяване всеки път когато искам да я регулирам :xx(:

P.S. така като гледам и главината ти е странно подобна на моята (Formula), ако кажеш и че каплите ти са Zac 19... ;)

[b][color=red]Live to ride... and ride to feel alive![/color][/b] :8D:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот КапитанПланета » Пон Яну 05, 2004 12:48 pm

Windstream,

От оригиналните чаркове, които бяха по колелото сега ми е останала само рамката. Всичко останало отдавна замина, а спирачката на оригиналното Тераго наистина е Tektro, но аз скоро след като го купих помолих да я махнат, така че нямам опит с нея. Шините бяха някакви едностенки, които се кривиха от поглед, затова те бяха първото нещо, което смених (с Mavic x517, иначе жената е със Zac 19 :8D:). Ох, ае че стана офтопик и пак ше ми се карат :I.
КапитанПланета

Мнениеот jokata » Пон Яну 05, 2004 1:00 pm

[quote="КапитанПланета"]

От оригиналните чаркове, които бяха по колелото сега ми е останала само рамката.[/quote]

А, Капитане, имам едно питане към теб. Няколко пъти беше споменал, че скоро ще си сменяш рамката. Би ли ми дал някакви подробности, ако обичаш... ;)
Защото, ако нищо ново и интересно не излезе от БАС/Веломания за новия сезон, ще се ориентирам към нещо подобно на твоята. :^:

Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот КапитанПланета » Пон Яну 05, 2004 3:04 pm

[quote="jokata"]

[quote="КапитанПланета"]

От оригиналните чаркове, които бяха по колелото сега ми е останала само рамката.[/quote]

А, Капитане, имам едно питане към теб. Няколко пъти беше споменал, че скоро ще си сменяш рамката. Би ли ми дал някакви подробности, ако обичаш... ;)
Защото, ако нищо ново и интересно не излезе от БАС/Веломания за новия сезон, ще се ориентирам към нещо подобно на твоята. :^:

[/quote]

Ами да, планирам напролет да си взема нова рамка, но още се триумя и не съм решил каква ще е. Ако те интересува втора ръка ще те имам предвид. Мисля да и искам 120 лв. Само не си спомням колко дълъг беше - Терагото ми е 21 инча. На сайта има публикуван тест на колелото, с който съм съгласен. Много си я обичам (питай жена ми :B):), доволен съм от геометрията (класика) и маневреността (по-скоро нервак). Няма уши за диск и може да влезе най-много гума 2.3. Тежи 1.7 кг, Aluxx 6061. Ако те интересува нещо друго - питай.

КапитанПланета

Мнениеот axelmax » Пон Яну 05, 2004 8:03 pm

kapitane ramkata mi e s normal size a to zi suntour e na 1 mesec kolko da dam 30lv mnogo li e
Аватар
axelmax

Мнениеот axelmax » Пон Яну 05, 2004 8:04 pm

kapitane ramkata mi e s normal size a to zi suntour e na 1 mesec kolko da dam 30lv mnogo li e a tvoita vilka na kolko e nisto che e oversize:)
Аватар
axelmax

Мнениеот koko » Пон Яну 05, 2004 9:50 pm

Mnogo offtopic (koito nema nervi da si zatvarq o4ite:):|):)
Kapitane,
ako slu4aino znae6 kazi ima li razlika mezdu Boulder i Terrago(ramkite).
Geometriqta e dosta shodna i na zivo i na snimka.Tegloto e identi4no.
Dolnata traba e bi-axialna i na dvete.Sedalkovata traba na Bouldera e s d(vatre6en)=30,8.BB widht = 113mm.Zadniq triagalnik si e pak dosta shoden - oba4e guma 2,3 samo Vertikal moze da stane pri mene :V:.Terrago-to oba4e idva s po-dobar montaz(vapreki 4e i dvete idvat pone v bg s kalpavi kapli,glavini,kol4eta).Govorime si za modelite ot 2002...Vazmozno li e vaob6te da ima dve tolkova shodni ramki s razli4no ime :?:
koko

Мнениеот КапитанПланета » Вто Яну 06, 2004 9:58 am

axelmax,

Ми не знам 30 лв. дали е много за м5000. Огледай се за колко се продават нови такива или подобни, аз не съм се заглеждал. Иначе ако е от познат и е само на един месец може би е по-добър избор от моята, защото няма да имаш проблеми с монатажа. Моя Сънтур е малко по-висок клас запазен е и е без забележки, но все пак е каран поне 2000 км...

КапитанПланета

Мнениеот КапитанПланета » Вто Яну 06, 2004 10:18 am

koko,

Да не те учудват приликите - и двете колела за 2002 са в една продуктова линия. Все едно Terrago е най-високия клас твърд Boulder :D.
Виж тук :
[url]http://www.giantbicycle.com/uk/030.000.000/030.000.000.asp?dealerid=&dealercountry=&lYear=2002&bikesection=8781&range=54&model=9771[/url]
Terrago е последния модел в секцията Boulder.
Като гледам рамките, тези на Boulder AluxX FS1 и FS2 като че ли са идентични с Terrago. И при мен седалковата тръба е 30,8. и BB widht = 113mm.
Когато те интересува инфо за Giant-ите които вкарват в БАС, гледай UK сайта, защото има доста разлики м/у моделите примерно за Щатите и Европа.

КапитанПланета

Мнениеот bikerider » Вто Яну 06, 2004 4:38 pm

[quote="axelmax"]

kapitane ramkata mi e s normal size a to zi suntour e na 1 mesec kolko da dam 30lv mnogo li e
[/quote]

на мен ми се струва прилична цена, стига да работи и да няма повреди...

[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Назад към Архив