Препоръчайте ми колодки

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Препоръчайте ми колодки

Мнениеот Discotronic » Чет Май 16, 2013 9:27 am

Здравейте, колелото което карам е драг вирус, вече 4 годишно и вече колодките му са за смяна. Оригиналните са някакви C-Star със спирачна система V-Break, та бихте ли ми предложили колодки в разумните граници, защото вчера разбрах, че вече с тях не мога да спирам като хората отделно и почти са се изхабили и колкото да ги затягам ефекта е все същия. Благодаря предварително! :)
Discotronic

Рейтинг: 1200

Re: Препоръчайте ми колодки

Мнениеот dudelgrincen » Чет Май 16, 2013 10:57 am

Опитай с колодки със сменяеми перца ако твоите не са такива. Смяната на перца е по-бърза и лесна отколкото смяната на цяла колодка и освен това консуматива ти става по-евтин - ще си купиш по-хубави перца за по-малко пари следващия път.
За самите перца ти препоръчвам трикомпонентните (на всички марки са прилични, така че не е нужно да избираш много) - спират по-добре в мокро и се изхабяват доста по-малко, а и на сухо също са малко по-добри.
В рамките на 6-8 лв предполагам, че можеш да си купиш трикомпонентни перца, а 12-15 стигат за чифт колодки със сменяеми перца.

В крайна сметка, ако не караш много колелото ще е все тази какви колодки ще си купиш (и най-евтините ще ти свършат работа), но е важно да ги смениш.

ПП
Също така въпросът ти не е за Веломеханик, а по-скоро за някой от продуктовите форуми или "Начален клас велосипеди и компоненти". ;)
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Re: Препоръчайте ми колодки

Мнениеот Discotronic » Пет Май 17, 2013 8:40 am

Благодаря за информацията, ще видя днес с какви точно е и ако има нещо пак ще досаждам :)
Discotronic

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик