Гуми

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Гуми

Мнениеот elfa » Сря Окт 26, 2005 2:25 pm

Предложете ми някви гуми за Freeridei и що годе лек Downhill.Нещо от рода на HighRoller 2.35 и Continental Diesel 2.5.Не горя само за тях....А и не е ли малко межичка Continental Diesel 2.5 - 1200гр. докато HighRoller 2.35 - 840гр....
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот thefatcat » Сря Окт 26, 2005 2:56 pm

HighRoller 2.35
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот layne » Сря Окт 26, 2005 3:47 pm

[quote="thefatcat"]

HighRoller 2.35
[/quote]

Много яка гума!
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот Rotting » Сря Окт 26, 2005 5:46 pm

[quote="elfa"]

...Continental Diesel 2.5 - 1200гр. докато HighRoller 2.35 - 840гр...[/quote]

Не мисля, че има място за сравнение между двете гуми.
Дизела е страхотна гума, с огромен балон.
За нейните 2.50 няма как да не е 1200 грама. И е идеално решение за Фрирайд и Даунхил.
ХайРолера 2.35 е тънка гума, а и в стравнение с един Континентал 2.3 е хем по-тежка, хем по-тясна.

Точно по въпроса ти:
- за предна Континентал Дизел 2.50 (...Превъзходна гума за DH)
- за задна Континентал Гравити 2.3 (...Превъзходна гума за FreeRide)

-----------------
ТОВА е мое мнение!
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот elfa » Сря Окт 26, 2005 6:43 pm

@Rotting
Мисля че предлагаш най-доброто в момета.Знам че предната гума трябва да е по-широка от задната тъй като е водеша.Знам от 1 приятел че ако караш Maxxis не на такава настилка за каквато е предназначена гумата лесно се захабява.А и HighRoller 2.35 пише че била повече за каране на право пък и страничните грайфери са доста по ниско от ценатралните.Досега съм карал Continental не някви много хубави,но Maxxis не съм карал и не знам.Сега съм с едни Tiogi 2.10, но май ще си взема Continental като за предна - Continental Diesel 2.5 , а задна - Continental Gravity 2.30.
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот thekidtwist » Сря Окт 26, 2005 6:55 pm

[quote]ако караш Maxxis не на такава настилка за каквато е предназначена гумата лесно се захабява[/quote]

Ай стига бе!Как съм се прееЦакал.Би ли попитал приятеля си дали има такива гуми дето не се захабяват повече на настилка за която не са предназначени:beer::thumb:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот RaveUnit » Чет Окт 27, 2005 12:52 am

знам точно 2 варианта:
А)евтина гума - Schwalbe Space, 57мм
Б)нормална гума - Schwalbe Big Betty, 62мм

ако не ти ги побира рамка/вилка чак тогава гледай за нещо друго, имаше преди месец някакъв нов Michelin, континенталния дизел също става, някое Газя-луди - всички те също биха свършили някаква работа колкото да не се пребиеш.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот SPA » Чет Окт 27, 2005 10:04 am

[quote="elfa"]

@Rotting
Мисля че предлагаш най-доброто в момета.Знам че предната гума трябва да е по-широка от задната тъй като е водеша.Знам от 1 приятел че ако караш Maxxis не на такава настилка за каквато е предназначена гумата лесно се захабява.А и HighRoller 2.35 пише че била повече за каране на право пък и страничните грайфери са доста по ниско от ценатралните.Досега съм карал Continental не някви много хубави,но Maxxis не съм карал и не знам.Сега съм с едни Tiogi 2.10, но май ще си взема Continental като за предна - Continental Diesel 2.5 , а задна - Continental Gravity 2.30.

[/quote]

Не знам какво имаш в предвид, че била гумата само за направо! Ако си карал такава гума ще знаеш има доста добро зацепване при завой точно заради много добрият си страничен грайфер. Ако си направиш труда да погледаш малко филмчета ще забележеш че HightRoller-а е предпочитана гума за FR i NorthShore. Аз лично карам с 2.5 двустена, 50А дурометър и спокйно бих ти я препоръчал. Тя е хем мека, хем не много.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот thebiker » Чет Окт 27, 2005 4:21 pm

Schwalbe sucks.
Е ако е поне 30+ лева става ама като гледам Континентал просто не виждам как и коя сила на света ще ме накара да не си го купя - карам с
Continental Survival ProTection 2.3 и немам думи.
Schwalbe Black Shark имам отзад и немога да и науча маниерите 2 месеца вече - нещо не се държи добре гадината - мразя тази фирма.(Май се мачка грайфера и на завоите ми се струва че занася ама не го прави ;((( )
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот thekidtwist » Чет Окт 27, 2005 5:01 pm

[quote="RaveUnit"]

...някое Газя-луди...[/quote]

@RU:thumb:
:rofl::rofl::rofl:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот GECKO » Чет Окт 27, 2005 5:11 pm

Continental Petrol 2.5

Аз лично съм много доволен от нея има плитък граифер => търкаля се много леко, Gravity Arc => в завоите се държи доста стабилно (въпреки че някой може да се засегне смело твърдя, че на сухо или каменисто бие Maxxis Minion DH) а и тежи 860г, друго хубаво е, че не се захабява сериозно от каране по асфалт (за пример давам задната ми Tioga Factory DH 2.1 която е ползвана 1 седмица повече и се е захабила доста а Petrol-a не е мръднал) тук няой ще кажат, че гума за сухо на кал няма да се държи добре но;) просто не е така...

Абе като цяло много съм доволен от предната такава и с удоволствие ще сложа отзад още една :beer: въпреки че не съм пробвал дали ще влезе безпроблемно ако не влезе другия ми избор за отзад е Continental Flow 2.3 (защото е същия граифер, от който аз лично съм много доволен само размера е по-малък)

P.S. това си е мое мнение, така аз се чуствам с тази конкретна гума на някой друг може да му е дискомфортна, смятам че в крайна сметка това си остава въпрос на личен избор :thumb:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Назад към Архив