Каква гума да сложа?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Каква гума да сложа?

Мнениеот Sprint_audi » Съб Май 18, 2013 1:55 pm

Задната ми гума е 1.95 и остава по един пръст разтояние до рамката,въпроса ми е каква по-голяма гума ще се побере и дали трябва да сменям вътрешната гума.Колелото ми е Sprint marine. Блогодаря предварително .
Sprint_audi

Рейтинг: 1178

Re: Каква гума да сложа?

Мнениеот dudelgrincen » Съб Май 18, 2013 4:45 pm

Въпросът ти не е за Веломеханик, а за някой от продуктовите форуми.
Един пръст е много относително. Все пак, ми е ясно горе долу какво е разстоянието при повечето хибридни велосипеди, така че предполагам 2,1-2,2 ще е максимума при теб.
Вътрешната гума няма нужда да сменяш, тъй като едва ли ще вкараш много по-широка гума (над 2,2), каквато разбирам, че искаш.
"Каква гума да сложа? " също не е въпрос, който може да получи конкретен отговор - това си зависи изцяло от теб: как караш, къде, какво цениш в гумата повече.

Единственият общ съвет, който мога да ти дам е да търсиш по-висок профил и по-голям обем. Евтините гуми обикновено нямат достатъчен обем, тежки са и изработени от твърд и хлъзгав материал, така че ги избягвай. Максис и Кенда мисля са най-достъпни, ако се интересуваш. Въпреки това, можеш да погледнеш и Швалбе например както и други.

Следващия път опитай да зададеш въпроса си в правилната тема, да се изразяваш по-ясно и конкретно, защото иначе рискуваш да получиш подобен на въпроса ти отговор или въобще да не получиш такъв.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Re: Каква гума да сложа?

Мнениеот Sprint_audi » Съб Май 18, 2013 6:19 pm

Мерси много колега :agree: и аз мисля че 2.10 ми стига,а за марката мисля да са ЦСТ или kenda .
Sprint_audi

Рейтинг: 1178

Назад към Веломеханик