Експедиционна неделя

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Експедиционна неделя

Мнениеот sailman » Съб Май 18, 2013 7:19 pm

Беше едно много поучително храсталясване. Всъщност, по скоро дървясвайки си хапнахме малко кора :lol:
Аз лично се накефих максимално и смятам пак да намина в района.
Пущам ви линк за теглене на моите снимки - http://dox.bg/files/dw?a=4d2ee687dd
Пратете вашите, плийз! :praying:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Съб Май 18, 2013 9:06 pm

Абе не знам!? :crap: Още ме гложди откровението на Любчо, че в близките месеци няма да откликва на поканите ми ...
;)

Всъщност пътеката от Комсомолец си струваше пинкането в гората [да мислим позитивно, да мислим позитивно...]. Спуснахме я припряно, а тя заслужава повече уважeние и пиниз. Ако някой се интересува - мноооого камъни!

И най-важното: трябва да разберем как да стигнем културно до горе.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот taurus13 » Съб Май 18, 2013 9:22 pm

Айде айде....сигурно чудесно сте си прекарали, ама сега искате да всеете смут в редиците, та да не ходи друг там. Я дайте снимките :)
Ей голяма рилска вода бре - то малката Ниагата това. Коя река се води това?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот hrissim » Съб Май 18, 2013 9:30 pm

Благодаря Митак, че ми помогна да сбъдна една мечта. 4 пъти съм минавал по пътеката, дето я спускахме и още първия път си я представих за колело. Пък се оказа и по-арна от очакваното - на принципа на хижарския боб. :lol:
Също така за сефте минавам по долината на реката след разклона за пътеката към Вазов. Халата Дупнишка Бистрица при моста беше веднъж...
Апропо - бай христофоровата дума е руска - ущелье.
Моите записи за сваляне от тук.
пп - Любо да дава суровия материал от камерата. Монтажа е за "естетите" :lol:
Изображение
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Admin » Нед Май 19, 2013 8:04 am

Проблемът с камерата и суровия материал е, че малко трудно се споделят 3-4 GB... ще трябва да мисля как и къде да го правя това... Ама аз така или иначе още не съм свалил кадрите ни от камерата, ни от фотото. Вчера или слънчасах, или се преуморих, или се разболях - едно от трите е, ама бях парцал и като си легнах в 8 ч, станах чак в 7 тая сутрин и още не съм съвсем наред. Довечера ще мятам материали, че първо работа трябва да се върши. :crap:
Инак пътеката беше доста добра, наистина, ама както е казал Щуров, трябва да се намери културен заход към нея. По бих се изкачил до хижа "Иван Вазов", отколкото да нося пак през тая гора нагоре. :D Пак добре, че бях с най-лекия велосипед. :rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Нед Май 19, 2013 8:16 am

Admin написа: :D Пак добре, че бях с най-лекия велосипед. :rofl:

Как иначе щеше да ти се удаде възможност да пробваш носенето му?! Сега ще имаш истински пълноценен тест :8D:
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Нед Май 19, 2013 8:28 am

Бъди сигурен, че ще го спомена в статията! :rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот sailman » Нед Май 19, 2013 9:50 am

Аре па вие... Рисувате ги нещата в апокалиптични краски...
Не беше чак толкоз върло, бивало е къде-къде по-зле. Естествено, далеч съм от мисълта да си го навра пак по тоя начин на същото място, ама то в тоя вид карания ужаса започва, както каза Зеро, когато някой каже: "..Има път тука, бе! Знам го!.." :lol:
Ама пък много красиво, бееее! Душата пее в таа Рила... :love:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот hrissim » Нед Май 19, 2013 1:23 pm

sailman написа:Аре па вие... Рисувате ги нещата в апокалиптични краски...
Не беше чак толкоз върло, бивало е къде-къде по-зле. Естествено, далеч съм от мисълта да си го навра пак по тоя начин на същото място, ама то в тоя вид карания ужаса започва, както каза Зеро, когато някой каже: "..Има път тука, бе! Знам го!.." :lol:
Ама пък много красиво, бееее! Душата пее в таа Рила... :love:

Точно. :agree:
То е ясно, че пионерството е свързано и с леене на пот, ама както си споменал - като душата пее е по-лесно и приятно.
Който иска лесно - байк парк Боровец. Аз лично не бих го предпочел... Нема никва тръпка.
Та... чакам следващата оферта :eyebrow: Иде време за Урдина река :idea:
Трее се влиза във форма. :peace:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот Admin » Нед Май 19, 2013 1:28 pm

За Урдине нещо съм чувал страшни неща, при това от хора, които могат да карат... демек, не ставало май. :D
Както и да е, за видеото да ви кажа... първо, над 8 GB е в оригинал, няма как да го кача където и да е. Второ, не е станало много добре - снимах на Full HD и образът е хубав, ама явно не успява винаги да запише достатъчно бързо върху картата (хем взех от най-бързите) и има разни смущения и дефекти тук-там. От състезанието в Боровец, където брат ми снимаше в режим HD, много по-добре изглеждат нещата. Та ще трябва да го монтирам и тогава да го кача.
Снимките довечера. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Нед Май 19, 2013 7:31 pm

Admin написа:За Урдине нещо съм чувал страшни неща, при това от хора, които могат да карат... демек, не ставало май. :D

Аз не бих се съгласил с това изказване. И за каране става, и за бутане има, че и за носене е идеално на места :eyebrow:
То дето се вика, ако на едно каране не си носил , а само си бутал, то какво каране е било това? :dontknow:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Нед Май 19, 2013 7:43 pm

Бях обещал снимки, ама са некви-никви повечето... не ги споделяйте много-много, да не се излагам. :xx(: :D
https://traxana.org/owncloud/public.php ... a64af0188e
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Пон Май 20, 2013 2:52 pm

Премиерата на "Несломимите", сезон 13, еп. 3. Нека сагата не свършва! :roll2: :smash:
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Пон Май 20, 2013 5:49 pm

Страхотен филм, както винаги! :beer:
Аватар
Admin

Мнениеот kvelikov » Пон Май 20, 2013 5:56 pm

Бравост!
Поне един, преборил слънцето... :-)
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот тучо чучо » Пон Май 20, 2013 5:57 pm

Ауууу, Щуров, ауууууу.... ! - виеше вълкът като ранен.
Следващият път.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот 4getcredo » Пон Юни 24, 2013 11:05 am

4getcredo написа:Премиерата на "Несломимите", сезон 13, еп. 3. Нека сагата не свършва! :roll2: :smash:

Пичуе, вие знаете, че аз не обичам да оставям нещата просто така!! :roll2: В неделя атакувах Конарника от север (тоя връх, който го лазихме от юг) и "ти да видиш" - съмвсем явна и почти чиста пътека до билото. Също така намерих и една хоризонтална пътека малко над х. Комсомолец, която дори има нещо като маркировка, даже табела, която води към х. Отовица (т.е. към пътя, по който се качих). Отгоре на всичко намерих и пътеката, която тръгва от поляната над Самоковището и отива към х. Комсомолец. Не е път, както се надявахме. :smash: Спуснах и алтернативната пътека, по която се катерих за малко пеш... Абее, какво да ви говоря! :nuts: Има и още черти за рисуване.

Направих си и един общорилски извод: в това влажно и зелено време комарите в гората са мноооого... т.е. миналия път имахме късмет поне в това отношение :lol2:

Komsomolsko-proqsnenie.jpg
Komsomolsko-proqsnenie.jpg (329.42 KiB) Прегледано 266 пъти
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Пон Юли 15, 2013 12:35 pm

Пак ходих там. Вече съм си като у дома :love:

Най-накрая спуснах по-голямата част от "синята" пътека (от з. Юрта до х. Отовица) в комплект с мега кривата пътека от Отовица до асфалта долу (има едни дървета, дето трябва да се разчистят там).
Та, за всички почитатели на конските фашкии и тяхната пътеводна миризма имам радостна новина - ще цвилите яко от кеф. Пътеката е дълбоко и разнообразно вкопан улей, дето на места камъни и корени ти влизат яко под лъжичката. Вкарвайте я в списъка. Трудна и истинска петица по системата на Любчо. :wavey: Нямам снимки, за съжаление.

Набрах две торби риган и жълт кантарион, та освен аз и Спаси беше много доволна от мен. :roll2:

2013-07-14-Otovitsa.rar
(24.5 KiB) 17 пъти

Тракът в този вид има нужда от някои жанрови уточнения... не се впускайте на сляпо :D
Аватар
4getcredo

Предишна

Назад към Индивидуални карания