Скъсяване на верига ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скъсяване на верига ?

Мнениеот bobomp3 » Нед Май 19, 2013 10:35 am

Здравеите, приятели на скоро смених плоча минах от 48 на 38 зъба понеже веригата беше скъсена за голямата плоча оптегача не вършеше почти никаква работа след смяната сега трябва да я скася но без някакви инструменти знам , че се избивали звената и така ставало но как точно и с какво се избиват. Помогнете
bobomp3

Рейтинг: 1173

Re: Скъсяване на верига ?

Мнениеот 5roff » Нед Май 19, 2013 11:02 am

Малко е нагло и досадно да се цитираш през 2 минути... кликни на снимката за повече информация!

Изображение
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот bobomp3 » Нед Май 19, 2013 3:37 pm

Благодаря, много колега извинявам се :)
bobomp3

Рейтинг: 1173

Мнениеот skorosten903 » Вто Май 21, 2013 2:33 pm

ела у нас да ти я скъся божко :ДД :agree:
ivo_DH написа:C1-ката върти всичко - от XCM до BoXXer :D Става бе, споко :beer:
skorosten903

Рейтинг: 1115

Мнениеот morning » Чет Май 12, 2016 10:25 am

Имам верига KMC X10-93, която трява да се скъси с четири звена за да стане дълга колкото сегашната. Счупих един декатлонски инструмент за верига и се чудя дали няма някаква особеност. Пиновете изглеждат като разплескани и ако наистина са такива избиването ми изглежда невъзможно. А ако са просто вдлъбнати в центъра значи инструментът е бил неподходящ, защото острието му е по-широко от вдлъбнатината и сигурно е тръгнал накриво. Да напъвам ли с друг инструмент или нещо тотално бъркам? :crazy:
morning

Рейтинг: 1245

Мнениеот kaliopo » Чет Май 12, 2016 11:10 am

Нищо нередно не виждам в комбинацията инструмент - верига. Тренирай на непотребните четири звена, докато започнат да се получават нещата.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Мнениеот Vorac » Чет Май 12, 2016 11:55 am

Мда, на картинка (и цена) изглежда добре инструмента. Не съм чупил, но съм съсипвал, машинки от 6лв. Дали "острието" му е било криво по начало или аз съм го изкривил - не зная.

Като стегнеш веригата (т.е. "острието" да я допре и затисне, тъй че да не се мърда), и преди да започнеш да напъваш да избиваш нита, загледай дали инструмента опира точно в центъра на нита.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот chaveto » Чет Май 12, 2016 7:51 pm

За тези пари може и да върши работа, но е малко под въпрос. По добре за тези пари чук и избивач. Аз така го правя и досега не съм имал проблем, когато пък не искам да удрям... режа/изпилвам с флекса.
chaveto

Рейтинг: 1200

Мнениеот morning » Чет Май 12, 2016 9:44 pm

Vorac написа:Мда, на картинка (и цена) изглежда добре инструмента. Не съм чупил, но съм съсипвал, машинки от 6лв. Дали "острието" му е било криво по начало или аз съм го изкривил - не зная.

Като стегнеш веригата (т.е. "острието" да я допре и затисне, тъй че да не се мърда), и преди да започнеш да напъваш да избиваш нита, загледай дали инструмента опира точно в центъра на нита.

Благодаря за отговорите. Вероятно не съм обърнал добре внимание дали шилото е било напълно центрирано. Следващата машинка пристига в понеделник, тогава ще има втори рунд.
morning

Рейтинг: 1245

Назад към Веломеханик