zImage написа:Например смята се, че при изразходването на над 3000-4000 ккал на седмица, спортуването престава да е здравословно и дори става вредно.
GOSHO написа:Това не сам го срещал,като официална теза....т.е че над 3500 ккал е вредно.
Иначе броя на диетите по света , вкл и тези за спорт ееее.....,колкото броя на съфоромниците......или ‘’бол’’
......няколко прости правила......по време на самото бласкане/въртене е необходимо приемане на „бързи” въглехидрати за моментално поемане и изразходване от работещите мускули.Подходящи са медовинка разтворена с малко вода
След самото натоварване, за да се възтановят „щетите” в мускулната тъкан е необходимо протеинов удар......примерно пилешки дробчета по „селски”.....щото са богати на белтък.
А и за любимите ни бири.....щото аз не мога да со представя яздене без тях.....но ако някой се чуди защо не сваля кг де... след яко бласкане......и бирените ни коремчета стоят то.....Алкохола блокира липолизата и гликогенолизата......т.е служи като бързите захари..... за псевдоенергия и блокира разграждането на мастите и то за часове.......а за тия гадни мазнинки на най любимите места са.... задните части и корема.....ако бяхми жени ок....само радост...ама.......иначе Наздраве.....щото без велобира......
skiman написа:Вие с калкулатори ли се храните?
natalito написа:аз да, що,
skiman написа:Вие с калкулатори ли се храните?
skiman написа:Спрете Земята... искам да сляза.
moridinbg написа:Те преди 30 години и колите са ги карали с бензин 72, пък сега лигавщини - 95, 98, 99+
И рамките на колелетата са били железни по 5-6 килограма.
А първите колелета не са имали скорости, а сега са с по 30.
moridinbg написа:Доводът ти е тъп.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
moridinbg написа:Аз взех да се чудя дали да не пробвам овесени ядки...(:
papinu написа:moridinbg написа:Аз взех да се чудя дали да не пробвам овесени ядки...(:
Много правилно си се ориентирал![]()
Аз през ден (средностатистически) закусвам овесени ядки с кисело мляко, гарнирани с някакви семена и други ядки по избор: чиа, ленено семе, слънчогледово семе, лешници, бадеми... Всичко това е сурово разбира се.
Вместо вечеря любима салата ми е Табуле с киноа/елда - силно препоръчвам.
zImage написа:Идеята е, че оптимален здравословен ефект изглежда се постига в диапазона 1000 .. 3000 ккал енергиен разход на седмица (от физическа активност).
unsigner написа:Как трябва да се храним преди, по време и след сериозно единично натоварване, тип 100-те километра около Витоша?
рада написа:Не знам как се наплющявате с храна и вода и после карате!
veskoz написа:рада написа:Не знам как се наплющявате с храна и вода и после карате!
Абе.... мъка е да ти кажа...![]()
рада написа:Зависи как и къде ще карам. Закусвам бавни въглехидрати, нося си половин литър вода с лимон и сол, 2-3 мюсли бара. Това е. Не знам как се наплющявате с храна и вода и после карате!
moonlight написа:Всяка сутрин закусвам около 200 грама мюсли, залято само с гореща вода, за да омекне, и отгоре нарязвам някакви плодове, каквито има. Наистина ли мюслито няма особена хранителна стойност за хората?
Мен ме интересува главно какво е добре да се хапва за стабилни нива на енергия, сила и тонус през деня. В интернет информацията е много объркваща, за почти всяка храна има мнения както "за", така и "против".
zImage написа:
"стабилни нива на енергия" означава стабилни нива на кръвна захар. Това се постига, като се избягват прости/бързи въглехидрати, а останалите е добре да се комбинират с протеин или мазнини, за да се увеличи допълнително времето за навлизане в кръвоносната система.
Няколко варени яйца, малко добре узряло сирене, масло и някакъв плод за десерт е перфектната закуска :-)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта