Нов или 2-ра ръка обтегач?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нов или 2-ра ръка обтегач?

Мнениеот phobike » Сря Май 22, 2013 10:00 pm

Здравейте, насочил съм се към Shimano Sora обтегач и се чудя дали да взема втора ръка от форума за 20лв или нов за 50лв. :confused: Също така да помоля някой който го е карал да изкаже мнение дали много трака при спускане и добре ли натяга веригата??? Благодаря предварително !
phobike

Рейтинг: 1138

Re: Нов или 2-ра ръка обтегач?

Мнениеот Raider-krr » Сря Май 22, 2013 11:04 pm

Обтегача съм го карал и накрая имаше 2мм и повече луфт в рамото и се наложи да го отварям и да правя втулки от водопроводна лепенка за да го закърпя.
Обтегача къса уши адски.Няма смисъл да се взима нито нов, нито втора употреба.Това е дерайльор за каране в парка и леки черни пътища.
ПП И ако си мислите, че спускане е парка или полянката пред блока се лъжете! :crazy: :offtopic:
Вземи си истински дерайльор:
http://screambikes.eu/bg/zadni-derailio ... 10-ss.html
Втора употреба се намират за по 80-90лв и няма да съжеляваш.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот phobike » Чет Май 23, 2013 5:47 am

Спокойно знам какво е спускане просто до сега карах с Асера който се огъна и ми трябва нов а за този казват, че е по-добър от Асера
phobike

Рейтинг: 1138

Мнениеот Raider-krr » Чет Май 23, 2013 10:20 am

Тропа, пука и луфти и къса ушите като луд.
Ти си преценявай.Предназначен е за парка и леки черни пътища.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот X_NRG » Чет Май 23, 2013 1:18 pm

Може и да къса уши на рамки, които много дърпат веригата, заради късото рамо, но това трябва да се мисли преди да сложиш шосеен обтегач на рамка за спускане и след това да плюеш колко е отвратителен. Спор няма, че не е предназначен за подобно каране, но не е и като да не става напълно, особено ако не ти се дават много пари за обтегач. Спускам с Тиагра (една идея по-висок клас), рамката ми има само 2-3 сантиметра разпъване на веригата и съм преценил колко е капацитета на обтегача. Мога само да го похваля, защото луфт почти няма и откакто съм с него нямам и скъсано ухо (определено не мога да кажа същото дори за по-високите класове SRAM). Единствен недостатък е, че се движи свободно напред, което означава, че тряска ужасно шумно по чейнстея на рамката и мястото, в което удря трябва да се облепи с нещо меко. Истината е, че бих го сменил с някой shadow, но към момента нямам причина да го правя, защото този се държи. Според мен ако нямаш 130+ лева за обтегач, решението не е Acera, Alivio или някакви SRAM-оти, ами точно нещо такова.
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд