от TOYAGA » Вто Яну 06, 2004 10:49 am
[quote="КапитанПланета"]
Toyaga,
Ясно. И аз забелязах че при RC ползват същия термин, та може би наистина става въпрос за butting-а. Аз им се чудя защо въобще го пишат, като не обясняват разликите... Това, което ме накара да се замисля по въпроса е че само рамката на MC-10 в един магазин e 2000 EUR, а цял MC-50 в същия магазин е само 2200 EUR... (ето тук [url]http://www.bikerstreff.de/Bikes/Scott/Genius/ScottGenius.htm[/url] - разбира се за БГ цените ще са много по-ниски, но съотношението предполагам ще си бъде същото). Затова реших че има съществена разлика м/у EVO1 и EVO2. Не е изключено обаче това да си е просто фирмена политика - да продават рамките на надути цени за да стимулират купуването на цели байкове... знам ли...
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
[/quote]
Eстествено, че става въпрос за фирмена политика. При големите производители Frameset-овете винаги са МНОГО по-скъпи отколкото цената на (същата като качество) рамка на определен модел, която би се формирала след изваждането на цената на компонентите от цената на модела.
По принцип е най-изгодно да извиеш ръцете на търговеца и да го принудиш да ти "транжира" готов велосипед, за да вземеш каквото ти трябва от него... само че на Запад това много рядко се случва (страх ги е да не им отнемат оторизацията). В България обаче е напълно възможно (личен опит):D:D:D Мизерията си има и хубавите страни.
Don't forget to remember
Дръж се земьо, шоп те гази!