Ударете 1 рамо колеги ! Избор на колело!

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Ударете 1 рамо колеги ! Избор на колело!

Мнениеот Белият Джентълмен » Вто Май 14, 2013 4:21 pm

Здравейте на всички ! Баш ми е драго ! Тъй...вече съм тотално дезориентиран,объркан и с промит мозък...от 2 седмици се ровя и чета мнения,обикалям магазините из Пловдив и търся подходящо колело... Имам няколко питания към по-знаещите ,тъй като това ще ми е първо колело..след триколката която карах на 4... и Спринта ми в първи клас ,който продадох за 1 кг локум и 1 печено пиле... Отделените пари за колело са 600 лв (бяха 400..) ако се помотам още малко,сигурно и бъбрека ще си дам за това колело...питах на куп места,но всеки със своите пристрастия... малко като при автомобилите...Едни казват Крос,други спринт,трети драг...но уви 2 еднакви мнения нямаше . Ще Ви бъда благодарен,ако успеете да помогнете на тази изгубена моя душица да направи правилен избор.Тъй като парите за мен не са малко и искам да направя възможно най-добрият избор , за тази сума(мооооже и до 650..макс...) моля ако имате свободно време да кажете вашето мнение ! Колебанията са ми между спринт аполон,ферини и няколко модела на драг се вписваха в сумата. Отплеснах се и не споменах къде ще го позлвам. Предимно в града,но веднъж месечно възнамерявам да посетя някои от маршутите опоменати във вашия сайт. Крос-кънтрито успя да ме грабне на първо четене поне. Идеята е да е сравнително здраво и да подлежи на подобрения :) ,че възнамерявам да влагам в него за в бъдеще. Отплеснах се много и поста стана затормозяващ дори за мен. Благодаря предварително и извинения за романа.
Белият Джентълмен

Рейтинг: 1220

Re: Ударете 1 рамо колеги ! Избор на колело!

Мнениеот filjo » Вто Май 14, 2013 6:21 pm

Привет! И аз като тебе съм на път да купувам байк, от няколко месеца доста чета и търся и стигнах до извода че Cross погледнато цена\качество предлагат най-доброто, та съм може да се каже влюбен в това нещо http://www.sportdelivery.com/bg/product ... /145-Green , 2013 година, добра вилка със 120мм ход, що годе качествен монтаж, а бе за наще цели (XC) т'ва колелце мисля че е идеално. Единственото нещо което може евентуално да те притесни е размера на гумите (27.5 цолa), но това в случай че си нисък, аз лично съм висок 185-7 и тежа около 70-75кг, така че до скоро това ми беше целта, но уви оня ден разбрах че семестъра ми започва на 13 Юни и бюджета ми намаля на 500 кинта, утре ще ходя до София да видя там как стоят нещата и ако имам малко късмет за тия пари ще взема някой байк. Ако трябва да ти дам съвет спри се на Cross, също така можеш да прегледаш електронния магазин на Sprint, макар че аз не съм им фен, но все пак има сносни работи....успех ти пожелавам :)
filjo

Рейтинг: 1198

Мнениеот unsigner » Вто Май 14, 2013 6:59 pm

От утре Grip 924 е на промоция на същата цена (679), горе-долу същото като тая Еуфория, минус екзотичния размер (с плюсове и минуси).

Иначе за по-малко пари - Ferrini R3 за 444 лв е популярен съвет напоследък във форума :-)
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот filjo » Вто Май 14, 2013 8:56 pm

Не мисля че точно Grip 924 ще е на промо, тъй като той беше около март месец ;)
filjo

Рейтинг: 1198

Мнениеот unsigner » Сря Май 15, 2013 5:49 pm

unsigner

Мнениеот bb_king » Сря Май 15, 2013 5:58 pm

В тази промоция не виждам 29-ка,но пък 124-ката си струва също.
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот Белият Джентълмен » Сря Май 15, 2013 9:48 pm

Доста загледох тези кросове,но отзивите ,които чух и прочетох са крайно лоши...което е леко странно като имаш предвид ,че поне на мен ми изглеждат перфектно :) за сега съм се спрял на Спринт Аполон ,още ден -два ще поразгледам и отивам да купувам. До сега да бях навъртял едно 500 км,а аз седа и кисна по форуми :D
Белият Джентълмен

Мнениеот Amidala » Сря Май 15, 2013 10:20 pm

Един от мотивите, които традиционно се изтъкват в полза на това да си вземеш велосипед от български производител, беше това, че предлагат окомплектовки, които са доста по-изгодни от същите, предложени от чуждестранни производители. Днес някъде мернах из темите, че другарите от Спринт, вече се имали за водещ производител/vendor/whatever и по тази причина, вече ценовите нива на техните велосипеди са съобразени с новата пазарна реалност :) За другият водещ български производител (RAM), няколко човека из форума са писали, че продуктите им са видимо на завишени цени, къде оправдано, къде не, но ... изводите, може всеки сам да си ги направи.

Склонна съм да мисля, че водещите производители (Trek, Scott, Specialized, etc.) имат доста по-зрели производствени процеси, включително по-качествен quality assurance контрол, доколкото това са компании, които оперират на международния пазар и без да държат на високото качество (било то на съответната цена), не биха оцелели до днес.

Съответно, какво виждаме на родната сцена. Вижте този колега какво е написал, човекът е дал едни пари (1300-1400 лв.) и какво:

Такааааааа, вчера взех Грип 130 и за жалост опасенията ми се потвърдиха-и предното и задното колело имат кривина(не е болка за умиране, но при ценат от почти 1.3к е малко тегаво). С изключение на това е идеално колелцето.

Да(то и самите гуми бяха адски криви), но със самото прибиране в нас ги смених, понеже имах останали от старото(които са в пъти по-добри) и махнах и гумата, и бандажа и се оказа, че самите шини са си криви.
Ем видяло се е, че ще се носи за центровка.
Последна промяна Amidala на Сря Май 15, 2013 10:39 pm, променена общо 1 път
Amidala

Рейтинг: 1185

Мнениеот kobso1245 » Сря Май 15, 2013 10:35 pm

Белият Джентълмен написа:Доста загледох тези кросове,но отзивите ,които чух и прочетох са крайно лоши...което е леко странно като имаш предвид ,че поне на мен ми изглеждат перфектно :) за сега съм се спрял на Спринт Аполон ,още ден -два ще поразгледам и отивам да купувам. До сега да бях навъртял едно 500 км,а аз седа и кисна по форуми :D

Аз от 3-4 седмици карам Грип 130 и не мога от нищо да се оплача. Не знам къде си ги чул тия лоши отзиви(единствено може би за колелата, че не са центровани фабрично, но това е поправимо, на мен ми ги центроваха в последствие и досега нямам никакви други оплаквания).
Иначе за мен точно цена-качество Крос са едни от най-добрите в момента, поне от БГ производителите(РАМ и Драг ги забрави, за Спринт не съм гледал, затова не мога да коментирам)
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот unsigner » Чет Май 16, 2013 12:20 pm

А, сори, 124 било, не 924.

За отзивите - един отрицателен като четеш ти се набива в очите колкото десет положителни.
Аз карам 924 с вилка, спирачки и скорости от Биг Фут 2012 (значи нещо като сегашния 927) вече повече от месец, супер съм доволен. Направиха ми го в Байкцентър Редута, защото исках 927, а Крос не казваха дали и кога ще го пуснат на пазара.

Вероятно при прехвърлянето на компонентите от едната рамка на другата е пипнал по-кадърен и старателен майстор от тия в завода на Крос, но нямам никакви оплаквания. Колелата са ми прави (те са дошли директно от 924-ката, но може да са ги поизправили в Байкцентър).
unsigner

Мнениеот longboy » Чет Май 16, 2013 1:43 pm

Преди месец си купих Sprint Apolon 2012, нямам проблеми с велосипеда, навъртях му около 500 км. Проблеми имах с доставчика и/или производителя. Поръчах си 2012, а ми доставиха стария модел, с объркан продуктов номер. Ама нали и аз като теб изчетох интернета 3 месеца преди да си го купя, не се хванах и върнах велосипеда. Чаках 1 седмица да ми доставят друг и като го доставиха видях, че вместо с вилка XCT V3, са го доставили с XCT V4, която няма уши за дискова спирачка, и декланшора вместо Altus, както пишеше на сайта на производителя е Tourney. Разликата не е толкова голяма, но мен ме дразни. Така, че ако поръчваш този велосипед, го гледай под лупа за окомплектовката.
longboy

Рейтинг: 1200

Мнениеот Smart » Чет Май 16, 2013 5:07 pm

Ето това е добро колело: http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... tml#idTab1
Аз лично карам драг (не същият) и съм много доволен. Само имах проблеми със постоянно пукане на гумите, но те са най-вече заради моето каране. И аз за крос не чувал особено добри отзиви, въпреки, че изглеждат много добре. Но ти си купи това, което най-много ти харесва. Айде поздрави и успех! :beer:
ПРОДАВАМ КОЛЧЕ ЗА СЕДАЛКА COX
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=143332
Smart

Мнениеот bobino » Чет Май 16, 2013 6:40 pm

Значи навсякъде кофти мненията за крос опират до ненастроено нещо и немърливо сглобяване!Хубаво,но дори да попаднете на такъв велосипед,той пак ще е с по качествените части на по ниска нали!Така че всеки да си прави изводите какво предпочита!Според мен всичко зависи от къде се купува,дали дилъра държи на качеството и дали проверява стриктно издаваните велосипеди!
Each adventure begins with the words, I know a shortcut
Аватар
bobino

Рейтинг: 1270

Мнениеот DH only » Съб Май 25, 2013 3:04 pm

DH only

Рейтинг: 1120

Мнениеот nord-west » Съб Май 25, 2013 3:21 pm

колкото повече четеш толкова повече ще се объркаш...-влизаш в един magazin с много велосипеди и което те привлече това е твоето. закона за избора : "и най добрия избор не е избор,ако не е направен от самия теб" :beer:
nord-west

Рейтинг: 1200

Мнениеот Amidala » Съб Май 25, 2013 4:14 pm

Нали видяхте и това:

http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... t-no-limit
Amidala

Рейтинг: 1185

Назад към Продукти за крос-кънтри