Aдаптор за водач

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Aдаптор за водач

Мнениеот hijacked08 » Нед Май 26, 2013 3:41 pm

Имам въпрос,бързичък.Рамката ми е Drag ZX3 TE и трябва да слагам водач.Намерих адаптор за водач,защото нямам уши на рамката за закрепяне на такъв.Въпроса ми е ще стане ли да сложа адаптор с водач и като махна 2 плочи отпреде( ще оставя най-голямата ) ще трябва ли да купувам ново средно,курбели или плоча ? :bowdown:
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Re: Aдаптор за водач

Мнениеот hrisko » Нед Май 26, 2013 3:53 pm

Преди малко повече от година ми се наложи да слагам водач и се питах същото нещо , но накрая реших че като ще правя нещо , ще го правя като хората и смених средното и курбела с по-добри и сложих водач . Ама не знам дали ще ти се наложи на теб да сменяш всичко . :dontknow:
П.С. има и такива водачи дето не се монтират на курбела , а на рамката , но не знам дали вършат работа :dontknow:
hrisko

Рейтинг: 990

Мнениеот hijacked08 » Нед Май 26, 2013 4:03 pm

Много помогна направоо .... Не ми се дават пари излишно за курбели,средно и плоча ако мога само да сложа водач и адаптор и да свиркам :)
Аватар
hijacked08

Мнениеот hijacked08 » Нед Май 26, 2013 4:23 pm

Погледнах плочите,закрепени са с нещо като нитове един към друг и май няма как да се разглобят ? Ако има проблем ли ще е да ги оставя и как се закрепя адаптора и най-голямата плоча,която ще оставя ?
Аватар
hijacked08

Мнениеот kobso1245 » Нед Май 26, 2013 4:51 pm

Според мен най-големият ти проблем ще е да си намериш водач за 42 зъба плоча(предполагам толкова голяма е).
А иначе този адаптор не ти трябва, защото има водачи, които се закрепят директно за средното, както се закрепя адаптора, та освен ако не си си намерил някакъв водач, който да е на закрепване с уши(ISGS монтаж му се викаше май) не ти трябва адаптор.
За самото закрепване-принципно се закрепя между чашката на средното и рамката, но доколко това е възможно при средно на квадрат(отново предполагам за типа средно) не мога да коментирам.
Аааа да, за плочите-ако са ти стандартни курбелите са неразглобяеми.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот hijacked08 » Нед Май 26, 2013 5:07 pm

Това е водача : http://screambikes.eu/bg/vodachi-za-ver ... 75-t6.html
Значи гледам за средно движение,курбели и плоча да купувам? :D
Kaто взимам средното има ли някъкво значение какво ще е освен дали ще е на шлици или на квадрат? Тези на Truvativ добри ли са?Предполагам има значение дали ще влезне в рамката или няма?
Препоръка за средно до 20-30лв читаво ?
Имате ли някъкви предложения също за курбели и плоча?
Коя от 3те плочи ще е най-добре да оставя?Най-малката,най-голямата или средната ?
Ако взема https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 7365_n.jpg тези курбели,средно и плоча ще мога ли да сложа водача на това средно :dontknow:

Извинявам се за тъпите въпроси,но малко ми е спешно :dontknow: :dontknow: :dontknow:

П.С. Сегашното ми средно е SHIMANO BB-UN26 ,122,5 см ? :dontknow:
Аватар
hijacked08

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд