Малко инструменти за домашния сервиз

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Малко инструменти за домашния сервиз

Мнениеот kaliopo » Вто Май 28, 2013 1:41 pm

Здравейте. Искам да си купя някои инструменти за гаража. Ще се радвам на всякакви съвети и насоки за размисъл.
Трябва ми менгеме. Желанията ми са, да е стоманено и да има отвор на челюстите поне 8 сантиметра. Място имам и по-голям размер няма да ме спре. Не ме вълнуват разни механизми за въртене и работа под ъгъл. Ако някой ме убеди, че са много необходими, бих променил мнението си. Качеството което виждам по магазините ме ужасява, цените също. Приятели ме насочиха към борсите за скрап и фирма която се занимавала с възстановяване. Ще ми е интересно, ако споделите, как вие сте си решили подобен проблем, също и конкретни предложения. Възможно ли е това да стане за по-малко от 100 лева (само за менгемето, да не стават обърквния :) ). Ако можете, да ми препоръчате марка или магазин във Варна, а и на друго място ако се налага.
Трябва ми и шмиргел. Тук мъглата е още по-плътна, ако това въобще е възможно. Искам нещо с добро качество, на цена под 70 - 80 лева. Да не се разпадне без повод след първата година употреба. Или ако няма такова, да ми го кажете, за да отложа покупката за по-късно.
Последна промяна kaliopo на Вто Май 28, 2013 2:28 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Re: Малко инструменти за домашния сервиз

Мнениеот shotik » Вто Май 28, 2013 1:58 pm

Само със 100 лв няма да стигнеш далеч-менгеме-60-80 лв,шмиргел-80-100,бормашина ръчна -30-40,гедоре добро качество -60-80 лв,гаечни ключове от 8 до 36 мм -50-80 лв,чук-4-6 лв,клещи -5-8 лв ,отвертки -6-12 лв и още твърде много неща като свредла,четки-телени и за боя,секачи,пили,клещи самозадържащи/чираци/,шублер,маса или тезгях за да работиш на тях ,а не на пода, и още много други работи.
Не се изхвърляй наведнъж,постепенно ще се снабдяваш,мисля си ,че още си млад и живота е пред теб !
shotik

Рейтинг: 1450

Мнениеот kaliopo » Вто Май 28, 2013 2:59 pm

shotik, редактирах си горното мнение, за да е колкото може по-ясно. Много неща имам. Като се замисля, всичко изброено от теб и още доста неща си стоят в гаража и често ми помагат. Сега ми трябват точно менгеме и шмиргел, като и за двете съм дал максималната цена, която мога да си позволя.
Аватар
kaliopo

Мнениеот Raider-krr » Вто Май 28, 2013 3:53 pm

Менгеме от старите Български.
Имам едно в гаража и едно в работилницата и мога да кажа, че голямото е към 45кила, а малкото ми е към 10кила.
Взех 1-2 от магазин и ги платих по 40лв и ако го удара с чука се пука.
Ето ти истинската работа:
http://prodavalnik.com/mengeme-blgarsko-i24174901
Ако си поиграеш да го разглобиш и да го минеш с телена четка с бормашина и после го боядисаш с черна финна боя ще стане цветенце и после малко грес и ще изскара още 20години. :)
Шмиргелите масово са по 150W и като се натиснат по силно спират.
http://www.kupilisi.com/product_info.ph ... s_id=10198
Аз работя с този и за дребни неща, като пилене на някой болт, малка част, нож на косачка става.За по големи неща просто се мъчиш.
Аз бях го взел за 29,99лв на намаление в Бриколаж и го имам от близо година и съм доволен от него.Смених единия камък, защото беше много едър.

Това е моето голямото, доста по лесно се работи на него, бях правил резба на един курбел на малкото менгеме и се измъчих с още едно момче, а на тва като се стегне няма мърдане.
Изображение
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот kaliopo » Сря Май 29, 2013 8:21 pm

Благодаря за идеята. Бях пропуснал да потърся в "Продавалник". Понякога човек не се сеща за най-елементарните неща. Лошото е, че няма смислени варненски обяви. И тук идва въпроса, колко би струвало транспортирането на подобно нещо с куриер и не повишава ли цената прекалено? Предполагам трябва да разгледам сайта на Еконт като имам време.
Аватар
kaliopo

Мнениеот shotik » Сря Май 29, 2013 8:35 pm

kaliopo написа:Благодаря за идеята. Бях пропуснал да потърся в "Продавалник". Понякога човек не се сеща за най-елементарните неща. Лошото е, че няма смислени варненски обяви. И тук идва въпроса, колко би струвало транспортирането на подобно нещо с куриер и не повишава ли цената прекалено? Предполагам трябва да разгледам сайта на Еконт като имам време.

http://www.econt.com/mediator-calculator/

Отвори този калкулатор и смятай .
shotik

Рейтинг: 1450

Назад към Други