Инструмент за сваляне на венец касета

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Инструмент за сваляне на венец касета

Мнениеот kras88 » Сря Май 29, 2013 12:53 am

Привет. :) Искам да изчистя и смажа трите оси на стария си велосипед, двете колела и тази при венците. Имам голям набор от стандартни инструменти, но нямам специализираните. Смятам да купя ключ за вадене на курбел и ключ за конуси, но не знам какъв инструмент да взема конкретно за тази венец-касета. Виждал съм, че има такива венец-касети, които се смъкват целите и такива, при които се махат венците един по един, но не знам дали се махат с различни инсрументи? Благодаря много! :)

Изображение
kras88

Рейтинг: 1200

Re: Инструмент за сваляне на венец касета

Мнениеот Bace_kz » Сря Май 29, 2013 1:29 am

Погледнете тази статия и тази, може би и тази и би трябвало да намерите отговори на въпросите си :) Ако ли пък не може пак да попитате, и все пак ако нямате афинитет към шовъркането всеки велосервиз би Ви свършил работа за дребни пари.
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот kras88 » Пон Юни 03, 2013 9:54 am

Благодаря за насоките. Поръчах си частите, които ми трябват. Моята касета е от евтините, неразглобяващи се венец по венец. Стана ли любопитно обаче, този пръстена на с двата отвора, за какво служи? Въпреки, че касетата не е предвидена за разглобяване, явно се ползва специален инструмент на SHIMANO, за разглобяване и подмяна на някой счупен венец, или знам ли? :)

Изображение
kras88

Рейтинг: 1200

Мнениеот Magicman » Пон Юни 03, 2013 12:30 pm

Това като го развиеш, отваряш храповия механизъм: отделя се тялото със зъбните колела, елемента, който се затяга на главината, има едни малки съчми и кученца.
Magicman

Рейтинг: 1400

Назад към Общ форум