Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот xcII » Пет Юни 07, 2013 8:14 pm

unsigner написа:Каква е идеята на тия джърсита? Защо не просто тениска?
Има елемент гъзария, има джобове за състезателите, ама нещо друго има ли?
Тая изкуствена материя не е ли по-неприятна на кожата? Какво се случва с потта?

1: a plain weft-knitted fabric made of wool, cotton, nylon, rayon, or silk and used especially for clothing Източник

Сред клубни членове и про-та е известно кат Джърси. Аматиорите му викаме Фанела/Тениска :) :agree:
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот taurus13 » Пет Юни 07, 2013 8:38 pm

Тая синтетична материя е далеч по-здрава от памука и много по-проветрива и бързо съхнеща. Дали се вмирисва повече от памука - да, но с уговорката, че зависи от вида на плата. Има си видове джърсита - за XC, за DH за мотокрос и пр.
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Мнениеот xcII » Пет Юни 07, 2013 8:59 pm

Моя опит е че по-проветливо и непоемащо миризми от мерино няма, не че няма високо качествени немеришещи дори синтетики.. говорейки за джърсита/обикновени тениски :)

ed.:

По-важното обаче е, че джърси не е по различно от тениска, според мен. Джърси няма никакъв по-различен и специализиран смисъл от гледна точка на материя, което се питаше, според мен. Честно казано, влязох във въпроса на съфорумника, защото, на времето и аз се дзверех какво е това "джърси", което толкова често се споменава тук.. и са разбирам, че е нещо кат 1000 дойч марки вместо 1000 лева, което се ширеше длго време след въвеждането на валутния борд.. беше си модерно, некак попрестижно.. :P
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
Аватар
xcII

Мнениеот zImage » Пет Юни 07, 2013 9:32 pm

Jersey е просто вид плетена горна дрешка: http://en.wikipedia.org/wiki/Jersey_%28clothing%29, но е станало нарицателно за "синтетично горнище за каране на колело" по нашите ширини. Повечето тениски са памучни, което не е много подходящо ако ще се кара супер интензивно и изпотява по литър на час.
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот xcII » Пет Юни 07, 2013 10:01 pm

zImage написа:Jersey е просто вид плетена горна дрешка: http://en.wikipedia.org/wiki/Jersey_%28clothing%29, но е станало нарицателно за "синтетично горнище за каране на колело" по нашите ширини. Повечето тениски са памучни, което не е много подходящо ако ще се кара супер интензивно и изпотява по литър на час.

много добра референция, от която вадя следното:

"Alternatively, a jersey as used in sport is a shirt worn by a member of a team, typically depicting the athlete's name and team number as well as the logotype of the team or corporate sponsor."

т.е., застъпен е елемента на логото, било принадлежност към вело клуб, било на спонсор. т.е., не е за аматиори, което казах и в първия пост. :D
Аватар
xcII

Мнениеот PtD » Пет Юни 07, 2013 10:26 pm

Kaто се остави гъзарията настрана, джърсито (в сравнение с памучен T-shirt) е на порядъци по-проветриво и съхне с порядъци по-бързо. И двете са твърде важни качества.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот xcII » Пет Юни 07, 2013 10:32 pm

ей.. настана Мини тема по тая чувствителна тема за джърсите по нашинските ширини..

не обърквайте човека, ждърси като термин НЯМА нищо общо с МАТЕРИЯ. :nono:

аз спирам.. щото вече ми е смехотворно.. че си отворя некой спортен online магазин да си купна джърси, за да ми е леко и проветливо.. ;) :P
Аватар
xcII

Мнениеот PtD » Пет Юни 07, 2013 11:28 pm

xcII написа:не обърквайте човека, ждърси като термин НЯМА нищо общо с МАТЕРИЯ. :nono:

На всички е ясно какво се разбира под "джърси" в контекста на колоезденето.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот xcII » Пет Юни 07, 2013 11:36 pm

PtD написа:.. джърсито (в сравнение с памучен T-shirt) е на порядъци по-проветриво и съхне с порядъци по-бързо..

axaaa.. е Та са и на мен ми се изясни.. :D :D :D

..в контекста на колоезденето...
в БГ значи лекинка г*зария.. :agree:

ed.: това не е шега :lol:
Аватар
xcII

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пет Юни 07, 2013 11:46 pm

xcII написа:

Лично за мен пък за ХС например значи супер удобство, лекота, проветривост....
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот xcII » Съб Юни 08, 2013 12:27 am

TeDo_BaPHa написа:
xcII написа:

Лично за мен пък за ХС например значи супер удобство, лекота, проветривост....

За мен пък Черно море е Синьо..
Аватар
xcII

Избутване на обяви

Мнениеот bocky » Съб Юни 08, 2013 9:51 am

От кога темите в пазара могат да се избутват с коментари? Като гледам има доста избутани по този начин.
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот spirov92 » Съб Юни 08, 2013 10:39 am

Не знам от кога е, ама видях това:
"Никой не може да отговаря в обявата, дори и авторът, освен когато обявата вече не е актуална. В този случай авторът може да напише нов отговор в нея, указващ тази промяна." Тоест ако например решиш да намалиш малко цените е ОК да отговориш, но само да пишеш "up" не може. :agree:
spirov92

Мнениеот bocky » Съб Юни 08, 2013 10:48 am

Точно така, от бая време съм във форума и до сега не се е допускало такова нещо. Прегледах правилата за промяна, но не видях, за това реших да пиша тук. Или някой от модераторите не си върши работата системно или форума запада, кофти ситуация и в двата случая...
Don't settle for less, or the next best!
Аватар
bocky

Рейтинг: 1470

Мнениеот VOLATGE » Съб Юни 08, 2013 11:48 am

bocky написа:...или някой от модераторите не си върши работата системно...

:agree:
Аватар
VOLATGE

Рейтинг: 1126

Мнениеот medix » Съб Юни 08, 2013 12:09 pm

Пазара е почистен и вкаран в нужния вид и ред.
Всички обяви със сигнали са прегледани и са взети необходимите мерки.
За хората който са избутвали чрез коментар, също са взети необходимите мерки.
Ако забележите в момента обява, която не отговаря на правилата, не се колебайте да сигнализирате. :beer:

Принципно Ozzie се грижеше за пазара, но в момента не знам как е станало така. :dontknow:
medix

Рейтинг: 1319

Мнениеот unsigner » Съб Юни 08, 2013 10:45 pm

PtD написа:Kaто се остави гъзарията настрана, джърсито (в сравнение с памучен T-shirt) е на порядъци по-проветриво и съхне с порядъци по-бързо. И двете са твърде важни качества.

Мерси, това питах. Ще пробвам с едно евтинджос от SportsDirect, и ако ми хареса, тогава вече ще мисля за тия "истинските" от веломагазините по 60-100 кинта.
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот Ozzie » Нед Юни 09, 2013 5:00 pm

medix написа:Принципно Ozzie се грижеше за пазара, но в момента не знам как е станало така. :dontknow:

Пазара не е единственото ми задължение, освен това почти всички които имаха ентусиазъм и желание да бъдат модератори конкретно в пазара, все по- рядко отделят от времето си, макар да влизат редовно във форума.
Не съдя никого, на всички е ясно, че обвързаността е доброволна.
А за конкретните случаи - елементарно Уотсън, бях пет дни в София, но без достъп до интернет. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kobso1245 » Нед Юни 09, 2013 8:08 pm

Дано не съм нахален, но бих искал пак да си задам въпроса, а именно-могат ли да се използват 1.5 гуми(в конкретния случай Maxxis Xenith 1.5) с капла с ширина 21мм(Кросер Х6 е, ако има значение). Питам тук, защото абсолютно никъде не можах да намеря с какъв размер гуми точно може да се използват.
Благодаря предварително.
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот uBaH » Нед Юни 09, 2013 8:49 pm

Някъде бяхме коментирали въпроса с ширината на каплите и гумите, но тъй като не намирам темaта, ето направо табличката:

Изображение

Би трябвало да нямаш грижи с комбинацията 21c - 1,5" ;)
Последна промяна uBaH на Нед Юни 09, 2013 8:52 pm, променена общо 1 път
Аватар
uBaH

Мнениеот kobso1245 » Нед Юни 09, 2013 8:52 pm

Страшно много благодаря, сега остава да реша дали наистина да са те и шъ са хвърчииииииииииииииииииииииии!
kobso1245

Мнениеот iFkata » Пон Юни 10, 2013 10:03 pm

Някой да знае как за бога да поръчам от bikesport.bg. Добавям към кошницата, отивам в "кошница" и няма никакъв продукт ? :dontknow:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот Bagwell » Пон Юни 10, 2013 10:52 pm

Продуктът го няма в наличност. Пробавай с нещо друго и ще видиш разликата. :wavey:
Never Back Down!
Just Do It!
Аватар
Bagwell

Рейтинг: 1227

Мнениеот zoltek » Пон Юни 10, 2013 10:57 pm

От скоро съм с вилка Rock Shox Recon Silver TK 29" Solo Air и си работеше безпроблемно.Днес обаче докато си карах,при преминаване през една малка неравност се чу пукане/свистене като от изпускане на въздух.Реших,че съм спукал гума,но след като погледнах и 2-те гуми(които си бяха ОК) разбрах,че е от другаде.От лявата страна на вилката (където е врътката за пълнене с въздух) уплътнителя се беше вдигнал до към средата на тръбата(не съм сигурен,че така се нарича).Вилката беше станала осезаемо по-мека,което ме наведе на мисълта,че част(или може би всичкият въздух) беше излязъл.Имате ли представа какво може да е причинило това да се случи и как трябва да се оправи?
Понеже нямам помпа за вилки,ако пробвам да напомпа чрез компресор на някоя бензиностанция (въпреки,че съм чел,че почти няма как да помогне) ще има ли разлика или няма смисъл въобще да пробвам?За съжаление не знам да има сервиз в радиус от 30-тина км така,че засега разчитам единствено на вашите съвети/предположения.
Последна промяна zoltek на Пон Юни 10, 2013 11:00 pm, променена общо 1 път
zoltek

Рейтинг: 1298

Мнениеот iFkata » Пон Юни 10, 2013 10:58 pm

Bagwell написа:Продуктът го няма в наличност. Пробавай с нещо друго и ще видиш разликата. :wavey:

Дам сега забелязах, благодаря! :beer:
Аватар
iFkata

Рейтинг: 1229

Мнениеот kobso1245 » Пон Юни 10, 2013 11:01 pm

zoltek написа:От скоро съм с вилка Rock Shox Recon Silver TK 29" Solo Air и си работеше безпроблемно.Днес обаче докато си карах,при преминаване през една малка неравност се чу пукане/свистене като от изпускане на въздух.Реших,че съм спукал гума,но след като погледнах и 2-те гуми(които си бяха ОК) разбрах,че е от другаде.От лявата страна на вилката (където се помпи с въздух) уплътнителя се беше вдигнал до към средата на тръбата(не съм сигурен,че така се нарича).Вилката беше станала осезаемо по-мека,което ме наведе на мисълта,че част(или може би всичкият въздух беше излязъл.Имате ли представа какво може да е причинило това да се случи и как трябва да се оправи?
Понеже нямам помпа за вилки,ако пробвам да напомпа чрез компресор на някоя бензиностанция (въпреки,че съм чел,че почти няма как да помогне) ще има ли разлика или няма смисъл въобще да пробвам?За съжаление не знам да има сервиз в радиус от 30-тина км така,че засега разчитам единствено на вашите съвети/предположения.

С компресор най-много да си изгърмиш патрона(така съм чувал). Иначе можеш да пробваш с нормална помпа, би трябвало да се понапомпа(така си помпах старата, новата не съм япробвал(а е същата като твоята))
kobso1245

Мнениеот uBaH » Вто Юни 11, 2013 7:20 am

zoltek, помпането ще ти е най-малкия проблем. Трябва да намериш коя е причината да излезе въздуха от патрона, да премине в ботуша и да изстреля прахоуловителя. Нещо определено не е в ред ;)
Аватар
uBaH

Мнениеот kobso1245 » Вто Юни 11, 2013 11:10 am

Някой да има впечатления от тази http://eshop-gorgona.com/bg/velosipedi/ ... -fp30.html помпа?
kobso1245

Мнениеот raptor1987 » Вто Юни 11, 2013 11:20 am

Някой да има мение за накладките от http://www.discobrakes.com/ за металните на шимано става на въпрос?
Различават ли се много от оригиналните?
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот BIKERPRO » Вто Юни 11, 2013 12:44 pm

мисля да слагам водач за верига , отзад съм със 8 венеца , отрпед 1 ( от 3 на курбели xcm v2 съжалявам , не съм броил зъбите) Искам да попитам за да сложа водача , колко звена трябва да се извадят за да работи нормално , понеже чух че имало правила за 1 и 2 плочи , ще карам с 1
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум