Говедарци - 25-28 юни 2013

Форум за обикновените карания в тесен приятелски кръг или пък такива, в които основната цел е човек да си намери компания за 1-2 дни. Хората, членуващи в клубове или неформални групи, също могат да публикуват индивидуални карания в случаите, когато не става дума за обичайните разходки с други членове на групата.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Говедарци - 25-28 юни 2013

Мнениеот Admin » Нед Май 19, 2013 1:20 pm

Отново става дума за каране по схемата "Ловци на пътеки": хотелът осигурява безплатно нощувки със закуски за екип от 4 души и за престой с продължителност 4 дни (3 нощувки). Иначе казано, спането ни е безплатно, пътят си го делим между нас, с храната (извън закуските) всеки сам се оправя (обикновено оправянето е в механата на хотела :D ). Работата на екипа е да отиде на мястото и да кара колкото може повече, за да намерим колкото се може повече пътеки и маршрути, да направим снимки и т.н. Основната работа в тази насока (описването, снимките и т.н.) си е за мен, от другите хора се иска най-вече приятна компания, каране и позиране. Все пак трябва да се има предвид, че ще караме по повече от 2-3 часа на ден, или примерно два пъти дневно по 2-3 часа, а също и това, че ще трябва да караме и при лошо време, освен ако не е съвсем кошмарно и неприятно/опасно. След това моята работа продължава - описване и публикуване на маршрути, на пътепис и т.н. В тези статии хотелът-домакин получава специално рекламно каре, бива споменат в това си качество и т.н. Домакин ще ни е хотел "Искър" - http://hotel-iskar.com/

Да рекламирам Говедарци като място за каране е излишно - само ще кажа, че определено си струва човек да вземе дори отпуска за това, което се очертава. Единият от дните ще направим типичен рилски високопланински маршрут - Говедарци-хижа Мечит-вр.Мечит-Поповокапски преслап-Йончево езеро-Мальовица - над 40 км, от които 10-15 км са спускане по технични пътеки (Т4, Т5, има и малко Т3). Поне още две от каранията ще са в същинската Рила, макар и в по-ниските ѝ части, а ще пробваме в 1-2 от дните да открием и някои нови неща из Лакатишка Рила - това ще са кратки маршрутчета рано сутрин или привечер, тъй като през деня е много пек там през лятото. Като цяло повечето карания ще са по технични и трудни пътеки. :liplick:

Засега има 3 свободни места, които първи ги потвърдят сигурно, те се вреждат.
За транспорт - аз след това отивам директно към Боровец да отразявам състезанието там, така че останалите трима трябва да са с отделна кола, за да могат да се приберат към София. Пък ако не искат да се прибират до неделя, може и всички с моята. :D

След като се запълнят местата, всеки друг желаещ е добре дошъл, но ще трябва сам да си осигури спане и транспорт. Ако има такива хора, мога да питам за някаква отстъпка от цената за нощувка в нашия хотел-домакин. Същото се отнася и за тези, които могат и искат да дойдат за по-малко дни - например само за два.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Говедарци - 25-28 юни 2013

Мнениеот TheAnimal » Нед Май 19, 2013 7:14 pm

Аз , най-вероятно.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Ozzie » Пон Май 20, 2013 11:15 am

Като резерва мога ли да се запиша? :blush:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Admin » Пон Май 20, 2013 11:52 am

Че що да не може? :D Ама като станеш сигурен, пиши, да не те превари някой. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Ozzie » Пон Май 20, 2013 12:37 pm

Пиши ме титуляр. :D
Сега говорих с шефката, каза, че мога да взема отпуск последната седмица на юни.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Константин » Пет Май 31, 2013 7:33 pm

Хе-хе, това е точно като за мене, Любчо, пиши ме вътре! :) :) :)
Косьо
Аватар
Константин

Рейтинг: 1712

Мнениеот Yavkata » Пет Май 31, 2013 7:44 pm

Тук виж за част от дните се оформи и съпътстваща групичка , неограничена от условностите на нощуването в хотели.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот kvelikov » Пет Май 31, 2013 9:35 pm

Мирише ми на каране в работно време... :blush:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот TheAnimal » Чет Юни 06, 2013 2:15 pm

Аз твърдо отпадам. :crap:
Не прецених, че на 28-ми сутринта пътувам.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот Ozzie » Съб Юни 08, 2013 1:35 pm

Ще може ли да се изброим колко човека ще сме, понеже се колебая дали да вземам и младши с мен.
Всичко опира до това, да има местенце в някоя кола и за него и велосипеда му.
Аватар
Ozzie

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Юни 08, 2013 3:46 pm

Не съвпада ли леко с перпендикулярната? :)
:popcorn:
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Съб Юни 08, 2013 5:24 pm

Не, тя е от 29 юни.
Аватар
Admin

Мнениеот Yavkata » Съб Юни 08, 2013 5:39 pm

Любо аз мисля , да се включа за Мечит-Йончево...някаква идея кой ден ще го правите?
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Admin » Съб Юни 08, 2013 6:42 pm

Явка, със сигурност няма да е първия и последния ден, от другите два ще изберем според прогнозата за времето. По принцип е най-добре да е втория ден при хубава прогноза, защото това ще е най-тежкото каране.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Вто Юни 18, 2013 9:42 pm

Така, по молба на Тишо е време да определим малко повече подробности за занятието, вероятно ще са от полза и за другите хора.
Тръгването от София мисля да не е твърде ранно - някъде около 9:00 ч. До Говедарци сме за час и половина все пак... Така ще може и хората, които ще идват от по-далечни точки, да го направят, без да тръгват в полунощ. :D Т.е. срещата при хотела ще е някъде около 10:30.
Тишо, засега като че ли сме трима сигурни за безплатните места, плюс още двама, които ще са с нас, но извън четирите бройки. За четвъртото място май няколко души се колебаят, но никой не ми е потвърдил. Проблемът с младшия обаче е, че теренът ще е много труден в някои от дните - да не казвам голяма дума, ама примерно маршрутът Говедарци - Мечит - Йончево езеро - Мальовица си е таман два пъти по-труден от среден ден на Перпендикулярната - и във физическо отношение, и като техничност. Та затова не знам, не мога аз да преценя...
Както съм писал още в началото, този път аз съм сам с колата, тъй като после отивам директно в Боровец. Затова е хубаво Коцето и Тишо да помислят как да комбинират транспорта.
Аватар
Admin

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 19, 2013 5:39 pm

Идвам сам. По нататък ще мисля с кого ще се комбинирам, че сега бързам и нямам време да мисля.
Аватар
Ozzie

Мнениеот Константин » Чет Юни 20, 2013 9:22 am

Аз ще пътувам с комби, имам възможност да кача до 4 човека с колелата и багажа, смятам да тръгна по-рано от 9, мога да мина през всяко място, стига да има нужда. Тел.:0898293294 :beer:
Косьо
Аватар
Константин

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 21, 2013 6:52 pm

Аз пристигам с влак, някъде към 0730. Централна гара може ли? :D
0889801963
Аватар
Ozzie

Мнениеот Константин » Съб Юни 22, 2013 10:47 pm

Ще те чакам в 7:30ч. след часовника на гарата, сив "Ситроен БХ", С8930МС. :beer:
Косьо
Аватар
Константин

Мнениеот taurus13 » Съб Юни 22, 2013 10:59 pm

Понеже си видях без работа тая седмица...засега, бих налазил за един ден това с Йончево езеро. Ама да обявите в кой ден ще го правите....дори и да е предната вечер. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Admin » Пон Юни 24, 2013 8:20 am

Коце, тогава и аз ще тръгна по-рано, за да пътуваме заедно, че с моята кола вече никога не се знае дали ще стигна без повреда... Пък и времето тази седмица го дават много кьопаво, та сутрин ще е най-големият шанс за каране. Така че кажи къде да си направим среща попътно за Самоков - ако тръгнете към 7:45 от Централна гара, може би нещо като 8:15 в Панчарево, паркинга при стената на язовира, отдясно на главния път за Самоков?
Засега си оставаме тези трима души - аз, ти и Тишо. Трудно ми е да повярвам, че точно за Говедарци едно място остава незаето, ама... това е то. :)

Сега лошите новини... прогнозата за времето е много неприятна. :( Всеки ден дъжд, че и гръмотевици. Вероятно ще трябва да се ограничим предимно до кратки/средни карания от сутринта до обяд + някои привечерни, ако сме късметлии.
Голямото каране през Мечит и Йончево езеро е под въпрос. :( Аз лично не бих се качил нагоре при такава прогноза за времето. Засега най-хубавият ден за това каране изглежда петък, когато до ранния следобед го дават сравнително хубаво времето. За жалост петък ми е най-неудобен ден за това каране, тъй като ми се щеше още към обяд да се пренеса в Боровец, но ще видим - ако останат такива нещата и решим да го правим, ще трябва да се тръгне в петък много рано сутринта, може би още към 6:00 ч, за да може в ранния следобед, когато ще се влошава времето, ние вече да сме поне на спускането. А може и да го пропуснем, все пак не всичко зависи от нас...
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Вто Юни 25, 2013 9:39 pm

Днес времето беше страхотно, но за утре и другиден никак не е сигурно, че ще е такова.
Пиша го за хората, които се интересуват от карането през Мечит и Йончево езеро, което остава все така с неясно планиране. Засега най-добра изглежда прогнозата за петък и по принцип не е невъзможно да го направим тогава с много ранно тръгване - най-късно 7 ч, а може и в 6 ч. Другият вариант е да го насрочим пак с ранно ставане за четвъртък, но тогава прогнозират най-много валежи. Утре също е такава нерадостна прогнозата, така че ще видим какво ще е в действителност, ще решим и ще пиша тук.
Между другото, и другите маршрути, които караме, са интересни - утре ще правим един в Лакатишка Рила, другиден сигурно ще е през хижа Вада, Мальовица и Овнарско. Тръгването и двата дни ще е около 8:00 ч - ако някой се интересува, да заповяда. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Юни 26, 2013 5:41 pm

Така... следващите редове няма съвсем да ви харесат, но....
Днес времето в Рила не беше за каране, особено по високите части. Всъщност Рила изобщо не се виждаше. Ние карахме в Лакатишка Рила, облаците даже добре ни дойдоха за там, кал също имаше, дъжд не ни валя, за радост.
За утре прогнозата е по-лоша и нищо чудно наистина да завали по-сериозно. Затова планираме по-спокоен ден, с повечко настолна работа и почивка.
Засега се отказахме да правим големия маршрут през Мечит и Йончево езеро. Причините, лично за мен, са:
1. В петък вече няма да имам сили за такова сериозно каране.
2. Като идвахме към Говедарци вчера, горе видяхме още доста сняг, та не съм сигурен, че няма да гризнем кората, ако отидем.
3. Ставането в 6 ч и изобщо правенето на това каране точно в петък, по-скоро ще ме напрегне, отколкото истински да се изкефя, така че предпочитам да го оставя за по-нататък. Вероятно през юли ще дойда за 1-2 дни специално за да го направя него.
При това положение в петък ще започнем карането към 8:00 ч и ще бъде по много приятен маршрут - до хижа Вада - Мальовица - Овнарско - Говедарци, като може да направим и една допълнителна "фиба" с малко бутане по пътеката към Йончево езеро, за да проверим едно нейно разклонение в долната част. Който има желание, да заповяда. :agree:
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Сря Юни 26, 2013 8:57 pm

Любчо, по това време на годината високата Рила наистина не е шега работа... особено следобедите. В неделя като карах над Дупница докъм 12.00 щях да умрА от горещина и задух (то си го каза още тогава), а следобеда, когато се прибирахме с катуна към София пак покрай Дупница пра такъв порой с гръмотевици, дето скоро не бях виждал. На 10 м. не се виждаше нищо... и така в продължение на половин час.

Преди няколко години тъй си навих на масрафа следобедно и спешно (както казва Yavkata) да ходя по Рилецкото било. Та къмто ранно-късния следобед точно между Черней и в. Баба бях като на техно концерт от късните 90-те. По-психо изживяване не бях имал. За мечката даже не си струва да споменавам. :wavey:

Накратко да ти кажа: разумно правиш... но най-вече няма да ме яд, че не съм там! :lol:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Назад към Индивидуални карания