Маршрут от София до Бов

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Маршрут от София до Бов

Мнениеот Hell_Man » Нед Юни 16, 2013 4:43 pm

Планирам утре сутринта към 5:30 ч. да тръгна към Бов през Костинброд (маршрут).
Минавали ли сте, имате ли представа колко е натоварено движението, денивелацията колко е, има ли някакви по-специфични отсечки?
Идеята ми е да покарам до там в някакво лежерно темпо и към 11 ч. да бъда на гара Бов. Там ще изненадам едни другарчета и привечер ще се прибирам. Ако преценя, че връщането ще ме озори твърде много може да взема и влака.
Мисля да взема гума с мен, лепенки, помпа, вода, няколко сандвича, шестограми, каската, жилетка, батерии, по-плътна дрешка, нож, карта, компас и телефон за ако стане нещо. Също и ключенцето за венци.
Нещо друго, ако се сетите, приемам предложения както и компания :)
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Re: Маршрут от София до Бов

Мнениеот marsa » Нед Юни 16, 2013 7:28 pm

Екипировкаъта ти е ОК, да не кажа че има излишни неща, но ако не са ти проблем като място и тегло - всико е точно. Денивелацията на око е към 1000м, което не е нещо супер брутално (едни Златни мостове + 50км равнинно за добавка). Ако си с МТБ и имаш някакъв тренинг и караш редовно дистанции над 10-15км, би трябвало да минеш маршрута спокойно за около 3 часа без почивките, едва ли ще ти се налага да почиваш повече от час сумарно. Ако не си върл приключенец и не си падаш по дългите карания, едва ли ще ти се тръгва на връщане, особено с каране по тъмно.

Специфично няма нищо, освен сравнително натовареното шосе по главният път през Костинброд, но нищо плашещо (още повече - там е широко), след като слезеш от него няма да срещнеш никакъв трафик и ще може да се порадваш на тишина и природа. Може да минеш през Царичина, ще спестиш някой километър, също така част от изчакването ще е по спокойното шосе. Между другото изкачването от Костинброд към Бучин Проход е малко досадно, защото е дълго и право. Също е възможно да минеш по Искърското дефиле, там пътят се ремонтира, но с МТБ се кара спокойно. Там вместо едно баирче че катериш и спуснеш три по-кратки.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум