Не мога да отвъртя болта на ботуша

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Не мога да отвъртя болта на ботуша

Мнениеот bio » Сря Юни 19, 2013 7:09 am

Радвам се, че си се справил !!! напиши как си направил нов болт (да е ясна процедурата на другите) и повече не слагай лепило ...
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот steal_legend » Сря Юни 19, 2013 4:58 pm

Ами измерих размерите на стария, купих един болт същия като този при пружината, само че по-дълъг. Дадох го на стругар и той вече би трябвало да го е направил. По-късно ще пусна размерите. :beer:
steal_legend

Рейтинг: 1235

Мнениеот TENDER » Сря Юни 19, 2013 7:06 pm

Следващият път когато трябва да отвиеш болта - ако превърта, пробвай да сгънеш колкото можеш вилката и тогава развивай. Натискът на пружината върху шиша би трябвало да го задържи достатъчно за да не се върти заедно с болта. На този болт не се слага лепило против саморазвиване. Ако е трябвало да има, RockShox е достатъчно реномиран производител за да не пропусне да го сложи. Ако много се притесняваш че може да се саморазвие използвай федер шайба, но според мен не е необходимо.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот steal_legend » Сря Юни 19, 2013 7:51 pm

Пробвах го този начин. Прехвърлих пружината в страната на буталото, натиснах обаче нищо не се получи. Ето чертежа с размерите.
Untitled.png
(33.88 KiB) 92 пъти
Надявам се да съм помогнал и ще помоля за + . :beer:
steal_legend

Мнениеот bio » Сря Юни 19, 2013 8:54 pm

steal_legend написа:Пробвах го този начин. Прехвърлих пружината в страната на буталото, натиснах обаче нищо не се получи. Ето чертежа с размерите.
Untitled.png

Мерси ти да инфото, за съжаление + не мога да ти дам (не използвам системата за оценка на мненията)!!!
приятно каране :>
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот TENDER » Сря Юни 19, 2013 9:48 pm

steal_legend написа:Пробвах го този начин. Прехвърлих пружината в страната на буталото, натиснах обаче нищо не се получи. Ето чертежа с размерите.
Untitled.png
Не бях разгледал устройството на вилката. След като в десния крак няма пружина, не е препоръчително да пробваш по този начин. По-добре е да притиснеш буталото с нещо друго, с достатъчно голям диаметър за да осигури голяма контактна площ с буталото, а краят който вкарваш във вилката да е добре увит с памучен парцал. От PDF-а който намерих се вижда че този болт трябва да се развива безпроблемно, без каквито и да било помощни манипулации от вътрешната страна http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/NhJKp ... nual_0.pdf От сега нататък на резбата му слагай не лепило а гресчица.
Последна промяна TENDER на Сря Юни 19, 2013 10:00 pm, променена общо 1 път
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот steal_legend » Сря Юни 19, 2013 9:57 pm

Пробвах и това... :peace: но без успех.
steal_legend

Предишна

Назад към Веломеханик