Чашки за челна тръба 1.5''

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Чашки за челна тръба 1.5''

Мнениеот Sasho_snegorina » Чет Юли 24, 2008 12:41 pm

Здравейте, колеги, искам да си сменя чашките, понеже тези са фабрични на около 3 години и вече се налага подмяна. Рамката ми е Cannondale с челна тръба 1.5'' и фабрично са набити преходници и на тях чашки 1 1/8 на тях пише само Headset нищо повече. Сегашните чашки могат да се разглобяват на съставните им части, като лагеруването е на съчми и те могат да се свалят. С други думи не са капсуловани. Та въпросът ми е, има ли смисъл да купувам нови чашки за чело 1 1/8 и да си ползвам старите преходници, или направо да избия и преходниците и да си ползвам редуциращи чашки, които направо се набиват на чело 1.5''? Единственото нещо, което не ми харесва при директните чашки 1.5'' е, че някак си ще стоят грозно спейсърите като се сложат директно над горната чашка. Ето за тези говоря -> http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 89&lang=2&
Също така искам да попитам коя марка е по-надеждна, FSA или VP? Карам градско и малко XC. Благодаря на отзовалите се ;)
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот jivkonik » Чет Юли 24, 2008 3:07 pm

Ползвам преходните на FSA (не знам дали модела е точно същия, дойдоха ми с рамката).

Ето как стоят заедно със спейсърите над тях, не е толкова зле....
От минала година август месец ги карам, нямам забележки. Не знам VP що за стока са..... :dunno:

Изображение
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот n3k01 » Вто Дек 16, 2008 8:09 pm

Та да не пускам нова тема да си задам :offtopic: въпросчето тука.FSA за 1.5 THE PIG ги пробвах за чашки-нестават.А за преоходници някой да има опит с тях? :dunno:(освен jivkonik)
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот RAM-FR » Вто Дек 16, 2008 9:14 pm

FSA The PIG 1.1/8 Едни чашки ги взех от Хамстера който ги беше взел от МАН6 преди 2 години и нещо аз ги карах на ФР-а сега вече 2 сезона са на ДХ-а и не са мръднали като нови са ....
А сигурен ли си че кенъндеила е 1.5 а не е Кенъндеил саиз?
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот jivkonik » Вто Дек 16, 2008 10:33 pm

Cannondale (поне моя Prophet от 2007-ма) е с челна тръба предвидена за чашки за 1.5 инчови стержени (или още наричани HeadShock компоненти-запазената марка на Cannondale) Всякакви чашки съответно 1.5 преходни (или не преходни) от разните прозводители влизат в челната тръба, друг е въпроса КОЛКО Е ДЪЛБОКО стругована челната тръба на рамката ти и съответно КОЛКО ДЪЛБОКО ВЛИЗА въпросното Прасе 1.5?!
Под "не стават" какво разбираш? Хлопат, не влизат до края или какво?! :dunno:
Аватар
jivkonik

Мнениеот n3k01 » Сря Дек 17, 2008 9:14 am

Имам предвид че сепараторите се разбиха за отрицателно време.Или да съм по-точен се изпилиха капачките където опират сепараторите,не че е болка за умиране ,но искам да слагам преходници за обикновенни чашки и питам дали някой има опит с преходниците на FSA.Защото примерно E.13 е хубава марка но за преходниците им сам чувал само лоши отзиви. :agree:
n3k01

Рейтинг: 1252

Re: Чашки за челна тръба 1.5''

Мнениеот MAN6 » Сря Дек 17, 2008 10:21 am

Sasho_snegorina написа: Ето за тези говоря -> http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 89&lang=2&
Също така искам да попитам коя марка е по-надеждна, FSA или VP? Карам градско и малко XC. Благодаря на отзовалите се ;)

точно този модел не бих ти го препоръчал... даже обратното- не си ги купувай... мек им е материалът и уплътненията им са малко "странни" :) а vp-тата 1.5, които се продават у нас са още по-зле... :crap:

по-добре събери малко повече пари и си купи нещо истинско... за да не правя реклама- ако искаш пиши ми лично съобщение. добри варианти има много- както със, така и без преходници от 1.5 към 1 и 1/8.. :)

колкото до cannondale и 1.5 чашки- няма грижи ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот marshall__ » Сря Дек 17, 2008 12:57 pm

MAN6 написа:http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=76&product_cat=89&lang=2&
точно този модел не бих ти го препоръчал... даже обратното- не си ги купувай... мек им е материалът и уплътненията им са малко "странни"

Не мога да се съглася с тебе, като се има предвид това какво са видели моите такива (които смятам, са същия модел, само не знам, защо цената им в България е толкова ниска) за двете години и кусур блъсканЙЕ, даже в съвсем друга дисциплина от горепосечаната от Sasho*.
Смятам това са едни доста прилични чашки за парите си. Теглото е ужасно малко. Лагерите са капсуловани и стандартни като размер - лесно заменими (на мен не ми се е налагало за това време). Без спейсъри са от 1.5 -> 1.1/8 - което за мен е плюс. Уплътненията нямат никакви грижи - мръсотия вътре не съм намирал никога. За мекота в матриала също не мога да говоря - не съм виждал такъв филм? И са напълно интегрирани - демек челото ти ляга директно на короната на вилката и нямаш 'нежелани' издигания на предницата, за разлика от много други решения, при които външната чашка е с някакви ужасни и необясними размери...
Не знаех, че този модел ФСА се намират на българския пазар... това може само да даде още един плюс към избора, според мен.. MAN6и ти какво имаш предвид, което да е лесно достъпно и критерия "цена-качество" да е налице?
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот andriiburka » Пет Дек 21, 2012 10:42 am

Скъпи прескъпи приятели мои :eyebrow: :lol2: имам рамка Mongoose Black Diamond 2008 Triple. На този модел рамка предполагам челната тръба е стандарт "1,5". С много пари НЕ разполагам... Рамката ми дойде на оферта та сега се чудя дали ще мога да се размина с евтини чашки. Ето ви снимка на челната тръба
Изображение
Един човечец ми предлага едни чашки с капсуловани лагери с размер 1.5 преминаващ към 1/8. Марка никаде не пише и ги дава за 15 лв. Когато го попитах за шублера ми каза че резбата на чашките т.е измерено от външната страна на чашката (мястото което е набито в челната тръба) е 48,5 - 49мм а в интернет намерих данни че за челна тръба 1.5 размера е 49,6мм. И ми намирисва на нещо гнило но чесно да ви призная грам си нямам представа от този клас DH за това ви моля за помощ :magnify:
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Рейтинг: 1133

Мнениеот Ozzie » Пет Дек 21, 2012 10:50 am

Тази вилка на снимката твоя ли е или снимката е само информативна, т.е. не си я правил ти?

@stoikata
отговаряш на въпрос зададен преди 4 (четири) години...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот stoikata » Пет Дек 21, 2012 10:56 am

Ако си оставиш преходниците според мен ще ти излезе по-тънкия вариант, защото можеш да си купиш обикновени чашки 1 1/8 за не много пари.
Ако пък държиш да сложиш редуциращи чашки това е вариант: http://industrial-bg.com/bg/products.ht ... gory_id=17
stoikata

Рейтинг: 1200

Мнениеот andriiburka » Пет Дек 21, 2012 11:00 am

Ozzie написа:Тази вилка на снимката твоя ли е или снимката е само информативна, т.е. не си я правил ти?

Не е моя. Поразрових се и намерих реални снимки :popcorn: Предполагам че резбата е дълбока и става за повечето чашки 1.5 по дълбочина.
Прикачени файлове
Picture 005.jpg
Picture 005.jpg (210.15 KiB) Прегледано 1881 пъти
Последна промяна andriiburka на Пет Дек 21, 2012 11:18 am, променена общо 1 път
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Мнениеот Ozzie » Пет Дек 21, 2012 11:14 am

Изчакай рамката да дойде при теб. Ако човека с чашките не е от твоя град, нека да ти ги прати по "Еконт" с опция "преглед и тест на стоката до 15 мин.".
Като пристигнат, отиваш с рамката и пробваш. Ако хлопат, връщаш ги обратно. Ако влизат със стегнатост, както трябва да бъде, плащаш ги и си готов.

P.S. Интересувах се повече заради вилката, най- вече заради ботушите. :santa2:

andriiburka написа:Реална снимка на челната тръба отгоре я публикувах маалко по-горе. Какво мислиш? Дълбоко ли е ?

Струва ми се достатъчно дълбоко и широко, ама повече ме интересуваха ботушите на вилката. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот andriiburka » Пет Дек 21, 2012 11:22 am

Ozzie написа:Изчакай рамката да дойде при теб. Ако човека с чашките не е от твоя град, нека да ти ги прати по "Еконт" с опция "преглед и тест на стоката до 15 мин.".
Като пристигнат, отиваш с рамката и пробваш. Ако хлопат, връщаш ги обратно. Ако влизат със стегнатост, както трябва да бъде, плащаш ги и си готов.

P.S. Интересувах се повече заради вилката, най- вече заради ботушите. :santa2:

Ами да.. готини ботушки.. Реална снимка на челната тръба отгоре я публикувах маалко по-горе. Какво мислиш? Дълбоко ли е ?
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Мнениеот dannybabbev » Сря Апр 10, 2013 9:31 am

Абе хора мога ли да сложа чашки 1.5 на рамка Ц1 2012г. ? :dontknow: :dontknow:
Онези CLIMBER-и с 200мм-ви вилки,чийто силует мяза на чопър,предното им колело се показва зад ъгъла,20 секунди преди карача,а той обикновено е по-нисък от вилката си...
dannybabbev

Рейтинг: 1096

Мнениеот Ozzie » Сря Апр 10, 2013 9:43 am

Разбира се, че не.
Аватар
Ozzie

Мнениеот cska_mite3 » Пет Юни 21, 2013 3:07 pm

Какво значи редуциращи чашки ?? И ако някой има чашки 1.5 и за стержен 1.5 да ми пише, защото искам да купя ;д
cska_mite3

Рейтинг: 1161

Назад към Веломеханик